Работно облекло в административна сграда

• 3 571
  • 20
  •   1
Отговори
Как според вас би трябвало да се облича една жена, работеща в административна сграда? Допустима ли е рокля до коляното с дебели презрамки, тип потник, при условие, че стаята не  е климатизирана и  е адска горещина вътре? Или трябва задължително да се прикриват раменете с било то и по- къс ръкав?

# 1
Зависи от административната сграда и въведения дрес код. На някои места е допустимо, на други - по-скоро не. При така общо зададен въпроса бих казала - не е допустимо. Но, при по-детайлно запознаване с условията, вида и т.н. на работата, може да се окаже напълно допустимо.

# 2
  • Sofia
Много зависи каква точно работа работи жената и най-вече общува ли с клиенти или само с колеги. Общо взето според мен не е допустимо каквото и да било облекло без ръкави. Независимо от температурата. Е, ако жената е завряна в някоя стаичка и по цял ден не вижда жив човек, може би може да се направи изключение, но като цяло не е проява на добър вкус.

# 3
И аз не приемам тип потник по какъвто и да е повод, на каквото и да е място. Все едно колега мъж да тръгне с джапанки и шорти адидас.

# 4
  • където ми е най-добре
Рокля под коляното и задължително раменете са покрити, без дълбоко деколте и обувки, които са затворени  Peace Това е официалния дрес код, като понякога се изисква риза/блуза с дълъг ръкав, сако и чорапогащник /краката не трябва да са голи/.

# 5
консервативният дрес код не позволява разголени рамене, нито сандали, колкото и елегантни да са дрехите и обувките.
но честно казано, предвид нивото на заплащане в българия, не е рядко срещано явление дамите от по-ниските йерархични нива да ходят на работа с дрехи, които не покриват дрес кода, и някак не прави чак такова впечатление.  Peace

# 6
Малка административна сграда в малка община,чат- пат среща с хора и да- много ниско ниво на заплащане.

# 7
  • където ми е най-добре
Е щом е община може на края на годината да дават пари за дрехи, но определено няма да стигнат за покриване на изискванията  Wink При ниско ниво на заплащане, липса на климатик аз бих отсвирила официалностите /нямам предвид да се ходи по дънки, чехли и т.н./.
Може върху въпросната рокля да се сложи едно лятно сако, за пред хората.

# 8
Това с парите за дрехите..... искрено се посмях, никога не се е случвало.

# 9
Това с парите за дрехите..... искрено се посмях, никога не се е случвало.
Май се полагаха на учителите.
По магазините за дрехи и обувки в София ми се е случвало на касата купувачи да искат фактура за избраните неща. Диктуват данни на министерства, агенции и съдебни органи. Явно и на тях им се полагат.
За общински служители - може би ако останат пари  в бюджета.
Според мене не може да е чак толкова строго.
На мястото на служителката бих сложила някаква тънка риза отгоре.
Да се намятам, когато не съм си  в стаята.

# 10
  • Варна
Работила съм в държавна агенция в голям град, в момента съм в структурата на общинска администрация. И на двете места персонала масово си ходи с памучни блузи с къс ръкав, понякога и с потници, надолу с панталони 7/8 обикновено и сандали. Директора или началник отдела по принцип си се обличаха по представително.

# 11
  • There I was on a July morning
Как според вас би трябвало да се облича една жена, работеща в административна сграда? Допустима ли е рокля до коляното с дебели презрамки, тип потник, при условие, че стаята не  е климатизирана и  е адска горещина вътре? Или трябва задължително да се прикриват раменете с било то и по- къс ръкав?
Според мен е допустимо, стига да не се вижда част от бельото и да не е с дълбоко деколте.
Относно парите за представително облекло - дават на държавните служители, на учителите.

# 12
Питам, защото днес ми се направи забележка да са ми покрити раменете. А аз имам 4 летни рокли без ръкави, но не с тесни презрамки разбира се,а направо като блуза без ръкав са, др. вариант е да обличам поли с блузи, но те са по- ежедневни блузки и според мен по няма да се връзват в тази обстановка отколкото роклите.

# 13
Писах горе - върху подобни рокли слагам тънка, като тензухена риза.
Роклите са шарени, ризите едноцветни и си отиват.
Не са ми правили забележки, просто не обичам да ми се виждат раменете.
Преди няколко години 1 младо шефче се мръщеше, че ходя с чехли лятото.
Парирах го, че чехлите са ортопедични и млъкна.

# 14
  • There I was on a July morning
Питам, защото днес ми се направи забележка да са ми покрити раменете. А аз имам 4 летни рокли без ръкави, но не с тесни презрамки разбира се,а направо като блуза без ръкав са, др. вариант е да обличам поли с блузи, но те са по- ежедневни блузки и според мен по няма да се връзват в тази обстановка отколкото роклите.
И аз имам такива рокли. Не ми правят забележки, при все, че имаме дрес код. Peace Но щом са те смъмрили, предполагам, трябва да се съобразиш. Може с някакъв тънък шал да се намяташ, прозрачна едноцветна риза или някакви елечета само с ръкави съм виждала по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт