Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 289
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Чудесно Ковачева, на мен ще ми хареса! Пращай ми отливката моля! Heart Eyes Hug bouquet

# 376
kovatcheva, Boy парфюмът е кръстен на Arthur "Boy" Capel английски поло играч, бизнесмен, дългогодишен любовник и спонсор на Chanel. На мен това ми харесва при Chanel, че вплитат историята на Gabrielle Chanel в ароматите си, нещо като посвещаване на реални хора и събития. Сякаш разказват историята й. За съжаление, ароматът не е за мен. Прекалено мъжки за моя нос и възприятие.
Между другото същото се отнася и за Misia, която отново е реална личност - Misia Sert. Имаше сериозна полемика по този въпрос, тъй като според историята освен приятелки са били и любовници и сродни души в ползването на опиати, както и някакви колаборации с нацисти, та много се спореше как от Chanel изобщо са тръгнали по тоя път и дали PR-ите не са се объркали нещо, но така или иначе ароматът и името му са факт.
А сега се сещам, че имаше и червило и чанта, кръстени Boy...

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 21:46 от Zozina

# 377
Misia ми е любов. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 378
И аз я харесвам много, но цената е Whistling
Въпреки, че като се замисля, ако не се купуват 20 други, а се съсредоточи човек в този само, е абсолютно постижим. Но консуматорските ни и любопитни натури са на друго мнение:)

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 22:08 от Zozina

# 379
  • София
kovatcheva, понякога с теб имаме съвпадения във вкусовете.Аз не посягам към никакви мъжки аромати и много рядко към унисекс такива.Тествах Boy очаквайки, след всичко прочетено, че има унисекс уклон, но за мен той е повече мъжки отколкото дамски.Аз и тогава писах усещам го не толкова натрапчиво, по-скоро леко като да съм облякла ризата на мъж на сутринта, след вечерната ни среща, за която той прилично се е напръскал.Аз не бих дала толкова пари за този аромат, също.
Между другото точно Misia и Boy въобще не ми харесват от ексклузивната колекция на Шанел.
Днес отново носих Issara на Dusita и в по-хладно време ми харесва много повече.Много хубав аромат, добре композиран, свеж, но предпочитам да го усещам върху ММ.

# 380
  • До сърцето...
Реших си проблема  Peace

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 21:07 от Радика

# 381
  • Франция
Йоан Владимир, идвам да се отчитам  Mr. Green
Беше великолепно изпълнено, като разказ с неочакван край  Simple Smile Благодаря ти  Simple Smile

Edit: За да не бъде включването ми спам.
Наближава ваканцията и вече реших съвсем точно какви парфюми ще взема. Ще бъдем първо малко в Алпите, а след това на крайбрежието, затова вземам доста различни парфюми, но само по един дневен и един вечерен. За планината вземам Tam Dao и Rose Oud, за морето Philosykos и Orchid Soleil  Simple Smile Задължително ще си купя нещо и по време на самата почивка.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 08:36 от Йоан Владимир

# 382
Точно такъв си представях Boy, без да чета съставките му, въпреки че ми се струва смело решение някой да се осмели да направи парфюм за единствената й (както се твърди) любов след смъртта й. Според мен, трябваше да остане образ, недокоснат от търговията.
Ако ми попадне, със сигурност ще го купя.

# 383
Роуз Ууд на Ив Роше /май Разнежена попита за него/ - днес го нося
основна характеристика - нетраен, два пъти по 7-8 фъса от 11 часа до сега и няма никой  Rolling Eyes
иначе е красив и удобен без да е нещо специално
радвам се, че отнесох само 15 мл. - при тази "трайност" повече би било чиста загуба
така хем ще му се порадвам, хем няма да ме е яд  Grinning

# 384
Аз питах , да Grinning беше ми интересно мнението ти.  Имам го, него и ванилията. Розата при мен е сравнително трайна, не е нещо уау, но е приятна. Мислех за второ шишенце от нея, но се отказах точно за  да не омръзва.

Ковачева сутринта ме потопи в лавандуловото поле Heart Eyesстрахотно описание , точно нямам никакво желание да се запознавам с въпросния Бой Grinning

# 385
Ванилията харесвам много повече, а също и е по-трайна върху мен. Спомням си, че когато излезе, исках цяла бутилка, но така и не харесах цената спрямо сока /лансиран е 2010, колко отдавна  Crazy/

# 386
   Здравейте, в събота отскочих до парфюмерия beauty zone, за да проверя дали случайно не са заредили Слънчевата орхидея( чакам я с трепет и жар) на Том Форд и да тествам Велурената орхидея. Естествено от първия аромат нямаше и следа, а вторият ме разочарова. И то не защото не ми хареса ( при това доста), а заради слабата си трайност, при това се нафъщях доста силно, с риск да задуша семейството си. И... след три часа тотално разочарование, върху китката ми едва, едва се усещаше хубава пудрена ванилия, но толкова слабо и толкова близко до кожата, че чак не ми се вяршаше, че това е аромат на Том Форд. Същото положение беше и с блотера, върху , който бях пръснала. Аромата се усещаше, доста слабо, сякаш се беше изгубил. Определено ще се въздържа от покупка на този аромат и ще остана да очаквам зареждане на новия. Ще се радвам да споделите дали и при вас е така с трайността на Кадифената орхидея.
    Като компенсация, в парфюмерията открих една нова парфюма любов, в лицето на Hypnotic Poison EDP Dior. Не съм почитател на ваниловите и гурме парфюми, особено на тези в които има бадеми ( не ми стоят изобщо добре на кожата), но този смятам да го купя. Такава красива бомба е. След Мис Диор Ле парфюм,  започнах да гледам с ново око ( и нос) на парфюмите на Диор, може би преди десетина години, някакси не съм била "узряла", за да оценя по достойнство творенията на бранда, а може и знам ли.....

# 387
Хипнотичната е единствената отрова, която съм имала и нося с удоволствие  Heart Eyes  Среднощната също харесвам, но не до степен да я придобия май, щом до сега не се е случило  Laughing

# 388
  • Бургас
Също харесвам Хипнотичната отрова,но не бих я купила,всъщност от Диор ме радват само тя, Отровното момиче и Жадор. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 10:33 от Bright Crystal

# 389
  • София
   Здравейте, в събота отскочих до парфюмерия beauty zone, за да проверя дали случайно не са заредили Слънчевата орхидея( чакам я с трепет и жар) на Том Форд и да тествам Велурената орхидея. Естествено от първия аромат нямаше и следа, а вторият ме разочарова. 

Представителството на ЕЛ са в отпуск до края на август и тази Орхидея, както и новата Нощна модерна муза се очакват в началото на септември. Peace

Някой знае ли реален магазин в София, където мога да тествам Диор Forever and ever? Не знам защо,но ми е интересно фрезията хубаво ли се усеща, а нещо нищо не си спомням от този аромат, отдавна не ми е попадал в полезрението.

Общи условия

Активация на акаунт