Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 191
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
  • София
BBeLLa, sympathy - Hanae Mori HM for men е много лесен, слънчев и позитивен прафюм и различен същевременно. Това че пише, че е за мъже е подвеждащо - за мен е между унисекс и дамски - има плодчета, ванилия, красиви меки цветенца и сладост... Жена ми отдавана си го придърпа без право на коментар  Grinning

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 11:12 от Deetron

# 421
На мен пък, kovatcheva ми пусна мухата за
http://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Uomo-Salv … ragamo-39466.html

Абсолютен унисекс, хем има някаква ликьорена нотка, която долавям често при мъжките аромати, хем е откровено гурме. Абсолютно може да се носи и от мъже и от жени. Аз лично не долавям нотката кафе, но не съм го пробвала на кожа, а само на картонче все още и може би затова. Според мен, мъжете фенове на по-сладки аромати, ще му се зарадват. Това грамаданско UOMO изписано на шишето е абсолютно подвеждащо, спокойно може да се носи от дами и изглежда траен, но като го пробвам на кожата ми как е, ще допълня за трайността.

# 422
  • София
Zozina - благодарско за включването относно мъжки парфюм Simple Smile А харесва ли ти Салваторето?

# 423
Zozina - благодарско за включването относно мъжки парфюм Simple Smile А харесва ли ти Салваторето?
Ако ме питаш за това новото UOMO, ми харесва и си мисля, че и ти ще го оцениш, мернеш ли го някъде, задължително го пробвай. Убедена съм някак, че ще ти хареса. А ми изглежда траен, защото прбвах паралелно и Incense & Cedart на Jo Malone, който също е прекрасен и мисля, че ще ти допадне, но той като, че ли по-бързо изчезна от блотерчето в сравнение със Салваторе, но пък е чудесен аромат.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 12:03 от Zozina

# 424
  • София
Deetron, новият Салваторе Ферагамо го имаше в Нотос галери - аз там го тествах на блотер.На мен първоначално ми прилича на чай с мед,а после се превръща в много подсладена тонка.Като поднесох блотера на ММ, той каза "неее, много е сладко".Аз мисля, че може би му е рано за нашите климатични условия.
Аз днес съм с новия Божур на Аква ди Парма.В София божура беше много осезаем, в планината почти не го усещам и осезаемо напира един сапунен остър аромат като в Кара миа.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 03:00 от veka

# 425
Да, определено е за към 20 градуса. На жега ще ни накацат мухите с този тип аромати.

А пък днес ми попадна някакъв Vogue, та четох, кои ще са новите аромати Les Parfums Louis Vuitton. Изброени са следните: Mille Feux - кожа+малина; Contre Moi - ориенталска ванилия, роза, портокалов цвят;Rose Des Vents - тук е ясно; Apogée - деликатен флорален аромат, момина сълза, жасмин; Turbulences - тубероза; Dans La Peau - кожа+мускус; Matière Noire - уд;
Шишетата поне на снимката не изглеждат много хай, но ще видим.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 13:15 от Zozina

# 426
  • Чукарландия
Zozina, за тези аромати ли говориш: Les Parfums Louis Vuitton Hug

# 427
  • Бургас
BBeLLa, sympathy - Hanae Mori HM for men е много лесен, слънчев и позитивен прафюм и различен същевременно. Това че пише, че е за мъже е подвеждащо - за мен е между унисекс и дамски - има плодчета, ванилия, красиви меки цветенца и сладост... Жена ми отдавана си го придърпа без право на коментар  Grinning
Deetron, тези дни все се каня да ти пиша за новите си открития и не остава време, а ето, че ти ме изпревари  Laughing Единият аромат, за който щях да ти споделя, е точно Hanae Mori HM  Mr. Green Чудесен аромат, изненада ме приятно. Поръчах го по отзиви в нета за любимия, но и аз го "налазих", естествено  Laughing Бях почти сигурна, че ще ти допадне и щях да ти го препоръчвам. Радвам се, че го познаваш и си го описал отлично, както винаги!  Hug
Парфюмът наистина си заслужава теста. Нещо като "свежо гурме" е, ако въобще има такова определение. Съотношението цена/качество е повече от отлично.
Тези дни пробвах още няколко нови неща на Ajmal (има ги в Ензо). Повечето ми харесаха и то много, а единият аромат вече ми е любимец. Ако някой се интересува, ще разкажа по-подробно довечера.
Хубав, ароматен ден на всички - работещи и почиващи!  Hug

# 428
Здравейте! Чета Ви с голям интерес от няколко теми и се чувствам като пълен абориген. Харесвам парфюми , даже от известно време разполагам с десетина миризми , но се чувствам пълна невежа. Около година напреднах с инфото около професионалните продукти за коса, а сега имам желание да пробвам и избирам различни аромати. Тази тема ми се струва необятна.
Харесвам ориенталско цветни аромати, силни ,сладки... Иска ми се нещо ново и доста по-различно. Никога не са ме превличали свежи аромати на "чисто", но сега търся лек и траен парфюм, не цветен, а да ухае на хлад  newsm78 . Не знам как да опиша това което си представям, моля помагайте с предложения!

# 429
  • София
сега търся лек и траен парфюм, не цветен, а да ухае на хлад  newsm78 . Не знам как да опиша това което си представям, моля помагайте с предложения!
Понятието лек и траен е доста относително при парфюмите според мен. Ако парфюма е "лек" много трудно може да е траен, иначе просто няма да е лек  Wink И все пак от мен едно предложение за "хладен" парфюм от горе-долу бюджетните и не толкова нови - пелин, свеж и прохладен усещам аз на моята кожа, обичам го и лятото и зимата  Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Blanc-145.html

# 430
  • Чукарландия
Получих си днес Pure DKNY A Drop Of Rose Donna Karan, Marni Rose Marni, Evening Rose Aerin Lauder и Rose Privée L`Artisan Parfumeur. Четири прекрасни рози, различни една от друга, но всяка по своему толкова красива! Тъна в блаженство! Оммм! Heart Eyes

Само да допълня: Evening Rose Aerin Lauder много ми прилича на Perfume Calligraphy Rose Aramis. Същата локумена роза, която толкова обичам в студено време.
А Pure DKNY A Drop Of Rose е подобна по звучене на Розата на Пол Смит. Hug

# 431
Никога не са ме привличали свежи аромати на "чисто", но сега търся лек и траен парфюм, не цветен, а да ухае на хлад  newsm78 . Не знам как да опиша това което си представям, моля помагайте с предложения!
За мен лек и траен, "метално" хладен като шишето си парфюм е http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Essence-5321.html
Не е цветен, но ухае на "чисто" и може да се пробва в Дъглас(мисля).

# 432
  • София
Тези дни пробвах още няколко нови неща на Ajmal (има ги в Ензо). Повечето ми харесаха и то много, а единият аромат вече ми е любимец. Ако някой се интересува, ще разкажа по-подробно довечера.
Хубав, ароматен ден на всички - работещи и почиващи!  Hug
[/quote]
KDS, много ще се радвам да разкажеш повече за тях.  bouquet

# 433
Zozina, за тези аромати ли говориш: Les Parfums Louis Vuitton Hug
Точно, първите на Louis Vuitton.

marcela1 пробвай L'Eau par Kenzo, той ми е свежичък, както и някои от CK One Summer изданията може да разгледаш. За мен най-свежите парфюми са тези с мента в тях.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 20:32 от Zozina

# 434
  • София
veka, Zozina - благодаря за впечателинята относно новият Uomo Salvatore Ferragamo -  както го описвате, видно ще се хареса на мъжете с вкус към по-сладки и вечерни парфюми  Heart Eyes

BBeLLa - днес Мюглер ултра зест издържа тест - сега привечер, към 6 жена ми ме пита с какво съм се напръскал, че много добре ми стояло  Simple Smile Но е факт, че на силна жега няма това излъчване и присъствие.

KDS - много се радвам да разбера, че Hanae Mori HM for men ти е харесал, надавям се и на твоя любим.
По-рано в описанието си пропуснах да отблежа, че лимона в него не е лимон тип тънък, режещ горичиво-тръпчив цитрус, а по-скоро нещо като лимонови корички със захар... или поне аз така го усещам.

KDS - колкото до Ajmal - запознах се вече с въпросната марка и впечатленията ми са повече от отлични  Heart Eyes Crazy Party Различава се от други източни марки, но това донякъде вероятно е обусловено и от по-различните й корени - тя е индийска, като има около 70годишна история.
Първоначално опрериа в Индия, а в последстиве се мести в Дубай. Сега е сериозно име и имат всякакви линии - достъпни, среден клас, луксозни и тн и тн. Отделно търгуват със скъпи съставки на едро, изпълняват уникални поръчки и тн, та не е като да са случайни производители.  Дизайна им е много приятен и любопитен също, та съм вдъхновен и ще продължа с интерес да опитвам техни неща.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 20:49 от Deetron

Общи условия

Активация на акаунт