Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 324
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Моят Юбилеен парфюм ще е нов фланкър, на любима линия от любимия ми бранд. Ще го гръмна на сляпо. Предполагам... ще улуча. Mr. Green Колебая се между 30-ца и 100-ца.
I walk alone, благодаря че сподели за опцията сайт/доставка от Диор.

Минитата на Ив Роше и аз ги заглеждам, но този, който ми харесва най-много, го нямаха.

# 121
Лежа си сега на плажа, намазана с едно олио, дето мирише на кокос и така ми се приноси нещо такова...  Толкова вкусно мирише, на онези шприцовани кокосови сладки с препечена захар отгоре. Crazy От Бронзовите богини има ли малки милилитри или са само стотици? Или пък нещо друго такова?

# 122
  • Варна
Бижу, само стотици са, но от коментираните Ив Роше има много сполучлив кокос пак на тази цена,  12-15 лв.  Peace

# 123
Лежа си сега на плажа, намазана с едно олио, дето мирише на кокос и така ми се приноси нещо такова...  Толкова вкусно мирише, на онези шприцовани кокосови сладки с препечена захар отгоре. Crazy От Бронзовите богини има ли малки милилитри или са само стотици? Или пък нещо друго такова?
Бижу, в предишната тема, мисля, някой беше споменал ето тези:
http://www.fragrantica.com/perfume/Comptoir-Sud-Pacifique/Coco-Extreme-779.html
като сполучливи кокоси. Има ги онлайн в български сайтове.

# 124
 bouquet за юбилейната тема! Чуден повод да се разпиша отново  Grinning

Не съм се включвала от доста теми, но пък ви следях  Simple Smile любопитството и емоцията към ароматите, към дискусията тук и към пишещите си седят в ума и сърцето ми Heart Eyes А някои дами от компанията ми липсвате и на живо, отдавна не сме се виждали, нещо което ми се ще да поправим  Wine Glass (поради липса на емотикон с правилните бутилчици, нека да е този)

Бел ти си шампион в дисциплината отстрелване, много ме радваш  Grinning Чакам отзиви за целия списък?

Пък аз тази година съм парфюмно кротка. Само 5 бутилчици съм придобила, обмислено и с кеф, ей тези:
Modern Muse EL,  следновогодишно
Chanel No 5 Eau Premiere (2015) - не вярвах, че някога ще нося петицата, в какъвто и да е вариант, но ето на - любов необяснима и "никога не казвай никога"  Laughing
Nuit de Tubereuse L`Artisan Parfumeur - поръчах го след като се оказа неочаквана любов при една размяна на мини, при което се "отървах" от отливка Coco - знам, че е любимец на много дами тук, но за мен е неносим, не ми седи. А Туберозните Нощи ми седят уникално при температури под 26 градуса обаче. И са ми много трайни изненадващо
Premier Figuier L`Artisan Parfumeur - обичам смокини всякакви, но този и децата ми го крадат, ще свърши бързо, още повече, че не е траен аромат върху мен
Absolu Rochas - много любим, запасих се, че изчезва

И приветствам идеята за юбилеен подарък  Grinning След малко отивам да си го купя, наумила съм си кой. Ще разкажа като го взема.

# 125

Бижу, на ИР кокоса малко синтетичен ми се видя, но пък то си е до кожа, може при мен така да седи.
При мен и богините седят синтетично.
Най-съвършен ми е аромата на насипното кокосово масло от Zoya, предпочитам с него да се мажа, пред който и да е лосион. Мирише докато се мажеш божествено кокосово, на кожата вече е по-деликатно и ядково, чудесна подложка за доста парфюми.

# 126
Имах минало годишните Богини и много бързо ми омръзнаха .
Когато ми се приноси кокос ,това е моя парфюм : http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Tiare-4449.html

# 127
Не искам голямо количество, защото и на мен ще ми омръзне. Пробвах тези на Ив Роше, но те остават на кожата ми 10 минути Shocked Колкото и кощунствено да ви звучи, за 12 лв предпочитам някоя кокосова имитация, ако намеря такава, защото този аромат е летен импулс. Бих пробвала и Тиарето на L'Erbolario.
Sud Pacifique май са скъпички за импулс и май също са по 100?

# 128
Не искам голямо количество, защото и на мен ще ми омръзне. Пробвах тези на Ив Роше, но те остават на кожата ми 10 минути Shocked Колкото и кощунствено да ви звучи, за 12 лв предпочитам някоя кокосова имитация, ако намеря такава, защото този аромат е летен импулс. Бих пробвала и Тиарето на L'Erbolario.
Sud Pacifique май са скъпички за импулс и май също са по 100?
http://www.parfimo.bg/comptoir-sud-pacifique-coco-extreme

но не съм ги пробвала, за да знам дали мирише изкуствено. Дано дамата, която ги обсъждаше в предишна тема, да се включи с коментар.

# 129
да попитам....Том Форд Черната орхидея...нали е само дамски вариант...няма го мъжки нали?...а защо много  мъже го ползват?
Съдейки от наблюденията, които аз имам, повечето парфюмни маниаци не обръщат внимание на "пола" на парфюмите. Отделно има и някои аромати, рекламирани като дамски, но реално биха били по-подходящи за мъже и обратното. Аз например имам и ползвам доста женски парфюми, включително и Черната орхидея.  Wink  За мен най-важното е да мирише добре и да ми харесва. Simple Smile

Nikolay87, добре дошъл в темата  Hug. Много се радваме на мъжко присъствие тук  Mr. Green Кои женски парфюми ползваш, ще се радвам да споделиш повече. И аз все по-често се учудвам, колко хубаво стоят обявени за женски аромати върху мъж. Flowerbomb ЕДП (дамската версия) върху жена ми идва твърде сладък и задушлив, но върху колегата ми е толкова секси, че едва се удържам  Mr. Green Wink Много ми хареса и Jasmine Rouge върху мъж, съвсем различен и много интересен и ... друг прочит имаше върху него  Mr. Green  Heart Eyes Надявам се и другите ни мъжки участници скоро да се включат  Peace
Добре заварили! Simple Smile
На мен също много ми харесва Jasmine Rouge, но засега съм го пробвал само на блотер. Като цяло съм фен на белоцветните аромати, но далеч не се ограничавам само с тях - почти всеки парфюм има потенциал да ми хареса. Simple Smile
За съжаление повечето парфюми, които се коментират тук не са ми по джоба и затова рядко купувам, най-често търся мостри и по-евтини алтернативи. Но иначе съм разносвал споменатата Черна орхидея, Alien и Womanity на Мюглер, Шанел №5 (много любим парфюм), Нероли портофино и др. Имам и няколко селебрити парфюма.  Laughing  Тази категория е малко пренебрегвана (понякога заслужено), но все пак има и добри попадения. Много харесвам двата парфюма на Мадона например.
Напоследък много се запалих и по Том Форд, голям фен станах на неговите аромати. Но и цените им са хубави...  Laughing

# 130
Честита юбилейна тема!!!  bouquet
Денси отново интересна тема и точно в целта. На мен ми предстои да ходя на море и от известно време точно това ми е дилемата, колко парфюма да взема и кои?
Харесва ми идеята за един парфюм и после аромата да ми напомня точно за тази почивка. Може би, но още не съм решила, а и как се избира само един парфюм?!  newsm78

# 131
честита ни юбилейна, парфюмни!  bouquet

Тъна в парфюмна нирвана и нищо не ми липсва.  Innocent
През последните месеци въртя няколко любимеца- Angel eau Sucree, Trussardi My Name, Un Jardin En Mediterannee, като първите два поднових.  Heart Eyes
My Name в крайна сметка се оказа с много по-добра издръжливост, отколкото ми се стори в началото, и ми прилепна като ръкавичка. Ще си правим още дълго компания, усещам.
Средиземноморските ми носят навероятно много комплименти, това ще се окаже най-хваления ми парфюм заедно с Хипнотичната отрова. Харесвам го в по-умерени температури, в жегите става доста по-сладък. Тук за щастие не е горещо.

Точно след седмица заминавам за морето и ще нося Citizen Queen, Traversee du Bosphore, Fendi Furiosa, AA Pamplelune и юбилейния Angel Muse, който ми взе ума- прекрасен, благ, кремест лешников разкош! Днес поръчах бутилче, в понеделник ще е при мен!

Бижу, за кокосов крем пробвай Aquolina Gold Sugar.  Peace В жега е много добър- нито лепи, нито накъртва, но прави приятно пухкаво облаче и държи здраво.
В Бритни Rocker Femme има също хубав, млечен кокос:
http://www.fragrantica.com/perfume/Britney-Spears/Rocker-Femme-Fantasy-28607.html
През зимата изпръсках половин 100ца, но да си призная, на топло не съм го носила.

Моята Бронзова богиня 2015 продадох- вади пластмасово-найлонова нота.

Белла, страхотна лавина от парфюми, със здраве да си ги носиш! bouquet

# 132
  • Франция
Шанел №5 (много любим парфюм)
Nikolay87, едно сърдечно Добре дошъл! и от мен  Simple Smile

Пробвах Orchid Soleil Tom Ford. Голямо НЕ от мен. Туберозата е от най-кръвожадните, а цветята са бели, та бели, че и високомерни. Заболя ме главата само от блотера. Много интезивен, много излъчващ, цветята в базата са една идея по-кротки, но само една идея  Mr. Green
Много, много, колко да е много?  Mr. Green
Като на човек, открил света на парфюмерията през 80-те години, ми идва даже мекичка  Simple Smile Въпреки че белите цветя не са ми били никога страст, явно като си закърмен с Joop! Femme и Amarige, развиваш известна резистентност и относително безсмъртие  Simple Smile
kovatcheva, гризе ме любопитство като фен на Histoires de Parfums какво ти е мнението за Дама Пика?  Simple Smile
Днес тук много захладня и извадих да понося за уикенда Musc Ravageur  Simple Smile Бо-жест-вен!

# 133
  • Germany
Йоан Владимир, пробвах цялата оперна серия само веднъж в Амстердам, при мен я няма. Пробвах я в луксозния вариант и си спомням, че най-много харесах http://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1905-Mad … uccini-27028.html Heart Eyes, прекрасен ирисов представител  Heart Eyes, кремест, мек, като кадифе, леко будоарен и много мой тип. Обаче цената му от 360 евро не ми позволи да се съсредоточавам повече над него  Mr. Green Хареса ми и http://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1875-Car … -Bizet-27030.html, много хубава вариация на тема шафран, дърво и пачули. Дама Пика ми е прекалено мъжки, войнствен, готик, с мръсен уклон. Не ми харесва нито амбърът, нито кожата, нито тамянът в него.  Споделям само общото си впечатление, пак казвам, че ги пробвах наведнъж, затова и не отговорих на предишното ти питане Peace. Общото ми впечатление обаче е, че са доста изискващи, екстравагантни аромати, определено за ценители и според мен си искат сериозни проби, за да ги разбереш. Ще се радвам да чуя твоите. За утеха тогава си купих http://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1899-Hemingway-18846.html, и полудях по http://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1828-4488.html, който оставих за по-късна покупка.

Колкото до 80-те тодини, мисля, че сме връстници, та едва ли любовта към белите цветя ще е само от там  Mr. Green Wink. Според мен трябва да ти е заложено по рождение да си туберозофил  Mr. Green, но моите гени явно са дефектни  Simple Smile

cayenneHug Hug, добре завърнала се  Hug Липсваш Heart Eyes

Nikolay87, значи Orchid Soleil Tom Ford e с потенциал за голяма парфюмна любов при теб  Wink

Бижу, Богините са само в 100 мл, имаш ли една, не ти трябва друга. И да, бързо омръзва, затова отливка върши чудесна работа. На мен и Нинфео Мио ми е силно кокосов през лятото и затова не го нося тогава. Пробвай го, знам, че ти е магданозен в началото, но пък знаеш ли, може в жегата да ти се покаже кокос. Много хубаво и неочаквано в кокосово-ориенталска посока се показва и Хипнотичната отрова ЕДТ в жега. Просто пробвай.

Explore more
, спомням си, че точно Монталското Тиаре беше уморило една голяма почитателка на Тиарето в темата. Много интензивен, присъствен, задушлив и химичен се оплакваше, че й идва. Ако съм на твое място бих те посъветвала да пробваш и ти  Orchid Soleil Tom Ford, в същата ароматна посока е, и е от парфюмните бомби, които търсиш. Но намери проба първо  Wink

Mims, разкажи повече за 1873, мислех да го взема насляпо само по пирамида в момент на безрасъдство и изгодна оферта, но се спрях. По пирамида е много мой и още съжалявам, но имам време да поправя грешката  Twisted Evil

# 134
Здравейте! Парфюмната вода КМ на Шанел 35 мл в нова бутилка ли е? Има ли вероятност сега да е в бутилка, идентична с тази като на 50 и 100 мл ?

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 19:41 от dina

Общи условия

Активация на акаунт