RYANAIR - 3

• 125 557
  • 751
  •   1
Отговори
# 450

Хм... нали са по 10 кутии в стек или греша? Не съм купувала отдавна, избягвам българските. Но:
27 евро -  приблизително 54 лв. Делено на 10 кутии - ъъм, 5.40?

Глоу, в България валутата все още е български лев. Какво не разбра. 27 евро = 54лв. Исках да обясня , че е все тая дали ще си купиш цигарите от магазина пред блока или от дюти фрито на летището. Нищо неизгодно няма.

И да не взимам цигари от България значи?
Аз пуша Дънхил, а мъжът ми Собрание.
Някой случайно да знае какви са цените?
Кажете какво да го правя тоя неопрен на мъжа ми, че накрая вярно ще го накарам да го облече и да си пътува с него  Mr. Green

Собранието съм ги виждала на софийското летище. За другите нямам спомен.

ПП:
А Карелия и изобщо гръцките цигари са най-гадните изобщо, но това е за друга тема.

Не съм те разбрала правилно - останах с впечатление, че според теб е по-изгодно да ги вземеш от дюти фрии, затова се озадачих. Пък то едно и също казваме  Hug

За Карелия и гръцки цигари - въпрос на предпочитание, предполагам, аз намирам огромна разлика между българска и гръцка карелия, около мен също хората намират такава. От много места съм чувала що за тютюн тръгва към българия - най-гадно качество. Навремето пуших Боро, и като се върнах в Бг спрях изцяло цигарите, защото тук бяха гадни, гадни.... Но, това е личен вкус, няма смисъл да спорим.  Peace

# 451
А Карелията колко струва по летищата? Винаги си нося българските цигари, по летищата не съм заглеждала цените и сега се чудя от там ли да взема,но не им знам цените. Аз по принцип пуша ева, мисля да си нося в ръчния един стек.

# 452
  • София
Привет!

Имам питане за местата в самолета - сигурно е дискутирано многократно, за което се извинявам - не сме си купили места, при закупуването на билетите. При чекирането до 7 дни преди полета, ще ни даде автоматично места, които може да не са заедно, нали така?
Чудя се има ли смисъл да си купувам места (видях, че днес са с намаление).

# 453
Да, на случаен принцип ги разпределят. Нашите се паднаха едно до друго.

# 454
Много се вживявате с тези места за час два. Пътувам непрекъснато през окена с часове и дни не го мисля като вас.Освен ако няма деца де.

# 455
За пътуване с деца нали въведоха задължително родителят да плаща място, а за детето е безплатно и местата са едно до друго

Имаше въпрос за транспорт от Пиза - летището е на 1,5 км от гарата, и практически е в града.
Автобусите спират през градинката като се излезе от летището.
Може да се върви и пеша, ако нямате много багаж, има широк и хубав тротоар  Peace

# 456
  • София
Много се вживявате с тези места за час два. Пътувам непрекъснато през окена с часове и дни не го мисля като вас.Освен ако няма деца де.
Оооо, въобще нямам проблем с това. И ние сме летяли по стечение на обстоятелствата разделени. Е, не и когато сме с детето Simple Smile
Единствено, че до сега не съм летяла с Райън и не съм се интересувала от спецификите на компанията. И понеже видях, че местата се купуват допълнително, а аз като съм букнала/платила билетите, не съм запазила места и реших да попитам.

Благодаря за отговорите!

# 457
  • София
За пътуване с деца нали въведоха задължително родителят да плаща място, а за детето е безплатно и местата са едно до друго

Това за билетите, купени след 1.09 ли се отнася? Аз също се чудя да купя или не места, или да изчакам до седмица преди полета и да видя какво ще ни се падне и как ще ни разпределят с детето.

# 458
  • Под гъбата
Може ли, на  ЛС повече подробности за Пиза и транспорта от и до летището?
За пръв път при опит за ЛС ми дава съобщение, че не е намерен потребителя!!

Към мен ли ти е въпроса?
Да! Simple Smile

# 459
  • София

Това за билетите, купени след 1.09 ли се отнася? Аз също се чудя да купя или не места, или да изчакам до седмица преди полета и да видя какво ще ни се падне и как ще ни разпределят с детето.
И аз го имам този проблем.
Купих билетите преди 01.09 без места, и сега ми гложди - ще е ли до мен детето, или не
Ако евентуално е "не", какво да правя. През чата ли да се "пазаря"

# 460
  • София

Ако евентуално е "не", какво да правя. През чата ли да се "пазаря"
На място ще помолиш някого да се смените. Едва ли ще откажат за дете.

# 461
  • София
Ех, така да се прецакам. Купих си бординг, за да не се окажа 91вата на опашката  Mr. Green Ако знаех по-рано, щях да си се наредя последна на опашката  hahaha hahaha

Сега без майтап. В тролито си слагам неща, за които съм преценила, че в чекирания багаж, заради безобразното хвърляне на куфарите, може да пострадат или да се счупят. И да попитам, понеже винаги имам лаптоп в тролито, а напоследък и DSLR, ако пострадат по време на полета какво става? Никой не носи отговорност, нали? Ами при това положение, няма начин някой да ме задължи да си чекирам безплатно ръчният багаж.

