Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 201
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря на всички , които ми отговориха!  bouquet Започвам с търсене и тестване

# 436
  • Germany
BBeLLa, sympathy - Hanae Mori HM for men е много лесен, слънчев и позитивен прафюм и различен същевременно. Това че пише, че е за мъже е подвеждащо - за мен е между унисекс и дамски - има плодчета, ванилия, красиви меки цветенца и сладост... Жена ми отдавана си го придърпа без право на коментар  Grinning
Подписвам се с две ръце под този пост. От себе си добавям, че е от онези усмихващи парфюми, красиви и безгрижни като летен ден, с прекрасна трайност и сияж. Много умело съчетание на нестандартни цитрусови ноти, с гурме и плодове. Ако нещо ви е докривяло, това е парфюма да ви оправи настроението   Wink

Zozina, надявам се да пробваш Uomo-Salvatore-Ferragamo и на кожа. За мен тирамису нотката е основното в този парфюм. Има си силно, ароматно еспресо, има и силно какао на прах, както и онази невероятна сладко-горчива нотка, характерна за тирамисуто. Но има и много повече от това. Просто го проследи докрай Peace

Да споделя впечатленията си от няколко парфюма, които ми направиха впечатление :

http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-Intense-38254.html
За него ще кажа, че ако бях мъж, щях да искам да мириша точно така  Wink
Класен, безкомпромисен, уверен, елегантен, секси, омайващ. Вълшебен ирис има в този парфюм. Връхните нотки са силно ирисови, пудрени, с аромат на стари гримове и червила, по един много секси начин. Точно в тези връхни нотки прилича много на Диор Homme intense, но приликите са основно тук. В базата си този парфюм е прекрасно и неустоимо за мен съчетание от бобова тонка и мека, премерена ванилия, със сладки цитрусови захаросани корички на портокал и мандарина, с упойваща амброва и дървесна дълбочина, и с най - тежкарската кожа, която мога да си представя, тежка, мъжествена, с една невероятна сладост, направо пристрастяваща  Crazy Ако знаете само якето ми колко вълшебно мирише  Crazy Uomo intense е от тези парфюми, които всеки мъж трябва да притежава задължително в гардероба си. Парфюм-символ на сила, елегантност и положение, парфюм за костюм и невероятен мъж. Прекрасен е  Heart Eyes

Попаднах и на предварително представяне на тези два парфюма :
http://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Him-39359.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Her-39358.html

Невероятен дизайн в черно и бяло. Флаконите са от масивно матово стъкло в черно и бяло, с нестандартни ръбове, но допълващи се перфектно един до друг като съседни парчета от пъзел, като ин и ян.
Парфюмите са много модерни, елегантни, точно за онова успяло младо поколение, което има възможности и голям потенциал, и не парадира с тях.
Дамската версия е толкова красива, направо ме зашемети. Това е парфюм за красива, истинска и усмихната жена, с всичките й кусури и недостатъци. За сладка жена. При която се прибираш с удоволствие. Която те разсмива и изслушва, която ти казва спокойно, не е толкова страшно. За мен е розово - бежов парфюм. Много умело представяне на санталово дърво, с умопомрачителен лешников крем, като в бонбони Фереро на Роше, с печени, едро начупени лешници, посипани върху белтъчен крем, с една много фина женствена сладост и уютност, с божествен жасмин. Просто красота. Мек, гальовен, прекрасен  Heart Eyes

А мъжкият, мъжкият просто е уау  Crazy
Вижте му пирамидата, всичко, което обичам в един парфюм е там. Жестоко прохладно дърво, жесток черен пипер, жесток тамян. Всичко му е на място просто. Прилича на Терре на Ермес, от който са отнели ветивера и са го заменили с изкусен тамян. Много интересно се появява в базата ванилията. Отнема сериозността на дървото, омекотява го, кара те да се чувстваш посветен в тайнство. Има в него една въздушност и ведрост, като балсам за душата е.  
Прекрасни парфюми и едва ще изчакам официалното им представяне на 01.09, когато ще купя и двата.

И veka, не се хаби да пробваш нищо от изброените, спести си неприятното чувство, няма да ти харесат Wink

Deetron, KDS, очаквам да споделяте по често за вашите нестандартни открития, мисля, че са много полезни за темата  Hug

Хубава вечер на всички и честити нови парфюмни радости Hug
Пиша от телефон, затова се извинявам предварително за грешките

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 22:24 от kovatcheva

# 437
  • Пловдив
Момичета, моля да ми препоръчате мъжки парфюм. Мъжът ми по принцип харесва Пако Рабан Black XS, но сега за РД искам да му подаря някакъв друг парфюм. Нещо на Диор? Много съм зле с парфюмите.

# 438
kovatcheva, аз преди една-две теми бях писала, че издирвам за проба:
http://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/Tome-1-La-Pure … or-Her-14491.html

лондонската ми приятелка ме зариби с него, но не ги намирам тук за жалост, те мисля, че са бранд за облекла , но не знам в кой ценови клас са...ако пробваш този от линка, ще ми е любопитно да напишеш впечатления.
Забравих да напиша, че ароматите са правени от двата пича от Le Labo.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 23:48 от Zozina

# 439
  • София
И veka, не се хаби да пробваш нищо от изброените, спести си неприятното чувство, няма да ти харесат Wink
kovatcheva, благодаря за вниманието!
По принцип много рядко тествам мъжки аромати, не нося такива Simple Smile.Този Ферагамо тествах случайно, защото в Нотос галери ароматите са подредени по брандове, заедно мъжки и дамски на една витрина.Има хубава бутилка и това е единственото, което на мен ми хареса в него, а това, че не открих тирамису и сладостта на аромата не допада нито на мен, нито на ММ в 35'С , не мисля че е проблем за теб Wink.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 03:03 от veka

# 440
  • при морето
Привет от мен и морето! Peace
Влизам с въпрос-някоя  от вас пази ли спомен от Черната мания на Армани,това е манията,излязла 2000г. и впоследствие спряна от производство.Аз така и не можах да я притежавам,помня,че я пръснах случайно  в една парфюмерия и ме стъписа с интензитет и подправки,на другия ден отидох да повторя теста,но вече я бяха взели.Предлагат ми я за размяна,затова съм любопитна за мнения,и дали си струва да рискувам. Thinking

# 441
  • София
Да, не е толкова осезаем жасмина като в първообраза, но и бадем не открих. По-сладък е, по-мек и има някаква препратка към Addict в L'Essence, или поне аз така го усещам. Хубав парфюм!

