Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 198
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Снощи изгърмях на сляпо един L'Artisan Noir Exquis. От години не съм купувала така.  Crazy

Относно мострите в България, само мосю Съркъл ме е изпращал с шепа виали без да съм ги искала. Внимателно следи кое харесвам, кое ми прави впечатление, за да ми подбере мострите.

# 316
  • Варна
Veka, аз бях питала и преди, но не получих тогава отговор, понеже е американски сайт, знаеш ли, къде пристигат (в Пощата или на Митницата, знам, че е  според сумата, но често не го спазват и ако поръчам само мостри, къде ще ги получа?).
Поръчвала съм само мостри от luckyscent и си идват в пощенски плик - пощальонката ми звънна да ми ги даде лично , за да е по-сигурно. В противен случай, може би ще получиш покана за вземане от пощенски клон.
За поръчка на парфюм от там - не знам, но за мостри няма проблем.
 Peace

goddess, какви парфюмни бисери има в тези номинации на Мадам Оче (коя е тя всъщност?), направо се почувствах като литературен инвалид. Страхотни емоции ...
 Laughing

# 317
Veka, съжалявам, не знаех!

Благодаря, karie!

# 318

goddess, какви парфюмни бисери има в тези номинации на Мадам Оче (коя е тя всъщност?), направо се почувствах като литературен инвалид. Страхотни емоции ...
 Laughing

Мадам Оче е една съфорумка, която пишеше тук, вече не, за съжаление, под името Натали Никол.
Има и блог, който за съжаление вече не подържа, но пък все още има актуални към днешна дата ревюта
http://aromastilnitsa.blogspot.bg/
Определено е удоволствие да я четеш, а и смея да твърдя, че самите ревюта са реалистични и доста изчепателни. Heart Eyes

# 319
Относно мострите в България, само мосю Съркъл ме е изпращал с шепа виали без да съм ги искала. Внимателно следи кое харесвам, кое ми прави впечатление, за да ми подбере мострите.
Точно така е. Той винаги дава. Heart Eyes
На другите им искам директно, ако нещо ме интересува. Не дават, но вече ме познават и като съм редовен клиент няма как да откажат. На Лерото съм супер лоялен клиент от години и те ми дават винаги на новите парфюми, ако имат разбира се. Иначе поръчвам и аз от нета.

Натали Никол  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 320
...Nikolay87,предполагам че си Ники и си 87ми набор,но дори и да не е така - приятно ми е,Стенли,ще започна малко по-отдалече защото предполагам в каква ситуация се намираш,а именно: запалил си се по парфюмите ,искаш да опиташ нови и нови аромати,искаш да разбереш коя съставка как мирише,кои са съставките които ти харесваш,кой е оня аромат на пича с който си се разминал онзи ден и ужасно ти е харесал(не пича де) и още куп други въпроси свързани с аромати,доставки,проби,заплащане и бля,бля,бля....Сега пък се появи и някакъв мосю Съркъл, дето раздава виали че и с пълни шепи  newsm78

В тази тема в която задаваш въпроса си има дами които имат голям опит с много аромати,има дами които ще се държат високомерно, има такива които ще ти помагат с информация, има такива на които ще си безразличен, има всъщност всякакви дами,като във  всички публични форуми в интернет.Може да прочетеш 200 теми преди настоящата и ще разбереш много неща,пък може и да нямаш амбициите чак толкова да влизаш навътре в "нещата"...При всички положения обаче най-прекия път до отговора на твоите въпроси зависи от личния ти опит,ти сам да опиташ,да помиришеш,да прочетеш...Не чакай някой да ти отговори относно нещо толкова субективно като възприемането на аромата,а що се отнася до мосю Съркъл,мисля че има достатъчно дами които да го пишат,(...само,не очаквай да ти даде и на теб пълна шепа виали)

п.п. в темата освен гореспоменатите типове жени има и няколко мъже,но само един е този който е активен и това не съм аз де...Ако мога да ти  бъда с нещо конкретно полезен - заповядай, ще споделя това което знам с теб  bowuu

# 321
Айде сега мъжка солидарност Wink Laughing
Nikolay87 вече е нагазил като гледам ще се оправи Stop Laughing
Плувайки днес до БЗ и обратно попаднах в плен на ей това обаче подуших само от капачката. Стоически удържах и не се напъсках , за да не се зарибявам
http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Moonlight-Pa … chouli-38374.html
Сега като му гледам състава е ясно защо ми е харесал. Та няма да се размине пръскането де, ама поне да кажете траен ли е? Нещо не се разбрах с ароматите на марката като цяло.  Амбр империал ми харесва , но не до степен да го купя. Напомня ми освен Амбровото Мерве и Еликсира. Не ми се носи такова.
Брайт , препоръчвам ти да го пробваш защото според мен е по-женствения и носим поне за моя нос. Не че са еднакви аромати с Еликсира който ти искаш , но са ми в едно направление. Ето този ,има го за тест
http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Ambre-Imperial-31243.html
Всъщност отидох да диря Цветните бомби. Изобщо в магазина не се сетих за тях, сетих се чак сега като седнах да пиша Laughing
В магазин завчера пробвах на блотери едно едп и мисля че едно едт от Цветните бомби , хареса ми нещо но не помня кое. ММ обаче стоеше на метър зад мен и при второто шише започна да подскача ааа граната и за да не правим панаир се отдалечих от сергията Laughing Laughing Да сме я купили, то хубаво ама първо да взема да поръчам проба да я изтествам на спокойствие, че толкова сладина при мен ще е ден до пладне.

Годес, благодаря за линковете и аз, изгледах ги и искрено се смях Heart Eyes Hug bouquet

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 13:42 от raznejena*

# 322
raznejena*, при мен е траен Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels. Много го харесвам.

Стенли, не разбрах само хвалиш ли ни тук или ни плюеш?! Mr. Green Whistling Whistling Whistling

# 323
При мен пък  Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels не беше особено траен и някак "вкисна" накрая, така, че пробвай на кожа и го носи. Аз дори го носих при температура 20 градуса и пак не издържа теста.

# 324
При всички положения с ръка на сърцето си признавам -  така както тук сте ми помагали когато влязох в тази тема(който ми е помагал той си знае),никой друг не го е правил  bouquet

Ники,всички мацки тук са готини-споко,само имай едно наум  Laughing

# 325
При мен пък  Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels не беше особено траен и някак "вкисна" накрая, така, че пробвай на кожа и го носи. Аз дори го носих при температура 20 градуса и пак не издържа теста.

Благодаря,  разбира се че на кожа ще се офъщя подобаващо Laughing Точно така ми беше харесал и Ноар фам ТФ ама теста на кожа не го издържа.

Денси,  bouquet

# 326
  • София
Миналият месец си подарих Flowerbomb Rose Explosion, който тотално не е за този сезон, но вчера се напръсках за смелост и присъствие, че се налагаше да съм малка тигрица на една презентация. Е, няма такава красота като този парфюм! Горчивата нотка от маслината ми се губи в топло време, което малко ми липсваше вчера. Но всичко останало е великолепно  Heart Eyes! И е траен, траен!

Сега се чудя дали да си поръчам за студеното Bvlgari Jasmin Noir L'Essence. Не си го спомням много, защото го пробвах преди много време. Струва ми се, че жасминът не е много осезаем, че не се обичаме много с него - причинява ми главоболие. Не помня нищо обаче от присъствието на бадема. Някой има ли впечатления от този парфюм?

# 327
  • Germany
  Момичета, я да ви питам – днес пробвах L'Occitane Eau de Vétyver, пръскайки на китката си. Въпреки непровокираните уверения на консултантката, че ароматът е изключително дълготраен, при мен до 2-3 ча́са "нямаше никой". По принцип и във Fragrantica четох, че парфюмът не е от най-издръжливите, тъй като бил реформулиран преди време (не знам доколко е вярна тази информация). Особено като го сравня с всички останали vetiver-based парфюми, които притежава МЛ, конкретно този ми се струва доста нетраен. И вие ли сте с такива впечатления?
Не съм съгласна. Имала съм няколко парфюма на марката, както и съм тествала почти всичко, не съм останала с впечатление, че са нетрайни. С този например се разделих, защото буквално ми обсебваше пространството, усещах го от сутрин до вечер, колкото и да го обичах в началото, не можах да го нося точно заради интензивността му. Jasmin Immortelle Neroli го усещам до душ, както и The Vert au Jasmin Ветиверът конкретно не го познавам, но не бих и обобщила с лека ръка, че парфюмите на бранда са нетрайни. Моят съвет е да пробваш в различни климатични условия, на тъкан, в коса, или както ти предпочиташ и ще решиш дали е добре или не  Peace

Днес в „нашата Сефора” изпробвах парфюми на две непознати марки:

http://www.fragrantica.com/designers/Atelier-Cologne.html , определено „унисекс”, но не по начин, който ми допада и

http://www.fragrantica.com/designers/Eisenberg.html : не знам, дали опаковките им ме смутиха (препратки към дадаизма от миналия век, поне моите асоциации бяха такива), но ги „подуших” толкова шизофренично объркани, че набързо ги оставих.

