До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 182
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 320
Мамасита, защо реши, че Елена е имала измъчена бременност? Thinking

Като се има предвид колко е дейна и енергична, не бих си я представила като мъченица.

# 1 321
Meжду снахи и свекърви има поразителна прилика, затова не могат да се понасят.

Нормално е ако мъжът харесва майка си, да си намери жена, която прилича на нея.

# 1 322
Не нормално, ами в повечето случаи е така.
За жените също, търсят мъж, по подобие на баща си.

# 1 323
 За мен Елена Йончева е пример за успяла и смела жена. За кариера като нейната повечето от пишещите тук (включвам и себе си в това число), можем само да мечтаем. А бебето в по-късна възраст и по-младият съпруг явно са повод за завист  newsm78

Мамасита защо се чувстваш длъжна да отговаряш след всеки пост? Има хора, които мислим и различно.

# 1 324
  • София
Чакай малко, защо трябва да мечтаем за кариера като нейната? Ние да не сме й клонинги! Всеки си мечтае за негови си неща, пък дали в тях има кариера или не, никой не знае. Аз искам своя кариера - такава, каквато си я представям аз, а не каквато е на Елена Йончева. Както се пее в една песен "моят път не е твоят...".

Да, бе, остана да й завиждам! Особено пък, за раждането на 50 няма как да й завидя, а по-младият мъж, както каза Мамасита, лесно може да прескочи до по-тучната чужда трева при други крави. Добър-лош, интересен-безинтересен - имам си моя живот, и ако изобщо тръгна да завиждам на някого, то е за други неща, които аз смятам за ценни.

# 1 325
Все пак може да се нарече успяла жена. Или да го кажа по друг начин, утвърдила е името си в професията. Постигнала е много. Не е някаква средностатистическа журналистка от местната кабеларка, която е супер известна само сред роднините си  Wink

# 1 326
  • София
По социалните и културни критерии може да се приеме за успяла. А ако утре нещо се събори пак ли ще е успяла жена? Или изведнъж ще стане лузърка?

# 1 327
В смисъл какво да се събори, не те разбрах какво имаш предвид.

А от обрати в живота никой не е застрахован. Днес си на върха - утре си долу. Кръговрат.

# 1 328
  • София
тоест, ако се счупят нещата я с мъжа, я с детето, я с работата, я с две от три, я с трите, тогава пак ли ще бъде смятана за успяла жена, или ще стане като в разговори на битово ниво и тук, във форума, от типа "ти пък, като си толкова добра, защо... (многоточието можеш да го запълниш с всяко нещо, което се е счупило)"? Дори по-назад в темата имаше такива реплики относно избора на мъж.

# 1 329
  • София
дойде и този момент Simple Smile
Всеки си пресмята ползите- не се влюбваш в тия, дето не са за теб. Всеки си подбира средата и мъжете, дето не стават, по-често въобще не ги срещаш.

Драма е и в положителен смисъл- да сте ярки, интересни...
Peace

ПП. може да се влюбиш и в такъв, който знаеш, че не е за теб, но си наясно че това влюбване има срок на годност. и не се жениш за него, и не му раждаш деца.

# 1 330
  • София
тогава няма да е влюбване. За влюбения любовта изглежда безкрайна и за цял живот, барабар с брака и децата. Влюбените правят планове как буквално само смъртта ще ги раздели.

# 1 331
  • София
права си,  Andariel, влюбване може и да не е най-точната дума.
но пак говоря за силно, бурно привличане, страст и т.н.

# 1 332
Мамасита, защо реши, че Елена е имала измъчена бременност? Thinking

Като се има предвид колко е дейна и енергична, не бих си я представила като мъченица.

Бременността изисква съвсем различен ресурс от тая нервна енергия, която крепи кариера от типа на Елена Йончева. Това е все едно да караш маратонски бегач да вдига щанги- натоварванията са различни, нищо, че и двамата са спортисти. "Енергичен" е много условна дума, в някои случаи е синоним на невротичен и при истински сериозно натоварване няма да изкара и 5 минути.

На 50 адаптивните сили са много по-малко. Единици са жените на 30, които не са в по-добро здраве и от най-здравата жена на 50.

Мда, "мъж за забавление" не е влюбване, може да е страст на кристали, главозамайване, ама в никакъв случай не е нещо извисено. Особено ако жената знае, че е заигравка със срок на годност- тогава вече е гъдел, граничеш с цинизъм.

# 1 333
За мен Елена е успяла като личност.
С дете или без, тя се е доказала.
Дори си мисля, че детето изобщо не ѝ е било фикс идея.
И без дете тя пак щеше да се чувства цяла и завършена.

# 1 334
  • София
интересно, а на цял и завършен човек без дете защо изобщо му е дете? И то на 50. И то да го роди на 50. И то с донорска яйцеклетка и инвитро. Това не е случай, в който една жена си работи, има си мъж, станала е на 50 и не очаква тепърва да бременее, а получава неочакван подарък $брременност$. Тук имаме целенасочена, сериозна, сложна и дълга работа, защото знаете, че хич не е лесно да се намери донорска яйцеклетка дори в чужбина и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт