RYANAIR - 3

• 125 735
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И на мен са ми много полезни и разбираеми обясненията на Кевин, ама се питам защо той трябва да ги обяснява по форумите, а не са ясно описани някъде правилата, за да няма неприятно изненадани пътници.

# 466
  • София
Повечето хора не четат Общи условия по дефиниция. Simple Smile Кликват върху "Премам", "Agree" или каквото там се изписва, но нямат нерви да четат дълги текстове. 

# 467
  • София
Не се сърдете на Кевин,

Кевин, благодаря за разясненията. .
Това е и моето мнение.
Момчето се старае да обясни кое как се прави. Но правилата са спуснати отгоре.
Или ги изпълняваме, или не летим с Райън- просто е.

# 468
  • HH

........ Но нещата не опират до сандвича, а до това, че някой се опитва да те прави на маймуна.
В темата съм, защото след няколко седмици ми предстои полет с Райън, но като чета, все повече се убеждам, че няма да прибегна втори път до услугите им. Ще си плащам тройно, ще си се прекачвам в Мюнхен, обаче пък ще летя без половината си багаж в насипно състояние в скута  Peace

Ако прочетеш и вникнеш в условията на превоза, на маймуна можеш да се направиш единствено сама. А ти ако прочетеш какво съм написала може и да не се излагаш. Явно съм прочела правилата, след като съм си купила приорити, за да не се налага да ми климбуцат багажа в багажното.
Дай боже повече такива, които си плащат тройно. Praynig И аз нямам нищо против.

В темата съм, защото след няколко седмици ми предстои полет с Райън, но като чета, все повече се убеждам, че няма да прибегна втори път до услугите им. Ще си плащам тройно, ще си се прекачвам в Мюнхен, обаче пък ще летя без половината си багаж в насипно състояние в скута  Peace

А, какво пречи да прежалиш билета за Раян и да пътуваш удобно с Луфтханза? newsm78
Чесно ли? Зарадва ме идеята, че има директен полет, нищо друго. Досега съм карала без Райън и без тях щях да оцелея. Нямам нищо против нискотарифните. Това което ме дразни, са хората, които си купуват билет за 10 евро и очакват чудеса.

И за протокола, не ми се е случвало да ми правят проблем на летище, и не не е съвпадение, просто не се опитвам да пренасям тави с мусака и количества ракия и цигари и после да мрънкам, че някой ми ги е откраднал от куфара  ooooh!

# 469
  • София
Спокойно.....
Въпрос на желание. Всеки е свободен да лети с който иска и както иска.

Нищо не ме притеснява в условията на ryanair. С тях летя за кратко, дори не нося лаптоп, камери вече. Толкова снимки и видео сме натрупали, че още един живот не можем да ги изгледаме.
Единствено когато имаме багаж и ги ползваме за връзка, може да се замисля за друга компания. И то ако цените са близки или по-ниски с багажа.

Стига ми, че сме си накупили билети по 0, 2, 5, 9 евро. И за тези пари какво да искам от тях ?
Единствено да ме карат и връщат жива и здрава.
Не е ли смешно, това не сме го и мечтали...Те ни возят без пари, а ние се сърдим !!!
Преди си пиехме кафето където намерим тук, сега ако искаш може и някъде в Европа.

Молете се да останат, да пускат нови дестинации.
Както казах и преди, самолета вече трябва да го имаме за автобус, както на много места по света.

kevin87
Ти не се впрягай, тук си е малко женска работа. Няма угодия.
И аз не чета вече нищо, както казва Vivi.
Ама тебе те следя внимателно, все нещо ще научи човек, дори да се повтаря.
Помагай, хората имат нужда от хора като теб.
Ние ти благодарим...

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 22:48 от Bled

# 470
  • тук-там
Скрит текст:

........ Но нещата не опират до сандвича, а до това, че някой се опитва да те прави на маймуна.
В темата съм, защото след няколко седмици ми предстои полет с Райън, но като чета, все повече се убеждам, че няма да прибегна втори път до услугите им. Ще си плащам тройно, ще си се прекачвам в Мюнхен, обаче пък ще летя без половината си багаж в насипно състояние в скута  Peace

Ако прочетеш и вникнеш в условията на превоза, на маймуна можеш да се направиш единствено сама. А ти ако прочетеш какво съм написала може и да не се излагаш. Явно съм прочела правилата, след като съм си купила приорити, за да не се налага да ми климбуцат багажа в багажното.
Дай боже повече такива, които си плащат тройно. Praynig И аз нямам нищо против.

В темата съм, защото след няколко седмици ми предстои полет с Райън, но като чета, все повече се убеждам, че няма да прибегна втори път до услугите им. Ще си плащам тройно, ще си се прекачвам в Мюнхен, обаче пък ще летя без половината си багаж в насипно състояние в скута  Peace

А, какво пречи да прежалиш билета за Раян и да пътуваш удобно с Луфтханза? newsm78
Чесно ли? Зарадва ме идеята, че има директен полет, нищо друго. Досега съм карала без Райън и без тях щях да оцелея. Нямам нищо против нискотарифните. Това което ме дразни, са хората, които си купуват билет за 10 евро и очакват чудеса.

И за протокола, не ми се е случвало да ми правят проблем на летище, и не не е съвпадение, просто не се опитвам да пренасям тави с мусака и количества ракия и цигари и после да мрънкам, че някой ми ги е откраднал от куфара  ooooh!

Прочетох за бординг? newsm78 За приорити - не. След като си в първите 90 какъв ти е проблема със стъкларията. Ще си я гушкаш.
За 10 евро никой не очаква чудеса, напротив. Все ще се намери, обаче някой, който иска да си мести  квартирата всеки път. Peace Много бързо забравихте автобусите..... ooooh!

# 471
  • HH
Прочетох за бординг? newsm78 За приорити - не. След като си в първите 90 какъв ти е проблема със стъкларията. Ще си я гушкаш.
За 10 евро никой не очаква чудеса, напротив. Все ще се намери, обаче някой, който иска да си мести  квартирата всеки път. Peace Много бързо забравихте автобусите..... ooooh!

OK, виновна. Изпуснала съм една дума. А ти се правиш, на по-глупава отколкото си, за да се заяждаш  Heart Eyes

ПП: Бординга май си го купуваш директно , след като си си платил билета   Whistling

ПП1: Нямам нищо против Кевин. Може да е полезен, на други хора. На мен ми звучи като добре програмиран робот. Нищо лично.

# 472
  • тук-там
Което си е вярно...да. Заядох се.  Peace 
Имам в обкръжението си хора, които всеки път ми повтарят, защо си го причинявам.  Ранни полети, ограничен багаж и т.н. Ние пътуваме поне два пъти в месеца. С по една раница. Не мога да им обясня, че условията за 2-3 4 часа изобщо не са ми важни. Ако трябва и права мога да стоя.
Та същите тези хора така и не пътуват. Щото ...нали....над нещата са.
Извинявай, ако съм те засегнала.
За всеки влак си има пътници. Peace

# 473
  • Пловдив
Аз за първи път летях с Раян.Ми нищо по различно не видях от България еър ,Ал Италия .Виж Луфтханза ми направиха по-добро впечатление.Полетите до Пиза и обратно си бяха пълни,но нямаше драми с ръчния багаж.Персонала любезен-всичко си беше ок.Аз лично съм доволна от тях.
Колкото до цената-аз не дебна цени.Обикновено имам определен период и няма как да си купя билет да 10 евро,.
Платих 400 лв за трима с чекиран багаж по 15 кг /единият беше за дете и беше намален  50%/.Билета на голямата дъщеря от Лондон до Пиза и обратно /пак с Раян/ беше 99 паунда без багаж.
Няма друг директен полет-така че нямах избор.
За мен това"за 10 евро -толкова " е неприемливо.В един полет има билети за 100 и за 10 евро и смятам ,че всички трябва да пристигнат живи ,здрави и доволни.Това че са пуснали билети за 10 евро не значи че трябва да се намали качеството или ако се случи потребителите да се примиряват ,заради ниската цена.

# 474
  • тук-там

За мен това"за 10 евро -толкова " е неприемливо.В един полет има билети за 100 и за 10 евро и смятам ,че всички трябва да пристигнат живи ,здрави и доволни.Това че са пуснали билети за 10 евро не значи че трябва да се намали качеството или ако се случи потребителите да се примиряват ,заради ниската цена.

Нали това обсъждаме. Правилата са едни.  Просто трябва да си запознат с тях, особено, ако си от тези със 100 евров билет. Peace

# 475
  • Чукарландия
Не се сърдете на Кевин,

Кевин, благодаря за разясненията. .
Това е и моето мнение.
Момчето се старае да обясни кое как се прави. Но правилата са спуснати отгоре.
Или ги изпълняваме, или не летим с Райън- просто е.

+1. Peace

Момчето е в темата на добра воля и ни обяснява, за да ни е по-ясно и удобно на нас, а какво получава в замяна? А не е длъжен да го прави. Peace
Благодаря Кевин за разясненията! Брадли също! Hug

# 476

И още нещо да попитам. Да речем че и Луфтханза и Райънеър ползват А320. Багажните отделения са еднакви. Защо Луфтханза не чекира безплатно ръчни багази, а Райън да???
Питам те за всички тези неща, защото в една друга тема написа нещо от сорта, че за единия гаден сандвич и усмихнатата стюардеса няма да платиш тройно. Но нещата не опират до сандвича, а до това, че някой се опитва да те прави на маймуна.

Самолетите са същите, но лоу кост компаниите слагат повече седалки т.е. имат повече пътници, от там и пада цената (не само от това естествено), и има билети по 15 лева  Peace

От друга страна редовните компании предлагат 'безплатен' чекиран багаж и повечето хора пътуват с малко ръчен багаж, а очевидно при нискотарифните хората пестят от купуването на 'чекиран багаж и всеки си взима максимално повече ръчен багаж, което Раян позволи от 3 години насам, преди това пътниците имаха право на ръчен 8 кг и много строго се следеше на всички летища

# 477

И още нещо да попитам. Да речем че и Луфтханза и Райънеър ползват А320. Багажните отделения са еднакви. Защо Луфтханза не чекира безплатно ръчни багази, а Райън да???
Питам те за всички тези неща, защото в една друга тема написа нещо от сорта, че за единия гаден сандвич и усмихнатата стюардеса няма да платиш тройно. Но нещата не опират до сандвича, а до това, че някой се опитва да те прави на маймуна.

Не претендирам за компетентност, но по пътя на логиката смятам, че тъй като в билета на Луфтханза има включен голям багаж, то пътниците почти нямат ръчен куфар и затова местата на борда стигат. Пътувала съм и с двете компании и това са моите наблюдения. При нискотарифните 10-15 % от пътниците си купуват голям багаж, останалите пътуват с куфар с размер на ръчния. Е както каза Кевин, на борда има места за 90 бр. такива.... останалите в багажното .

# 478
  • Под гъбата
Цитат на: Bradley Cooper link=topic=935189.msg33727555#msg33727555 date=1474117998,
Имаше въпрос за транспорт от [b
Пиза [/b]- летището е на 1,5 км от гарата, и практически е в града.
Автобусите спират през градинката като се излезе от летището.
Може да се върви и пеша, ако нямате много багаж, има широк и хубав тротоар  Peace
Благодаря! Simple Smile

# 479
  • с/у ОколоМръсТното
Кевин... Щерката излетя в четвъртък само с ръчен багаж. НО нямало място на борда за него и са го сложили в багажното...
Що за практика? И честа ли е?

Общи условия

Активация на акаунт