Благодаря! Поръчах го и го получих. Почти нищо не помня от неговия аромат и все едно сега го откривам. Наистина е много хубав парфюм. Жасминът е красив и недоминантен. Бадеми и аз не усещам, но пък основата е разкошна! Зимата ще си го ползвам с кеф.

# 442
  • София
След неустоими коментари на Deetron и kovatcheva, както и любезна помощ на KDS  Heart Eyes сега си чакам Hanae Mori HM  smile3508 Дано се окаже точно този, различен от всичко друго, което имам, аромат  Flutter

# 443
  • София
Момичета, моля да ми препоръчате мъжки парфюм. Мъжът ми по принцип харесва Пако Рабан Black XS, но сега за РД искам да му подаря някакъв друг парфюм. Нещо на Диор? Много съм зле с парфюмите.

ivka ♥ 007 - от Диор би могла да тестваш двата им водещи хита - Sauvage и Dior Homme Intense

http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-Intense-13016.html

И двата са много харесвани и определяни за  секси  Sunglasses

Може да опиташ и този - Valentino Uomo

http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-19558.html

Напомня ми донякъде Dior Homme Intense, но е по-мек и заоблен, лешниково-шоколадов и липсва тази пудреност от Диор интенс. Разбира се и двата са чудесни и тежкарски.

Бих ти препоръчал от сърце този Балдасарини - Ultimate Baldessarini

http://www.fragrantica.com/perfume/Baldessarini/Ultimate-31402.html

Много класен и изтънчен аромат, който надскача не едно и две дизанерски предложения. Хем е топъл и уютен, хем излъчва една чистота и спокойствие, допълнени от чувственост и мъжествено присъствие. Горещо го препоръчвам.

sympathy - радвам се, че си се престрашила да поръчаш Hanae Mori HM  - мисля и се надявам, че ще ти хареса, както и на мъжа ти  Simple Smile

# 444
  • София

sympathy - радвам се, че си се престрашила да поръчаш Hanae Mori HM  - мисля и се надявам, че ще ти хареса, както и на мъжа ти  Simple Smile

Задължително ще пиша впечатленията ми  Peace
А между другото да споделя, че насляпо /нещо този месец се развихрих  Crazy/ отстрелях http://www.fragrantica.com/perfume/Angel-Schlesser/Agua-de-Vetiver-22033.html, на много добра цена от Parfimo Simple Smile Страхотен свежак е!!! Преливат нотите в него от остри и свежи зелени, до меки и пухкави цветни ...обаче все пак за моя нос се клони към мъжките аромати, с хубава и стабилна база. Става за лятото, през деня, в офиса. Не се отличава с голяма трайност, обаче през цялото време звучи доста приятно. Флаконът му също е много стилен и изчистен - пасва си с аромата. Отива при синовете ми - 100% ще се изкефят  Simple Smile

# 445
Днес нося Ambra Calabria Nishane. Едно много добро съчетание на цитруси, галбан и амбър. Много добра сила и трайност за цитрусов аромат.

Моят фаворит обаче от бранда, който като цяло страшно ми допада е Fan Your Flames. Няма такава красота. В началото супер силен кокос, ама направо ядката от току що разчупен орех и много ром. Все едно съм на палубата на кораба на Капитан Спароу, ядем кокосови орехи, пием сока им и поливаме мезето с ром. Като се понапием, палим тютюна и полягаме директно на дървения трюм. Кокосът е солен от кедъра и мъховете, и парфюма е просто велик за мен. Разбира се ще купя при първа възможност, цяла бутилка. Heart Eyes Влюбих се в него от първо пръсване, семейството ми също. Пазя си пробата и не смея да се пръскам, а много искам. Има страшна сила и трайност.

# 446
Здравейте,не съм писала скоро в темата,но пак имам нужда от съвет.Какво можете да ми кажете за Jazz и Live Jazz на YSL,говоря за старите версии,нереформулираните?Благодаря предварително  bouquet

# 447

Бих ти препоръчал от сърце този Балдасарини - Ultimate Baldessarini

http://www.fragrantica.com/perfume/Baldessarini/Ultimate-31402.html

Много класен и изтънчен аромат, който надскача не едно и две дизанерски предложения. Хем е топъл и уютен, хем излъчва една чистота и спокойствие, допълнени от чувственост и мъжествено присъствие. Горещо го препоръчвам.

Вярно ли е, че прилича на Aigner Black?

# 448
  • Sofia
Пристигна ми Noir Exqus L'Artisan. Още не съм го разносила, но едно пръсване на ръката се усеща все още след 24 часа и 2 душа. Не мисля че ще е любов, кафето и сладостта на кленовия сироп ми идват в повече, поне в топлия сезон. Харесвам абаносово дърво с ванилия, но за мен в Dead sexy Tokyo Milk е в по-добра комбинация с орхидеята.

# 449
На мен Noir Exqus L'Artisan ми е голяма любов. Сега есента го вадя отново. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт