RYANAIR - 3

• 125 780
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! За пръв път пътуваме с Ryan и може ли да ми кажете при положение че имам закупен 1 бр. чекиран багаж от 15 кг. на един от пътниците,трябва ли това да е отразено в бордната му карта.Направих чекирането а в никоя от бордните карти не е отразен този багаж .

# 286
  • На планетата Земя
Не е отразено, но не е и проблем, в системата си го виждат.
Важно е ти, като си отвориш резервацията онлайн, също да го виждаш, щом е платено за него.

# 287
Здравейте! За пръв път пътуваме с Ryan и може ли да ми кажете при положение че имам закупен 1 бр. чекиран багаж от 15 кг. на един от пътниците,трябва ли това да е отразено в бордната му карта.Направих чекирането а в никоя от бордните карти не е отразен този багаж .

в хартиените бордни карти, които се разпечатват, не се вижда чекирания багаж, но в мобилното приложение излиза вписан- на мен ми се наложи да покажа точно бордната карта от приложението, когато си пусках куфара на лентата, за да се убеди служителят, че имам платен багаж - имам предвид, че му показах екрана на телефона, не че я е сканирал

за всеки случай бих препоръчала всеки да си принтира хартиени бордни карти, показват се поне 3 пъти докато се качиш в самолета - на софийското летище изобщо не видях служители с четци, а в Пиза само на едното преминаване преди секюрити чека сканираха от телефони

# 288
И аз предпочитам да ги имам на хартия в случай, че ми падне батерията или се бъгне телефона.

На кой терминал кацат в Мадрид?

# 289
Здравейте, пътувам след седмица с дете на 6 години. Не мога да разбера имам ли право да взема седалка за кола безплатно.
Някой знае ли случайно?

Четов в сайта, че има право на количка и седалка, но не мога да разбера дали е само за бебета или важи и за по-големи деца

Питах в чата, казаха че може. Няколко пъти казах, че питам за дете на 4 години. Казаха, че може безплатно да се носи количка или седалка.

# 290
Здравейте, пътувам след седмица с дете на 6 години. Не мога да разбера имам ли право да взема седалка за кола безплатно.
Някой знае ли случайно?

Четов в сайта, че има право на количка и седалка, но не мога да разбера дали е само за бебета или важи и за по-големи деца

Питах в чата, казаха че може. Няколко пъти казах, че питам за дете на 4 години. Казаха, че може безплатно да се носи количка или седалка.
Благодаря много! И аз от тази информация се интересувах.

# 291
Някой знае ли случайно?

Количка или седалка? т.е. едно от двете ли?

# 292
Някой пътувал ли е скоро с Райънеър? Новите им бордни карти са много странни и не мога да се ориентирам може или не може да се носи дамска чанта освен салонният багаж, а ние ще летим утре и трябва да знам как да подредя нещата.

И не пише от кой терминал в София ще излитаме. Ужас.

И още нещо се сетих - има ли ограничение за пренасяне на лекарства? В ръчния или в чекирания багаж да ги сложа?

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 14:34 от мама-Ени

# 293
От терминал 1 излитат - в неделя изпращах близки за Берлин.
И аз се чудя за дамската чанта.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14199477_145302862 … 9&oe=587F2A4A
това снимах при изпращането. А на опашката имаше хора с малки чанти - от така наречените диагоналки.
Минаваха си без забележки.
Не знам, дано някой пътувал скоро да каже. 

# 294
Някой пътувал ли е скоро с Райънеър? Новите им бордни карти са много странни и не мога да се ориентирам може или не може да се носи дамска чанта освен салонният багаж, а ние ще летим утре и трябва да знам как да подредя нещата.

Прочети инфото на 1 стр. Лети се от Терминал 1.

# 295
Благодаря ви дами! А по повод ограниченията за лекарства имате ли информация?

# 296
Благодаря ви дами! А по повод ограниченията за лекарства имате ли информация?
Декемри минах с една торба лекарства, но ги сложих в найлонов плик и ги показах при ръчния. Носех за всеки случай епикриза и рецепта,  но не ми ги поискаха.

# 297
# 298
Някой знае ли случайно?

Количка или седалка? т.е. едно от двете ли?

И двете. Ето това са ми отговорили, след като уточних че детето е на 4 :
"2 items of baby equipment are carried free of charge per child-1 st the pushchair plus one of the following items: car seat, booster seat or travel cot."

# 299

И още нещо се сетих - има ли ограничение за пренасяне на лекарства? В ръчния или в чекирания багаж да ги сложа?

Преди сме пътували с дамска чанта и салонен багаж, затова сега и аз се заинтересувах, това намерих в сайта им:
https://www.ryanair.com/bg/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage#0-13

Според мен трябва да може и дамска чанта

Общи условия

Активация на акаунт