За чупливост нито една авиокомпания не носи отговорност. Затова се премахнаха и лепенките чупливо, тъй като 100 % от пътниците искаха такива лепенки и злупотребяваха. Е, вече няма.
Ако в ръчния си багаж имате лаптоп или оптика, може да си ги вземете на борда, имате време да ги извадите и да ни оставите тролито на гейта, ако това се наложи. Ако откажете да си предадете тролито е възможно да ви бъде отказано бордване. Аз се опитвам максимално да взимам тролита на хора, които сами искат и така да няма недоволни, но то понякога никой не иска.

Само, че навсякъде в условията е записано, че са гарантирани първите 90 багажа на полет.
Също много хора злоупотребяват с размерите на тролито и идват с много по-големи и тежки ръчни багажи, ако е по-голямо от рамката, ще ви го вземем дори да сте първа на бординг.

Та, гледаме първо да взимаме на злоупотребилите пътници, след това на тези които сами искат и най-накрая вече не питаме. И на мен това ми е най-неприятната част, не ми е приятно да ми викат на главата, но това са правилата на играта.

# 462
  • HH
Ех, така да се прецакам. Купих си бординг, за да не се окажа 91вата на опашката  Mr. Green Ако знаех по-рано, щях да си се наредя последна на опашката  hahaha hahaha

Сега без майтап. В тролито си слагам неща, за които съм преценила, че в чекирания багаж, заради безобразното хвърляне на куфарите, може да пострадат или да се счупят. И да попитам, понеже винаги имам лаптоп в тролито, а напоследък и DSLR, ако пострадат по време на полета какво става? Никой не носи отговорност, нали? Ами при това положение, няма начин някой да ме задължи да си чекирам безплатно ръчният багаж.

За чупливост нито една авиокомпания не носи отговорност. Затова се премахнаха и лепенките чупливо, тъй като 100 % от пътниците искаха такива лепенки и злупотребяваха. Е, вече няма.
Ако в ръчния си багаж имате лаптоп или оптика, може да си ги вземете на борда, имате време да ги извадите и да ни оставите тролито на гейта, ако това се наложи. Ако откажете да си предадете тролито е възможно да ви бъде отказано бордване. Аз се опитвам максимално да взимам тролита на хора, които сами искат и така да няма недоволни, но то понякога никой не иска.

Само, че навсякъде в условията е записано, че са гарантирани първите 90 багажа на полет.
Също много хора злоупотребяват с размерите на тролито и идват с много по-големи и тежки ръчни багажи, ако е по-голямо от рамката, ще ви го вземем дори да сте първа на бординг.

Та, гледаме първо да взимаме на злоупотребилите пътници, след това на тези които сами искат и най-накрая вече не питаме. И на мен това ми е най-неприятната част, не ми е приятно да ми викат на главата, но това са правилата на играта.

Мда, точно така. Ще си наредя обективите и лаптопа в скута и ще си пътувам доволна Tired Моля те, претендираш че нещата са ти ясни, обясни ми тогава, защото сериозните превозвачи съветват клиентите си, да си носят лаптопите и техниката в ръчния багаж.

И още нещо да попитам. Да речем че и Луфтханза и Райънеър ползват А320. Багажните отделения са еднакви. Защо Луфтханза не чекира безплатно ръчни багази, а Райън да???
Питам те за всички тези неща, защото в една друга тема написа нещо от сорта, че за единия гаден сандвич и усмихнатата стюардеса няма да платиш тройно. Но нещата не опират до сандвича, а до това, че някой се опитва да те прави на маймуна.

В темата съм, защото след няколко седмици ми предстои полет с Райън, но като чета, все повече се убеждам, че няма да прибегна втори път до услугите им. Ще си плащам тройно, ще си се прекачвам в Мюнхен, обаче пък ще летя без половината си багаж в насипно състояние в скута  Peace

# 463
  • София
Не се сърдете на Кевин, той не е собственикът на Раян. Обяснява как стоят нещата на нашето летище, за да няма неприятни изненади. Не той пише правилата.  Peace

Кевин, благодаря за разясненията. Аз ще летя за първи път с Раян и определено това, което пишеш, ми е от полза, защото нещата стоят по по-различен начин, отколкото при други авиокомпании, които съм ползвала.

# 464
  • тук-там

........ Но нещата не опират до сандвича, а до това, че някой се опитва да те прави на маймуна.
В темата съм, защото след няколко седмици ми предстои полет с Райън, но като чета, все повече се убеждам, че няма да прибегна втори път до услугите им. Ще си плащам тройно, ще си се прекачвам в Мюнхен, обаче пък ще летя без половината си багаж в насипно състояние в скута  Peace

Ако прочетеш и вникнеш в условията на превоза, на маймуна можеш да се направиш единствено сама.
Дай боже повече такива, които си плащат тройно. Praynig

В темата съм, защото след няколко седмици ми предстои полет с Райън, но като чета, все повече се убеждам, че няма да прибегна втори път до услугите им. Ще си плащам тройно, ще си се прекачвам в Мюнхен, обаче пък ще летя без половината си багаж в насипно състояние в скута  Peace

А, какво пречи да прежалиш билета за Раян и да пътуваш удобно с Луфтханза? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт