Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 43

• 85 969
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Ох, не е лесно. За мен, де. Rolling Eyes Благодаря за отговорите. bouquet

# 691
Аз ям от лидл шоколадите Беларом тези големите по 200 гр те са без соев лецитин. По прицип купувам това което не пише в състава да има глутен а за следите от глутен не се втелясвам толкова реално само ако си с целиакия май трябва да се внимава със следите от глутен.

# 692
Лидл имат някои колбаси, специално пише че са без глутен и лактоза, но има и бая с мононатриев глутамат и всякакви красотички, та четене и ровене трябва...
И доста шоколади със слънчогледов лецитин

# 693
  • България
Добро утро и успешен ден!

Антителата по здравна каса ли са?

# 694
Добро утро и успешен ден!

Антителата по здравна каса ли са?
Ами не, плащат се допълнително - в лабораторията, в която аз си ги правя ми излиза около 35 лева. Simple Smile

# 695
На първа стр. на темата пише, че ендокринолог може да даде талон за МАТ  Peace Аз винаги съм си го плащала   Wink

# 696
  • ново
Аз вчера бях на ендокринолог и ми пусна TSH и MAT по ЗК, ТАТ си го платих.

# 697
Здравейте, момичета!

Аз съм с Хашимото - хипофункция. Забременях и през цялата бременност бях на терапия Л- тироксин 125. След раждането 50 ден правих изследване и се оказах, че съм с хиперфункция ТСХ - 0,005 ( 0.27-4.2). Спрях хапчетата и на 25 ден пуснах пак изследване ТСХ 0.035  ( 0.27-4.2)

Според вас  достатъчно време ли е минало, за да се изчисти организма от високата доза ? Дали да изчакам още и пак да пусна ново изследване? Освен това и кърмя и се притеснявам да не навредя на бебето. Предполагам, че ендокринологът ще ми изпише хапчета вече за хиперфункция и  може да  се объркат още повече хормоните.

# 698
Здравейте, момичета!

Аз съм с Хашимото - хипофункция. Забременях и през цялата бременност бях на терапия Л- тироксин 125. След раждането 50 ден правих изследване и се оказах, че съм с хиперфункция ТСХ - 0,005 ( 0.27-4.2). Спрях хапчетата и на 25 ден пуснах пак изследване ТСХ 0.035  ( 0.27-4.2)

Според вас  достатъчно време ли е минало, за да се изчисти организма от високата доза ? Дали да изчакам още и пак да пусна ново изследване? Освен това и кърмя и се притеснявам да не навредя на бебето. Предполагам, че ендокринологът ще ми изпише хапчета вече за хиперфункция и  може да  се объркат още повече хормоните.
Доколкото знам от моя доктор е напълно възможно да ти изпишат и едните и другите лекарства - често срещана практика при него. Hug

# 699
Смятате ли решението на лекаря ми за адекватно-при TSH 3,86(резултат от миналия ден), да си остана на доза 37,5 еутирокс и февруари контрола. Предвид това, че през м. март т.г. ми е било 2,66 и сега видимо върви нагоре, а още дори не са започнали студовете  Rolling Eyes

# 700
  • Buffyworld
Поли, аз не мога да ти кажа, но дори с това ТСХ не занм дали си за лекарства. Все пак нали е в нормата. Нали не си извън границите.  

# 701
И аз съм на мнение, че не трябва моментално да се увеличава дозата. Все пак хормонът е в норма. Аз първоначално бях с тсх 0,2, след 2 месеца на Метизол, ТСХ скочи на 4-5, Начев смяташе, че е редно да премина на хормон, при положение че имам няколко високи стойности на ТСХ, но реши все пак да се изчака. ТСХ падна и вече от доста месеци е между 2 и нещо и 3 и нещо. Никой не ми предписва хормон при тази стойност.

# 702
  • до едно тепе
Поли зависи как се чувстваш. Моя ми дигна дозата при такова покачване. Не бях стигнала горната граница на референтните, но се чувствах зле. Не можех да стана сутрин от леглото. Боляха ме ставите. Това ме и накара да пусна  ТСХ и видяхме,че се е покачило от 2 до 3,7. Сега месец и половина на новата доза се чувствам в пъти по-добре. Whistling
За себе си съм наблюдавала,че се чувствам най-добре с ТСХ около 2-2,5. Падне ли надолу започва ужасно сърцебиене, качи ли се над 3,5 чувствам смазваща умора.

# 703
Здравейте, момичета!

Със сигурност го проследи. Да не преминеш в другата крайност. Имаше случай на едно момиче спряло хормона след кърмене, което за около месец беше достигнало тсх към70-80, ако не се лъжа. Доколкото знам се спира постепенно. Най - добре се консултирай с ендокринолог.

# 704
Момичета, сутрин като стана изпитвам неконтролируем студ. Непрекъснато ми е студено и така около час. Междувременно си пия дозата сутринта. Не  е студено вкъщи, нито пък нещо е по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт