Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 195
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
  • София
sl, въпросът ти е риторичен и не е редно да му отговарям, но ще кажа, че съм решила да прибавя в гардероба си една "бабичка", такава с много класа и премерен шлейф, и изборът ще го направим заедно.  Grinning bouquet

# 406
  Момичета, сетих се да питам и още нещо – има ли къде в София да бъде тестван Lalique Encre Noire à l'Extrême? Отдавна искам да го помириша, но нямам идея дали се продава в някой физически магазин в Б-я. По-вероятно – не, но надеждата умира последна. Laughing

https://parfium.bg/lalique-encre-noir-a-la-extreme-parfium-za-myje-edp имат магазин на Аксаков 52, ет.3 , но попитай първо за всеки случай дали е в наличност

# 407
  • някъде под слънцето...
sl, въпросът ти е риторичен и не е редно да му отговарям, но ще кажа, че съм решила да прибавя в гардероба си една "бабичка", такава с много класа и премерен шлейф, и изборът ще го направим заедно.  Grinning bouquet
bouquet
Като се замисля май не познавам тихи и дискретни бабички....Все шумни и нахални...
Май само тези на Нина Ричи са една идея по кротки Grinning

# 408
Къде в София могат да се закупят празни шишета/флакони 10мл за парфюми?
Благодаря предварително за информацията!

# 409
Ще разберем дали е така съвсем скоро, пък и в крайна сметка един парфюм не е животоспасяващо лекарство  Wink. Всъщност моловете в София са празни и няма никакви пазаруващи, хората са в активна лятна почивка и надали някой няма да тръгне на море или планина, защото чака новия парфюм на Том Форд  Crazy.
Абсолютно не е, но ставаше въпрос за търговските им похвати и ако София е празна откъм софиянци, то сега е сезонът на туристите, а търсене за Tom Ford има. Както densi се учудваше, че Soleil Blanc (мисля, че за него ставаше въпрос, ако добре си спомням) бил свършил. Както и да е, те си преценяват кога какво да пускат.
Да за него. Заредиха го пак и сега го има, но вече няма тестер и хората го подминават.

Абсолютно никой не пазарува по моловете и в София. Магазините са чисто празни. Peace

HugМомичета, първо благодаря за информацията.

При вас в София може да са празни, но при нас в Бургас, двата мола се пръскат по шевовете. Неприятно е даже, колко хора има. А през уикенда, нямаше къде да седнеш и да хапнеш даже, такова чудо не бях виждала. Като допълнение в бюти зона имаше -20% на всичко. Лошото е, че служителите обикновено не са и чували за някои новости, от там липсва и информация, кога, какво и колко.

# 410
Преди две теми мисля, бях питала за Долче Вита Диор и бях обещала да споделя мнение.
Трудно го открих за реална проба, но ме отнесе Heart Eyes Невероятно топъл и сух едновременно, навява ми асоциации с облени от слънце улички някъде в южна Италия, топъл ветрец, горещи нощи, изсъхнали полски цветя, летни, безгрижни дни и изобщо невинност и романтика. Особеното в случая с този аромат е, че мога да усетя почти всяка съставка, на моменти усещам отчетливо мимоза, после канела /но прекрасна, не подправкова/, след това сандалово дърво, праскова..
Влюбих се, но не се реших да го взема, не виждам къде бих могла да го нося, освен на почивка. Нямам представа как би се развил в градска среда, а и на работа тръгвам скоро.. Странно, чела съм за невероятния му шлейф, за мен стои близо до кожата, хм..
В крайна сметка си тръгнах с Chergui, отново прекрасен, тук сте писали много за него Hug

# 411
Къде в София могат да се закупят празни шишета/флакони 10мл за парфюми?
Благодаря предварително за информацията!

А пробва ли да зададеш въпроса си тук?

# 412
Момичета, влизам с малко странен въпрос, но бихте ли ми казали чие лого е това? Познато ми е сякаш, а никак не мога да се сетя Confused

# 413
Герлен

Скрит текст:

# 414
Ооо, знаех си, че ми е толкова познато. Много благодаря Hug Hug Hug

# 415
  • Чукарландия
Идва ред да се отчета за някои от нещата, които получих. От сутринта насам надничам в темата и чета, ли чета - нямате изчитане... Hug

Eau de Mandarine Ambrée Hermes - какво да кажа за него? Много е изписано, а аз все повече се пристрастявам към Колоните на бранда. Прекрасна мандарина, точно по вкуса ми, с лек повей на амбра. Heart Eyes

Escale a Portofino Christian Dior - много ми напомня на Лимонените Колони, предлагани в Турция под път и над път. Там е традиция, като отидеш на гости, да ти пръснат на ръцете, такъв Колон, за освежаване. Само че турската версия е много по-остра, докато Диорската е мекичка и тази мекота може би идва от бергамота. И въпреки това, не зная дали искам да мириша на освежител.

Gardenia Rattan Aerin Lauder - една от най-нежните гардении, които съм подушвала, но туберозата ме "утрепва", не мога да се позная, направо настръхвам само като чуя "тубероза". Все по-непоносима и по-неносима за мен съставка. Защо така? А преди толкова обичах туберозни бомби...

Аз открих една страшна роза наскоро, да ти подшушна ли коя?  Flutter

Подшушни, разбира се! Hug

Беллллллла, ти какво направи бе, момиче  Laughing Денси е виновна, знам аз, поне за Марнито Simple Smile
И аз щях да питам за Мадам Гре, напомня ли в някаква част Коко Мадмоазел или Мис Диор (този, който преди беше Шери)?

Атти, Марнито го стрелях насляпо, ама толкова насляпо, че и никъде не можах да намеря отзиви, достатъчен тласък ми беше "ROSE" в името.  Mr. Green
А за Мадам Гре - въобще не ми напомня на Коко Мадмоазел (Мадмоазела е много крещящ за мен), а Мис Диор не познавам. Hug

Не съм виновна, Бела признай! Laughing Wink Heart Eyes Hug bouquet

Денс, виновна си, но не за парфюмните ми неудачи, а за парфюмните ми любови! Затова и взех на ММ Sauvage Christian Dior. Hug

ПП Преди месец, пак на ММ му купих A*Men Ultra Zest Thierry Mugler, да го изненадам. Но по-скоро изненадата беше за мен, когато го пробвах и аз и установих, че кожата ми (а и на ММ) буквално го "изпива" и минути след парфюмиране почти не го усещам(е). Толкова ли да е нетраен? Бях убедена, че всичките аромати на Мюлер са супер трайни - поне тези, които досега съм ползвала са се отличавали със завидна трайност, дори "душене" на моменти.

ПП Стана голям чаршаф, извинявам се! bouquet

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 13:45 от BBeLLa

# 416
  До stennnly

Да!
Представете си, сетих се да го направя преди вашия изключително "полезен" и "любезен" отговор Laughing

# 417
  • София
BBeLLa - Имам Thierry Mugler A*Men Ultra Zest, даже ми е избор за днес и при мен е с хубава трайност и сила на излъчване. Съжалявам да прочета, че при теб и любимия ти нещо не се получава за сега... Може би трябва да опитате в малко по-хладно, а има вариант и твърде бързо да привиквате към аромата му. За мен Ultra Zest е страхотен и много си обичам, заради противоречивия характер - хем е цитрусов в първите часове, хем познатата кафе-кремаво-гурме база се надига и дава едно много уютно усещане. Не го отписвайте, мисля че в по-хладно ще го усещате по-силно.

Иначе, имах подобна случка с Мюглер - A*Men Pure Shot/A*Men Pure Energy - няколко пъти бях пред закупуването му, но при всеки тест в различни условия, върху мен е нетраен. Иначе като аромат е чудесен, но ми беше трудно да възприема идеята за нетраен Мюглер и отпадна покупката.

Ако ви харесва тази любопитна група цитрус-гурме, горещо препоръчвам Hanae Mori HM for men

http://www.fragrantica.com/perfume/Hanae-Mori/HM-1579.html

Уникален парфюм, който според мен скоро ще изчезне от пазара. Жалко, че трудно се намира за реален тест, иначе смятам, че любителите на лимоновите сладкиши щяха да го оценят достойно  Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 10:01 от Deetron

# 418
  • Чукарландия
Deetron, благодаря за включването! Hug

Ultra Zest и за мен е страхотен като аромат, в никакъв случай не твърдя обратното, просто незнам защо така се получава, че толкова бързо спирам да го регистрирам. Надявам се малко като позахладнее, да се прояви като по-издържлив Том Фордовски представител. Peace

Събуди лубопитството ми с предложението за Hanae Mori HM for men (не, че някога е затихвало Mr. Green). Hug

# 419
  • София

Събуди лубопитството ми с предложението за Hanae Mori HM for men (не, че някога е затихвало Mr. Green). Hug

Абсолютно ...цяла сутрин седя и го разучавам ... хубава "муха" пусна, Deetron  Flutter  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт