Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 302
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
 Бижу, страхотен кокос е О де колона на Корес Кокос. Мирише точно на лятната серия за коса на Макадамия, която излезе тази година и е сполучлива.
Взех го днес, а за детето Мангото. Пробвах ги всичките Колони Корес и харесах тези. Не са трайни, но миришат екстра.  Ще могат и да се смесват.
Не намерих парфюмите им на нормални цени, но Колоните не са скъпи. Пробвах и някакъв непознат за мен Хелиотроп-иланг плюс нещо си, не е лош.

# 136
Да, хелиотроп, иланг-иланг и цитрон, (получих го от темата за размени, от една много мила дама от форума, за което й благодаря) и си го нося с голямо удоволствие, но зимата, защото за лятото ми е силен.

# 137
  • Варна
E, това е, край, не устисках и 1873 вече пътува към мен... Ура  Crazy "Къде беше досега? Къде си бил преди това?" Тези строфи се въртят в главата ми, откакто се запознахме Wink
kovatcheva , ще изчакам Мимс да сподели нейното усещане за парфюма (сигурна съм, че ще го опише по-добре), но за мен е най-страхотният грейпфрут, че и траен се оказа предвид топлото и влажно време. В Pampelune има нещо което не ми харесва , а тук всичко е божественооо.  Чакам го с нетърпение  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 06:28 от karie

# 138
Благодаря ви, дами за отзивчивостта и предложенията! bouquet
ZozinaHug Помня че преди време пробвах нещо на Comptoir Sud Pacifique, което много ми допадна. Нещо морско беше, не помня какво Blush но беше много хубавко. Дано някой, който ги познава добре, се включи също.

Deziderata, къде си, бе, жена?!  Hug С тази Aquolina Gold Sugar ми размърда ушите! Laughing Верно, че повечето ги намират за прости, аз пък си харесвам Пинк шугъра Crazy и това с Голд ми е опция, благодаря!

kovatcheva, не се разбираме с Нинфео.  Rolling Eyes На моята кожа е китка магданоз! Crazy

densi, четеш ми мислите!  Grinning Вчера оглеждах Корес-ите. Пак ще го прочета този! Hug

# 139
Шанел №5 (много любим парфюм)
Nikolay87, едно сърдечно Добре дошъл! и от мен  Simple Smile
Благодаря! Добре заварили! Simple Smile

Nikolay87, значи Orchid Soleil Tom Ford e с потенциал за голяма парфюмна любов при теб  Wink
И аз така мисля, точно като за мен звучи. Simple Smile В София има ли го някъде за проба?

# 140
  • The Evergreen State
Привет и от мен в августовската тема  Hug
Всяко лято ми е различно в парфюмно отношение, случвало се е да си купувам специално парфюм за дългоочаквана ваканция, случвало се е да си купя парфюм и от ваканцията. Тази година ваканционните ми забежки са обикновено по уикендите и просто карам с това което си ползвам и на работа това лято.

Преоткрих  за себе си Ланком, началото на лятото си взех  http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-L-Ea … lorale-35493.html и по-късно и http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-29157.html.

И аз подобно на някои от вас съм в активна фаза, последната ми покупка, съвсем прясна е http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Mon-Paris-38914.html.

Придобивките ми не са обичайните летни парфюми но при нас летата са доста хладни и кратки сравнено с българските. Това лято ми е предимно работно а на работа и при климатик е подходящо всичко (в малки дози разбира се).

# 141
Уау, юлибейна тема!

На ваканция често нося нещо от травъл сет или по-малки бутилки. Винаги имам 15 мл от Rose Ikebana, например, за тая цел, в допълнение към голямата бутилка Simple Smile  Нося един или 2 най-много.

И аз съм на вълна кокос. Искам аромат като кокосово мляко. Има шампоан и балсам, които купувам последните дни само заради аромата (така се казват, Кокосово Мляко) Simple Smile   Чакам проба от Sarah Horowitz Coconut Milk, макар че от други на бренда знам, че не са точно моно-аромати и не са лесни за носене.

За по-странен, необичаен, и свеж кокос, препоръчвам проба Hermessence Santal Massoia. В него има и зелени ноти, и изобщо не е типично сандалово дърво. Носих 15 мл на ваканция скоро  Peace  Не е особено траен, но в някои климати върху мен нищо не е.

От буквалните, моно кокоси, бих препоръчала този на Body Shop. Имат боди мист и тоалетна вода.

Любима комбинация напоследък, за която писах доста по-рано, е Moonlight in Heaven на Килиън. Има истински тропически чар, като кокосът преобладава без да става сладък в средната фаза и базата.

Някой пита за Montale Intense Tiare. Не знам какво очаквате от този парфюм. За мен беше изкуствено сладък и дори задушаващ--неприятен като цяло. Не съм фен на Монталите, обаче, така че пробвайте. Лично на мен нито кокосът ми хареса в него, нито цветята.  

Чакам с нетърпение новия фланкър на Шанел 5: L'Eau. Аз харесвам и нося всички други вариации на парфюма, особено Eau Premiere, и съм доста любопитна.

# 142
  • Варна

Mims, разкажи повече за 1873, мислех да го взема насляпо само по пирамида в момент на безрасъдство и изгодна оферта, но се спрях. По пирамида е много мой и още съжалявам, но имам време да поправя грешката  Twisted Evil

Аз съм позагубила тренинг да описвам парфюми, на това отгоре тук лятото е ужасяващо горещо и влажно, а аз го пробвах точно при такива условия, но все пак - в началото грейпфрут, сладък и сочен, тъмно червен. Първите 10-15 минути реших, че това си  е просто един цитрусов парфюм, почти моно. Приятен, но до тук. После шлейфът му започна да размахва едни много фини цветя, много, много деликатни и почти неуловими и аз не можах да различа конкретно нито едно от тях. Накрая се появи нежен карамел, не като в Прада Кенди, не така сладък и стърчащ, а някак топъл и доста обран. Като имаш предвид, че грейпфрута присъства в цялото развитие на парфюма, чак до самия му край, представи си някаква разхлаждаща напитка с прясно изцеден грейпфрут, само с една бучка лед и капка или две течен карамел. Сега си представи, че чашата, от която пиеш е украсена по ръбчето с цветенцата, за които споменах. Представи си, че с всяка глътка вдъхваш и от техния аромат. Знам, че звучи шантаво и че никой не поднася такива коктейли в действителност, но това е. Трайността му дори в изтощителната варненска влага и жега - няколко часа, не знам колко точно, от ранния следобед до вечерния душ все го усещах. Да не говорим, че уби другите 2-3, които доста по предпазливо и на достатъчно разстояние от него бях пръснала.
Аз напоследък бягам от термоядрени парфюмни бомби като дявол от тамян и отдавна не нося вихрещо се след мене парфюмно торнадо, както правех преди (някои сигурно си спомнят по какви аромати си губех ума). 1873 не е такъв по никакъв начин. Не е и типичният летен свежак, от който очакваш само прохлада и свеж въздух. Но бих го носила и при тези тежки температури и задух, държа се прекрасно и с нищо не ме подразни - нито избяга за 10 минути, нито се вкисна, нито се разпадна, нито се опита да ме удуши. Мисля, че ще е истински красив през есента.

# 143
  • София
Бижу, аз също запленена от аромата на слънцезащитната серия на Нукс миналото или по-миналото лято, издирвах аромат с кокос.Обаче с ужас установих, че тези които са моноаромати или с доминираща нотка кокос са синтетичен кокос и повече ми напомнят на популярните през 90-те години ароматизатори на такситата, отколкото на плаж, слънце, гореща кожа, кокос и лято.
Колонът Кокос на Корес е точно такъв синтетичен кокос, направо непоносим и сладък за мен.Синтетичен е и кокоса на The Body shop.Пробвах и Monoi de Tahiti на Ив Роше, но той вади една такава мазна жилка, че направо забравям и за кокоса, и за тиарето и си мисля, че не съм се напарафюмирала, а съм се намазала прилично с олио.Обаче пък душ гела от серията е прекрасен, точно както трябва да ухае парфюма.Хубав е и аромата на Нукс, но пък цената му е твърде висока за бранд като Нукс.Любимото ми тиаре е Just Cavalli, изключително дълготраен и пръснат някъде в косата само два пъти, го усещам по цял ден на плажа.В моята класация най-хубавият аромат, който съдържа кокос и директно те изстрелва на морския бряг е Теракотата на Герлен, но той също е 100 мл като Бронзовата богиня.Обаче е прекрасен и в студените дни - напомня за лятото и морските изживявания.

# 144
Става ми лошо от ароматизатор в кола, колкото и да е странно.  Rolling Eyes  Не обичам синтетичен кокос и ванилия именно от тези ароматизатори.
Теракота не я помня в детайли, но никакъв спомен за кокос не ми се връща. Ще я пробвам.  Peace От аромата на Nuxe ме втриса просто.  Sick Мазен, белоцветен... Кокос не са слагали в този, който разносвах от обилна мостра.
Обожавам Just Cavalli Gold, но не харесвам Just Cavalli. 
Моят кокос трябва да е млечен сякаш, не мазен и с малко карамел за разкош. Доминиращо тиаре ме мъчи.  Confused
Изключително сложна е представата ми за моите впечатляващи аромати. Все по-трудно нещо ми е wow. Сигурно е пресищане... Ако открия "моя" кокос, ще споделя.  Peace
Още веднъж благодаря на всички.  bouquet

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 01:40 от Бижy

# 145
Теракота не я помня в детайли, но никакъв спомен за кокос не ми се връща. Ще я пробвам.  Peace От аромата на Nuxe ме втриса просто.  Sick Мазен, белоцветен... Кокос не са слагали в този, който разносвах от обилна мостра.
Обожавам Just Cavalli Gold, но не харесвам Just Cavalli. 
Абсолютно. И в моята Теракота, първата лимитка, кокос няма никакъв. А от парфюма на Нукс ми става лошо, защото е точно мазен.
Кавалита не харесвам и не нося.

Бижу, не е млечен кокоса на Корес- сладък е. Няма да е твоя явно.

# 146
  • Стара Загора
... Ако открия "моят" кокос, ще споделя.  Peace
Още веднъж благодаря на всички.  bouquet
Ами, да, сподели ако откриеш и дано да е скоро докато му е сезона. И аз харесвам кокос в парфюм, но да не е моноаромат, а като допълваща нота. Теракотата на мен ми беше тежка и мазнееща, и нещо животинско ми избиваше. Млечен кокос за мен има точно в Бронзовата богиня (помня, че две поредни години до 15-ти август имаше намаление в бутиците ЕЛ), нищо, че е 100 мл., даже е добре, че пръскам на воля и не ми свиди толкова. Друг млечен кокос откривам в Артизанската смокиня, но тук вече, той не е доминиращ, а допълва и омекотява горчивите смокинови листа.
В този ред на мисли, да попитам запознатите, в Екстремната смокиня на Артизан кокоса по-осезаем ли е?        

# 147
# 148

В този ред на мисли, да попитам запознатите, в Екстремната смокиня на Артизан кокоса по-осезаем ли е?        
Да, но не много и натрапчиво, по-млечен е, с по-малко зеленина.

# 149
Да, зелената нотка е по-малко. Аз даже го нося в много студено, зимно време. А оригиналът - през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт