RYANAIR - 3

• 125 802
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • София (Възраждане)
Вече пътувалите, бихте ли споделили опит относно разпределянето на местата. В нета мнозина пишат, че и без да си плащат място, ги слагат един до друг. При вас как беше?

# 241
и в двете посоки ни сложиха на един ред тримата, без да плащаме за местата - автоматичното разпределение

# 242
  • София (Възраждане)
Благодаря, Антеа!

# 243
  • София
®˙·٠• АлЕкС •٠·˙® и ние ще пътуваме с дете на 3 години, близо 4. Питах в чата им и ми казаха, че има право на същия багаж като нас. Мисля, че всички деца над 2 год.пътуват с билет, като за възрастен и съответно имат право на същия багаж, като възрастните.
Много ти благодаря Simple Smile И нашата е на 3.4 г. тогава ще е на 3.5 г. Само май аз нещо не мога да се ориентирам в размера на чантите какъв трябва да ни е.....за първи път ще летим и от сега ме тресе треска.
Иначе и аз видях, че над 2 г. билетите са като за голям човек, което е напълно нормално.
Видях и че летището е близо, а до Милано е извън града....много ми се искаше да отидем до там, но нещо в последния момент се разубедих.
По натам мисля пак да резервираме до някъде тъй като наистина цените са приемливи Simple Smile
P.S. Ще се радвам ако някой пътува в този интервал и да си правим компания?

Да, тия до 2г нямат право на багаж, ма плащат 20евро вместо 10. Mr. Green

# 244
Ние също ще пътуваме до Пиза с малко дете (на 4 г.) на 15 септ. Въпросът ми е можем ли да му вземем седалката за кола извън стандартния ръчен багаж (вместо количка например). Защото ще вземем кола под наем и ползването на детска седалка е минимум 10 евро на ден. Дори купуването на чекиран багаж (ако е невъзможно да я вземем в самолета) ще ни излезе по-евтино.

# 245
  • sofia
Аз пък искам да питам тези, които пътуват с чекиран багаж:
Надвишавали ли сте килограмите и затвориха ли си очите на летище Сф?
Куфарът ми тежи 4 кг и се колебая кой размер да избера или да си купя по-лек куфар!

# 246
не мисля, че си затварят очите... видях доста хора (включително и ние направихме същото и в София, и в Пиза) да си мерят куфарите предварително и да преразпределят надвишаващото по ръчните багажи, докато докарат цифрата на 14.9 или 19.9

но те разбирам напълно каква ти е дилемата, защото се оказа, че ние пък сме си взели супер куфар, който празен тежи 6 кила, та ни остана да го пълним само с 9, което е по-малко от 10-те кила на безплатния ръчен  Laughing ooooh!

# 247
Вече са започнали да правят проверки, защото им е ясно, че повечето хора не искат да плащат за допълнителен багаж и се опитват да пъхат колкото се може повече в ръчния.

Има го и другия момент, че над седалките в самолета, много често не остава място за доста от пътниците да сложат багажа си.

На въпроса на Люба - аз лично бих си взела по-лек куфар  Peace

# 248
Ние също ще пътуваме до Пиза с малко дете (на 4 г.) на 15 септ. Въпросът ми е можем ли да му вземем седалката за кола извън стандартния ръчен багаж (вместо количка например). Защото ще вземем кола под наем и ползването на детска седалка е минимум 10 евро на ден. Дори купуването на чекиран багаж (ако е невъзможно да я вземем в самолета) ще ни излезе по-евтино.

По принцип седалката е като количката - изключения са от общите правила за багажа и винаги се полагат при дете, ама на сайта на Райън не можах да го намеря набързо. Та или се убедете какво пише, или ги питайте, но съм почти сигурен, че може.
Ако седалката влиза в самолетната седалка и може да се закопчае с колана, може да се ползва и така, а да не я давате за багаж.
Аз лично ползвам такава раница http://boostapak.com/home.html, много е удобна ако ще се наема кола.

# 249
  • София
Ау това е мега яко! Дано да се сетя за него като му дойде време. Heart Eyes

# 250
Oт Amazon.co.uk май го взех. За столче и раница става, проблем е, че малко дете не може да спи добре в него, или поне истинско столче може да се наклони и има  подпори отстрани за главата, а това не. Иначе щях да си го ползвам и като нормално столче в нашата кола.
Столчетата за по-големи деца така или нямат такива екстри, та трябва да е все едно.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 01:07 от neuromancer

# 251
Благодаря, neuromancer! Ще попитам и в чата за по-сигурно. Раничката наистина е много идейна, но ми се струва скъпа за нещо, което ще ползваме 2-3 пъти. Постоянно не можем да го ползваме, защото и моята мома винаги заспива в колата и сме купили столче 15-36 кг., което има подпори за главата и се издърпва до полулегнало положение на Сайбекс.

# 252
За октомври коя дестинация бихте ми предложили за няколко дни? За ноември съм избрала Белгия, а октомври? Чудя се на Венеция 24-28.10?

# 253
Към края на октомври си става студено в северна Италия, има и вероятност за валежи
Мисля, че Пиза и Тоскана е по-добър вариант.

# 254
  • VARNA
Преди няколко месеца купих 4 двупосочни билета за Венеция за края на октомври, но възникнаха непредвидими обдтоятелства и няма да можем да пътуваме. Реших да променя периода но това което се получи като цена беше по-висока от закупуването на нови билети. Закупих естествено нови билети за септември.Въпроса ми е необходимо ли е нещо да правя или е достатъчно,че няма да се чекирам?
Благодаря предварително bouquet

Общи условия

Активация на акаунт