Изобщо, парфюмно фиаско беше денят ми.
Според мен не ти е било ден  Wink Парфюмите на Ателие колон са толкова много, и толкова различни, има за всекиго по нещо, не вярвам да си пробвала всички. Определено заслужават шанс, дай им го  Peace Collection Les Exclusives, Collection Métal, Collection Orient са всяка със свой облик, имат страхотни попадения, и такова обобщение от един тест ми се струва прибързано.

Парфюмите на Eisenberg не са върха на сладоледа, но и те си имат своята публика. Много различни един от друг, според мен са се опитвали да задоволят всеки вкус. На мен най ми допада http://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Tentation-12566.html, но не до степен да го имам. Опитах се да харесам http://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Diabolique-12567.html, защото по пирамида е ужасно мой, но не успях, уж страхотни съставки, но определено ме подтисна. Това не значи обаче, че ще отпиша целия бранд, без да пробвам останалите неща  Simple Smile

Пробвах Prada L'Homme Prada и много ми харесва. Парфюмът е абсолютно издържан в стил Прада, чист мъж, бяла риза, свежо и чисто ухание, децентно и обрано излъчване, ненатрапчиво, но много красиво присъствие. Парфюмът е много фин и елегантен, прозрачен, красив ароматен фужер. Започва с пудрено ирисово начало, и много чисто нероли. Тази комбинация ми носи усещането за чисто мъжко тяло след сутрешен душ. В базата си парфюмът остава прозрачен, кристален и ароматен, с мнооого фина виолетка в него, усещам я, сякаш се отразява във водите на планински поток. Има и леко затопляне и заслаждане на базата с помощта на амбър и дърво, но пак успява да запази своята елегантност и финес. За мен е парфюм, подходящ за офис, за спорт, за разходка, както и за подарък. Флаконът е масивен, метален, тежък, облицован с кожа в задната си част.

Пробвах и дамския вариант http://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-La-Femme-39030.html, че и на кожа даже пръснах  Simple Smile, но не е мой. Нещо, като нищо ми е този парфюм. Прозрачна хрущяща тубероза, малко франджипани, малко мед, малко ванилийка, много вода и малко сок от остатъка на плодова салата. Безличен ми е.

SOTD http://www.fragrantica.com/perfume/Unum/Opus-1144-29992.html Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, прекрасен е просто в този есенен ден  Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 15:02 от kovatcheva

# 328
  • Sofia
Скрит текст:
Не съм съгласна. Имала съм няколко парфюма на марката, както и съм тествала почти всичко, не съм останала с впечатление, че са нетрайни. С този например се разделих, защото буквално ми обсебваше пространството, усещах го от сутрин до вечер, колкото и да го обичах в началото, не можах да го нося точно заради интензивността му. Jasmin Immortelle Neroli го усещам до душ, както и The Vert au Jasmin Ветиверът конкретно не го познавам, но не бих и обобщила с лека ръка, че парфюмите на бранда са нетрайни. Моят съвет е да пробваш в различни климатични условия, на тъкан, в коса, или както ти предпочиташ и ще решиш дали е добре или не  Peace

И на теб много благодаря за мнението. Peace Ще му дам още един шанс, в такъв случай, въпреки че, ако трябва да съм честна, не тая големи надежди. Моята кожа като цяло е от тези, върху които ароматите издържат страшно дълго и бих казала, че засега това е първият случай, в който парфюм се изпарява толкова скорострелно и не мога да го доловя поне смътно на китката си в рамките на едва 2-3 ча́са. Но права си – със сигурност ще го тествам отново, преди да го отпиша, защото иначе е приятен аромат. Simple Smile

# 329
  • Sofia
   Момичета, сетих се да питам и още нещо – има ли къде в София да бъде тестван Lalique Encre Noire à l'Extrême? Отдавна искам да го помириша, но нямам идея дали се продава в някой физически магазин в Б-я. По-вероятно – не, но надеждата умира последна. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт