На море в Гърция 2016 - V

• 131 174
  • 849
  •   1
Отговори
# 675
В Перамос най-добрата кръчма е Костантаки. За настаняване не знам.

Дано в неделя лудницата е по-малка по Е-79.

# 676
В Перамос най-добрата кръчма е Костантаки. За настаняване не знам.

Дано в неделя лудницата е по-малка по Е-79.
[/quote

Само с една забележка БЕШЕ

Последните 2 пъти
октопода беше 2 пипала с обща дебелина и на двете размер на палец !!! / Преди винаги са били сериозни пипалата палец+ на едното пипало)

А от рибата която понамирисваше леко по късно през ноща такова хранително натравяне получих Sick ...
Определено се е побългарил Коста!! Освен че му е надобрял българския Wink

# 677
 Здравейте отново! Дойде време и аз да напиша моят разказ от Паралия Катерини. Първо ще кажа, че много ни хареса!
Като минус мога да дам само това, че водата не беше особено чиста и, че заради многото туристи не е хубаво човек да ходи сам много късно вечер, Според Мен ( хаха, случва се някой път да срещнеш интересни хора Heart Eyes Crazy, но  Stop, рядко може да се стане, но знае ли човек, аз да си предупредя:)). Но мястото е страхотно и го препоръчвам.
За който иска има и дискотеки в двата края на крайбрежната.  Курорта е интересен, пълен с хубви магазинчета за сувенири и заведения.  Обслужването е чудесно - като пружинки са гърците. Ние си харесахме един денонощен бар Софрано. Деня на плаж там със смути и плодова салата, а вечер на по коктейлче и мелба. Точно до църквата която е на плажа се намира. Ако на някой му доскучее, лесно може да си направи една екскурзийка до Солун, Метеора, Олимп, Атина или Скиатос с многото туристически агенций по центъра. Има и редовни автобусни линии. Гледката от морето към митичната Олимп от едната страна и църквата отпред е... Grinning Grinning Grinning
На крайбрежния площад Събота и Неделя има миниконцертчета, а пък ние заварихме в Петък интернационален балкански танцов фестивал. Любимо място вечер е дървеното кейче от което много хора наблюдават изгрева на луната и отражението и в морето. Има и луна парк. В близост до Паралия е и курорта Олимпиаки акти. Там е по-спокойно и разправят, че плажа и водата са по-чисти, но не сме го изпробвали за да знаем със сигурност. Видяхме, че е адски широк. Знам, че общата плажна ивица на Олимпийската ривиера е 70 км. Лесно се стига до там с туристическо влакче - 2,50 на човек в двете посоки, като за да не ви таксуват пак на връщане, трябва да пазите касовата бележка. Тръгва от 18ч. вечер и е  до късно заради многото туристи.
В Паралия Катерини има предимно сръбски, малко по-малко македонски и румънски туристи, тук там българи и други националности. Важно за отбелязване е и това, че има ЛИДЛ, а и самият курорт не е особено скъп като за гръцкия стандарт.
Мястото се събужда след 20:30ч. вечер, а улиците са пълни поне до 24:00ч., което не означава, че в хотелите е шумно, а напротив.
С няколко думи: ако сте там основно за да лежите на златния плаж с гладък пясък, става! Но, ако освен това, искате и да ви е интересно Паралия ще ви хареса още повече. Grinning Grinning Grinning

Ето клипчето ни от прекрасното ни изкарване в Паралия Катерини.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 21:51 от Veselina Hristova_516470

# 678
За Неа Фукеа някой да сподели впечатления?

# 679
Веселина, впечатлена съм от разказа ти и от видеото! Всъщност нищо впечатляващо няма в снимките, освен църквата, но приеми моите адмирации, че си успяла да погледнеш с хубаво на заобикалящото и си толкова позитивна в разказа си. Не съм ходила в Паралия Катерини, но повярвай ми, че ако следващия път смениш дестинацията, би могла да намериш по-завладяващи плажове и градчета.
 И аз съм с две ръце за Илинден, най-добрият вариант в пикови дни. Веднъж се забихме съвсем случайно в тапа на Кулата, без да се усетим, че бяха почивни дни. Обърнахме към Гоце Делчев и влязохме от там, а наши познати споделиха, че са чакали над час тогава, докато ние вече сме били в гръцко, въпреки пътя през планината.

# 680
Благодаря ти!:) Най-обикновенни снимки. Какво толкова трябва да има!?  Доста оживен курорт с не най-чистия плаж и вода и предимно с млади хора и имане какво да се прави. Тази година това искахме, така и искарахме. На почивка винаги с позитивна настройка!:)
Иначе, аз знам, че по-хубаво винаги има и за това никога не повтарям:). Били сме на Тасос и там с кристално чиста вода и плаж, прекрасни гледки, но за сметка на това малко по-заспало и пак  се върнахме много доволни.Simple Smile

# 681
  • София
Някой да е вече към границата? Чудим се Кулата или Илинден. И двете ни вършат работа, горе долу. Кулата повече, де.

# 682
  • София
Ние пътуваме към Илинден. Трафик до Благоевград имаше сериозен и то към 7ч. Сега насам е по-слаб, но далеч не сме единствената кола, както казваха.

# 683
  • София
Някой да е вече към границата? Чудим се Кулата или Илинден. И двете ни вършат работа, горе долу. Кулата повече, де.

http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Stotitci-hiliadi-na-pat-zadr … havat_635460.html

# 684
 "Струма" е блокирана от Сандански до ГКПП "Кулата" заради забавяне в обработка на документите, предаде репортер на Агенция "Фокус". 100 метра се изминават между 20 и 30 минути.

# 685
От Касандра някой с пресни спомени? Момичета, питам, защото ММ е решил ей така, за Фокиа да буква и само ме пита, това става ли, или това, или това? Аз ви чета от две, три г. тук и знам, че сте супер полезни, затова си позволявам да попитам. Целувки и хубави гръцки преживявания на всички!

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 13:31 от novak555

# 686
Касандра си е същата, но Фокия не ми се нрави много.

# 687
Била ли си там? Идеята е нощувките да са там и да ходим на плаж от другата страна на ръкава- на Сани.
Пиши ми, моля те, ако искаш на л.с. кои са минусите?

# 688
Здравейте!Ще отидем до Солун за един ден.Моля ви препоръчайте къде и какво да разгледаме за един ден,с кола ще бъдем.Благодаря!

# 689
Кулата,Св. Димитър и Св. Георги,Пазара,Лададика,Аристотел площада ако искате музеите има и една арка запазена,разходка по брега, те това е.

Общи условия

Активация на акаунт