Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 227
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
О, аз смятам наесен да си го купя Voulez-Vous Coucher Avec Moi. Само това, че имам виали и го нося когато ми се приноси, ме спираше да го взема веднага, но му идва времето.
densi, много женствен, балансиран и фин беше при мен и периодически се сещам за него. Засега името му ми е спирачка, но човек никога не знае кога ще му откажат спирачките  hahaha

Чудя се също и за Amber Oud. Ако правилно си спомням, ти си му почитател, би ли споделила как го чувстваш и как се държи. Аз съм го носила само веднъж истински, с обилно напръскване, но беше по специален повод и не съм сигурна доколко съм му обръщала внимание в детайли през цялото време.
А също и други дами, които го имат и харесват, могат да заповядат да ме подкокуросат  Simple Smile
Ооо, той ми е един от фаворитите, но го нося само на студено време. Обожавам го! Иска си специални поводи определено. По точно специално настроение, иначе аз си го нося и в нас, защото специални поводи рядко, а парфюми за такива много. Laughing
 Трайност има над 10 часа, много е топъл, но си има характер. Съвтевам те да го носиш поне два пъти с хубаво напръскване преди да го вземеш.

Какво му е на името на Кушето?! Моя мъж ми казва " я се напръскай с този с голите гърдички". Mr. Green Виалите са с невероятно красива дама с гол бюст, покрит с ръка. Я да снимам виала и да ви покажа.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 19:29 от densi

# 301
Малко лаишки въпрос, но откъде си взимате такива мостри? Аз намирам някакви в 2-3 български сайта, но там са все отливки.

# 302
  • Sofia
   Момичета, я да ви питам – днес пробвах L'Occitane Eau de Vétyver, пръскайки на китката си. Въпреки непровокираните уверения на консултантката, че ароматът е изключително дълготраен, при мен до 2-3 ча́са "нямаше никой". По принцип и във Fragrantica четох, че парфюмът не е от най-издръжливите, тъй като бил реформулиран преди време (не знам доколко е вярна тази информация). Особено като го сравня с всички останали vetiver-based парфюми, които притежава МЛ, конкретно този ми се струва доста нетраен. И вие ли сте с такива впечатления?

# 303
  • Sofia
Малко лаишки въпрос, но откъде си взимате такива мостри? Аз намирам някакви в 2-3 български сайта, но там са все отливки.

Не е много по темата, но: 1, 2, 3. Всъщност, не знам дали точно това търсиш, понеже пишеш, че не искаш да са "отливки".

# 304
  • някъде под слънцето...
Фабричните виали се дават в магазини.Реални или он лайн...Също и от официалния сайт на даден бранд.
A за oulez-Vous Coucher Avec Moi...сигурно е малко объркващо в първия момент, особено за французите.Дори и испанците реагират на тази фраза с учудено недоумявам поглед...

Когато не ми се обяснява,  обикновено казвам че името на парфюма ми е Коктейл Молотов.Но веднъж един досаден любопитно  извади един тефтер и след като го записа попита на кой дизайнер е... Joy

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 21:35 от sl

# 305
  • София
  Момичета, я да ви питам – днес пробвах L'Occitane Eau de Vétyver, пръскайки на китката си. Въпреки непровокираните уверения на консултантката, че ароматът е изключително дълготраен, при мен до 2-3 ча́са "нямаше никой". По принцип и във Fragrantica четох, че парфюмът не е от най-издръжливите, тъй като бил реформулиран преди време (не знам доколко е вярна тази информация). Особено като го сравня с всички останали vetiver-based парфюми, които притежава МЛ, конкретно този ми се струва доста нетраен. И вие ли сте с такива впечатления?
Локситаните са такива. Както всъщност и Л Ерболарио, Ербарио Тоскано, Ботаникус и други заглавия, базирани на натурални съставки. Наслагване или подновяване, това е начинът.

Агентче, и от мен глас за Роза-Уд на Ив Роше. Приказен е. Така, както не понасям уд, като нищо ще изплющя един флакон от този  Mr. Green

Ковачева, няма по-лесно нещо от това да ти се предпише Кристал Ноар от всяка средно информирана за наличностите в магазина консултантка, те по-далеч от ВерсачИ не виждат Simple Smile На мен парфюмно неангажирана приятелка ми е подарявала Роша Абсолю, което много ме зарадва и изненада, защото беше далеч извън апогея на този парфюм, даже може и вече да е бил спрян. Също така са ми подарявали този Карден, който вероятно повече се доближава до визията ми на рус и розов облак  261uu обаче пък аз него не го възприех.

# 306
  • Sofia
Локситаните са такива. Както всъщност и Л Ерболарио, Ербарио Тоскано, Ботаникус и други заглавия, базирани на натурални съставки. Наслагване или подновяване, това е начинът.

Благодаря за разяснението. Peace Ще си помисля дали да го купувам на някакъв етап, в такъв случай.

# 307
Днес в „нашата Сефора” изпробвах парфюми на две непознати марки:

http://www.fragrantica.com/designers/Atelier-Cologne.html , определено „унисекс”, но не по начин, който ми допада и

http://www.fragrantica.com/designers/Eisenberg.html : не знам, дали опаковките им ме смутиха (препратки към дадаизма от миналия век, поне моите асоциации бяха такива), но ги „подуших” толкова шизофренично объркани, че набързо ги оставих.

Изобщо, парфюмно фиаско беше денят ми.

# 308
Сега се загледах в Eisenberg и установих и при тях една странна тенденция, която наблюдавам от известно време. Характерно е за някои ниш компании, като се появяват на бял свят или такива, които излизат с нови аромати, да изпльоскат 6 или 7 едновременно..Много ми е странно това, а май го има и при дизайнерските в ексклузивните им линии...Що за нещо е това изведнъж да изкарат серия от 7-8 аромата, ако не и повече едновременно, цяла линия с аромати. Та и въпросните Eisenberg - 15 аромата от 2010....

# 309
Сега се загледах в Eisenberg и установих и при тях една странна тенденция, която наблюдавам от известно време. Характерно е за някои ниш компании, като се появяват на бял свят или такива, които излизат с нови аромати, да изпльоскат 6 или 7 едновременно..Много ми е странно това, а май го има и при дизайнерските в ексклузивните им линии...Що за нещо е това изведнъж да изкарат серия от 7-8 аромата, ако не и повече едновременно, цяла линия с аромати. Та и въпросните Eisenberg - 15 аромата от 2010....
И аз съм си го мислела също. Обяснявам си го с това, че са аромати, създавани в годините преди да започнат (много идеи, но без икономическа реализация).
Със сигурност, трябваше да им дам по-голям шанс, но не ми подействаха  някои от нещата им (напр. I am).

# 310

Не е много по темата, но: 1, 2, 3. Всъщност, не знам дали точно това търсиш, понеже пишеш, че не искаш да са "отливки".

Фабричните виали се дават в магазини.Реални или он лайн...Също и от официалния сайт на даден бранд.
Благодаря за инфото! Simple Smile Първите два сайта са тези, които имах предвид. Третия също съм го засичал, но за него е по-изгодно да се направи голяма поръчка...
А в кои реални магазини в България (София) дават такива виали? Преди бях чел например за Сефора, но имаше коментари, че вече рядко раздават такива и е въпрос на късмет...
Извинявам се, ако твърде много се отклонявам от темата. Simple Smile

# 311
  • София
А в кои реални магазини в България (София) дават такива виали? Преди бях чел например за Сефора, но имаше коментари, че вече рядко раздават такива и е въпрос на късмет...

Да не бъда крайна, но никъде няма да ти дадат, ако не си редовен клиент и не те познават или пък ако не си купил нещо /пак не е гаранция, аз все трябва да си искам-чак ме хваща яд и се чудя защо пазарувам като не искат да те спечелят за клиент/.Обичайният отговор е няма  Rolling Eyes.
Семпълчета можеш да си поръчаш и от този сайт http://www.luckyscent.com/samples.asp  Peace .

# 312

Да не бъда крайна, но никъде няма да ти дадат, ако не си редовен клиент и не те познават или пък ако не си купил нещо /пак не е гаранция, аз все трябва да си искам-чак ме хваща яд и се чудя защо пазарувам като не искат да те спечелят за клиент/.Обичайният отговор е няма  Rolling Eyes.
Семпълчета можеш да си поръчаш и от този сайт http://www.luckyscent.com/samples.asp  Peace .

Да не излезе че искам да те отчая още повече,но и моя опит се свежда до казаното от veka.Но пък ако има нещо хубаво е,че все пак получаваш реална информация как стоят нещата в родните магазини,за да завърша някак позитивно newsm78

# 313
Veka, аз бях питала и преди, но не получих тогава отговор, понеже е американски сайт, знаеш ли, къде пристигат (в Пощата или на Митницата, знам, че е  според сумата, но често не го спазват и ако поръчам само мостри, къде ще ги получа?).

За „щедростта” на продавачите  българските „Сефора” не ми се говори, изоставила съм я тази „кауза”.

# 314
  • София
Veka, аз бях питала и преди, но не получих тогава отговор, понеже е американски сайт, знаеш ли, къде пристигат (в Пощата или на Митницата, знам, че е  според сумата, но често не го спазват и ако поръчам само мостри, къде ще ги получа?).

За „щедростта” на продавачите  българските „Сефора” не ми се говори, изоставила съм я тази „кауза”.

Откакто въведоха облагането на стоките от САЩ на митница над определената сума, не пазарувам от американски сайтове, така че аз лично не мога да ти отговоря. Peace

Общи условия

Активация на акаунт