RYANAIR - 3

• 125 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Ех, така да се прецакам. Купих си бординг, за да не се окажа 91вата на опашката  Mr. Green Ако знаех по-рано, щях да си се наредя последна на опашката  hahaha hahaha

Сега без майтап. В тролито си слагам неща, за които съм преценила, че в чекирания багаж, заради безобразното хвърляне на куфарите, може да пострадат или да се счупят. И да попитам, понеже винаги имам лаптоп в тролито, а напоследък и DSLR, ако пострадат по време на полета какво става? Никой не носи отговорност, нали? Ами при това положение, няма начин някой да ме задължи да си чекирам безплатно ръчният багаж.

Точно това ме вълнува и мен! Как пък не, като знам как се тръшкат багажите, ще си оставя всички чупливи "съкровища" и лаптоп там.  Laughing Има ли вариант ако се наложи да ми вземете куфарчето, да си взема чупливите неща на борда, ако са предварително опаковани в по-малка чанта (вътре)? Просто да я извадя и да си я взема с мен? Извинете, ама последния път от чекиран, грижливо опакован багаж, извадих натрошен ФДТ, който струва около 50 евро... Кой носи отговорност, наистина?

# 436
  • София
Може ли, на  ЛС повече подробности за Пиза и транспорта от и до летището?
За пръв път при опит за ЛС ми дава съобщение, че не е намерен потребителя!!

Към мен ли ти е въпроса?

# 437
На кое казвате тролей?

# 438
# 439
А някой знае ли какви са цените на цигарите във фришопа?
Или да си купя от тук и да си ги сложа в багажа?
Внимавай, че на нашето летище си "пазаруват". Ако имаш цигари, задължително мини и на опаковка, забравила съм цената обаче. Споделям това от опит преди 2 месеца /за Гетуик/ - всичките стекове цигари от куфарите бяха свити. Sick
Нещо не разбрах за цигарите- къде е по-добре да бъдат- в чекирания или в ръчния? Откъде са ви ги свили?

# 440
# 441
Внимавай, че на нашето летище си "пазаруват". Ако имаш цигари, задължително мини и на опаковка, забравила съм цената обаче. Споделям това от опит преди 2 месеца /за Гетуик/ - всичките стекове цигари от куфарите бяха свити. Sick
Нещо не разбрах за цигарите- къде е по-добре да бъдат- в чекирания или в ръчния? Откъде са ви ги свили?
От чекирания крадат, как от ръчния, нали е с теб  Peace
Фолиото също не винаги помага.
Цигари аз съветвам да не купуваш от бг летище, по-добре от чуждо. Качеството е различно, цената не е фрапиращо ниска, освен ако не летиш извън ЕС.

# 442
  • HH
От чекираният багаж.
Нигока не си нося цигари там. Първо, цигарите в БГ са по-евтини отколото в ЕС, и в различните страни е разрешено да се внасят определено количество. За Германия е 300 цигари. Ако те хванат с повече, си плащат глоба, мисля че е около 300 евро, плюс 60 цента за цигара отгоре, нещо такова беше.
Цигарите си ги купувам от безмитния. 27 евро за стек, в България по магазините са 5,40. Кое е неизгодното на дюти фрито при това положение????

И освен това, чантата от безмитния си я носите като отделен плик, не трябва да е в куфар или в ръчния багаж  Peace

# 443
И да не взимам цигари от България значи?
Аз пуша Дънхил, а мъжът ми Собрание.
Някой случайно да знае какви са цените?
Кажете какво да го правя тоя неопрен на мъжа ми, че накрая вярно ще го накарам да го облече и да си пътува с него  Mr. Green

# 444
От чекираният багаж.
Нигока не си нося цигари там. Първо, цигарите в БГ са по-евтини отколото в ЕС, и в различните страни е разрешено да се внасят определено количество. За Германия е 300 цигари. Ако те хванат с повече, си плащат глоба, мисля че е около 300 евро, плюс 60 цента за цигара отгоре, нещо такова беше.
Цигарите си ги купувам от безмитния. 27 евро за стек, в България по магазините са 5,40. Кое е неизгодното на дюти фрито при това положение????

И освен това, чантата от безмитния си я носите като отделен плик, не трябва да е в куфар или в ръчния багаж  Peace
Хм... нали са по 10 кутии в стек или греша? Не съм купувала отдавна, избягвам българските. Но:
27 евро -  приблизително 54 лв. Делено на 10 кутии - ъъм, 5.40?

# 445

Закъде ще летите?
Моите наблюдения - няма особена файда, освен ако не летите извън ЕС.
Цигарите в българските дютита са с по-гадно качество от тези, които купувам (за малко повече) на европейски летища  Peace
Видя ли надпис на бг на кутията, не взимам. Тютюнът е различен  Peace
Например една гръцка карелия в 3,50 (тънката, шарена) евро, но няма нищо общо по вкус  и усещане, с тази, която се продава в българия. Веднъж преди години си купих стек от летището в София и просто нямаше какво да я правя. Само от Гърция си взимам.

# 446
# 447

Закъде ще летите?
Скрит текст:
Моите наблюдения - няма особена файда, освен ако не летите извън ЕС.
Цигарите в българските дютита са с по-гадно качество от тези, които купувам (за малко повече) на европейски летища  Peace
Видя ли надпис на бг на кутията, не взимам. Тютюнът е различен  Peace
Например една гръцка карелия в 3,50 (тънката, шарена) евро, но няма нищо общо по вкус  и усещане, с тази, която се продава в българия. Веднъж преди години си купих стек от летището в София и просто нямаше какво да я правя.
Само от Гърция си взимам.
И ние летим за Атина.

# 448
  • HH

Хм... нали са по 10 кутии в стек или греша? Не съм купувала отдавна, избягвам българските. Но:
27 евро -  приблизително 54 лв. Делено на 10 кутии - ъъм, 5.40?

Глоу, в България валутата все още е български лев. Какво не разбра. 27 евро = 54лв. Исках да обясня , че е все тая дали ще си купиш цигарите от магазина пред блока или от дюти фрито на летището. Нищо неизгодно няма.

Кажете какво да го правя тоя неопрен на мъжа ми, че накрая вярно ще го накарам да го облече и да си пътува с него  Mr. Green

Собранието съм ги виждала на софийското летище. За другите нямам спомен.

ПП:
А Карелия и изобщо гръцките цигари са най-гадните изобщо, но това е за друга тема.

# 449
  • София
Твърдо куфарче с колелца, така го разбрах.

Дам.

Общи условия

Активация на акаунт