До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 377
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 840

За кариера трябва да си признат специалист и авторитет в професията, ценен кадър.
Разбира се. Аз съм ценен кадър. Мога неща, които на теб например някой ден ще ти потрябват. И на Елена ще и потрябват, ако иска да строи къща... Laughing
 На мен например знаеш ли колко ми трябва добър автомонтьор? Елена хич не ми е нужна.
 Но колата ми има нужда от ремонт....

# 841
... 99 % от пишещите в темата ще кликнем в гугъл, за да видим коя, аджеба, е тази Флоранс Найтингейл

А стига бе, аз си мислех, че 99% от хората се сещат какво е туй чудо Флоранс Найтингейл и без Гугъл...един пример за жена, жертвала майчинството за нещо като друг вид майчинство в широкия смисъл.

Кралица Елизабет- както и други кралици и жени- и днес им се усеща влиянието. Отпреди да има Гугъл.

# 842
Е хубаво де, защо трябва сега да не се уважава труда на хората?

# 843
Е хубаво де, защо трябва сега да не се уважава труда на хората?
Кой труд? Политическия ли?
Не го уважавам. Този труд пречи на останалите....

# 844
  • София
Аз кариера разбирам друго, а не това, което описваш - да си вадиш хляба с професията. За да има кариера, трябва да има развитие, и по-точно издигане - или експертно, или административно, или финансово. Примерно от мияча в ресторанта да станеш готвач, после главен готвач или супервайзор, или да отвориш собствен ресторант. Може и професии да се сменят, но трябва да има растеж - всяка следваща професия да е по-добре платена и да се радва на по-голямо уважение в обществото.
Това, че по сайтовете пишат "кариери" не е никаква кариера, а си е баш работа.

# 845
Гери, ами то тогава всички сме с кариера.
За кариера трябва да си признат специалист и авторитет в професията, ценен кадър.
+1
По тази логика всяка продавачка на обувки е със страхотна кариера, ако е завършила търговската гимназия.   newsm78

# 846
То не е за всеки. И не е нужно, по добре да си бута човек количката и да си трае.
Няма нужда да омаловажавате работата на хората. Смешно е някак, и аз можех, ама не съм рекла.

Можеш дръжки.
А, тя Мамасита и преди се е изказвала за Йончева, че и тя е можела да е като нея, ама пусто рано е родила и не може да остави детето. Иначе колко му е - мяташ се на самолета, отиваш и снимаш.

Факт: в началото на конфликта със Сирия един от фотографите на Дневник отиде на автостоп и снимаше. Но тогава не беше толкова космата работата и нямаше въздушни удари.

Не съм казвала, че можеше да съм като нея- още в университета един от старите пушки във военната кореспонденция каза, че вече конфликтите са толкова ужасни, че и той не би ходил. А едно време са покривали пакламата в Бейрут, а вечер- на бар, представяш ли си...живот като на кино и като Хемингуей, военен кореспондент е било хем лъскаво, хем доста по-безопасно. Не че не е имало ситуации, обаче днес малко от хората могат да повторят това, което е правено през 70-те и 80-те.

Да не говорим, че като имаш дете, вече трудно ще видиш смисъл да си излагаш живота на риск. Факт е, че военните кореспонденти в повечето случаи са без деца. Кристиян Аманпур и тя е от късно родилите, мисля на 47 и нагоре.

# 847
Аз кариера разбирам друго, а не това, което описваш - да си вадиш хляба с професията. За да има кариера, трябва да има развитие
Моята професия постоянно се развива. Постоянно. И всеки проект е различен.
Гери, ами то тогава всички сме с кариера.
+1
По тази логика всяка продавачка на обувки е със страхотна кариера, ако е завършила търговската гимназия.   newsm78

Продавач в магазин е просто РАБОТА, не е професия.
Сори...
 Бачкането или да си продаваш времето на някой друг е в друга графа-не е в графата на професионалистите...

# 848

Разбира се. Аз съм ценен кадър. Мога неща, които на теб например някой ден ще ти потрябват. И на Елена ще и потрябват, ако иска да строи къща... Laughing
 На мен например знаеш ли колко ми трябва добър автомонтьор? Елена хич не ми е нужна.
Предполагам, че и без Дарвин, Моцарт, Гоген също можеш да преживяваш? Не, че Елена е на тяхното ниво, но не всеки се е вторачил в къщата и колата си, някои се интересуват и от неща извън тяхната колибка.

# 849
Аз не говоря само за журналистическа кариера,а за всяка др.област.Трудно е да преуспееш,ама не е чак и невъзможно.Журналистка никога няма да стана,ако и да съм завършила баш такъв факултет.Не ги обичам тия безобразни нахалитети и промивачи на човешки мозъци.Не е това за всеки.Никой не омаловажава работата на Елена.Но пък защо да се каже-вие ще сънувате работа като нейната.Ми отде да знаеш?Може тук и да има по-успели жени.Просто затова го казах.
И изобщо какво значи кариера?Разбирам да си световен дизайнер,Бил Гейтс,новия Мартин Скорсезе или Опра Уинфри?Това е кариера.Другото е обикновена работа в повечето случаи.И пак няма да се откажа да имам дете,или да го отлагам във времето заради работата.Работа ще се намери,детето ти ще  е единствено и неповторимо.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 18:09 от Miss_Bingley

# 850
... 99 % от пишещите в темата ще кликнем в гугъл, за да видим коя, аджеба, е тази Флоранс Найтингейл

А стига бе, аз си мислех, че 99% от хората се сещат какво е туй чудо Флоранс Найтингейл и без Гугъл...един пример за жена, жертвала майчинството за нещо като друг вид майчинство в широкия смисъл.

Кралица Елизабет- както и други кралици и жени- и днес им се усеща влиянието. Отпреди да има Гугъл.

Как точно и се усеща влиянието на кралица Елизабет? Тя кариера има ли? С какви лични качества е спечелила кралството? Освен че се е родила в семейството на втория кралски син. И ако чичо и не си бе загубил ума по Уолис Симпсън, Елизабет щеше да е никому неизвестна аристократка от английския кралски двор.  newsm78 Освен ако нямаш предвид Елизабет І?

# 851
  • Пловдив
Герри, в бгмама всички сме топ-професионалистки.  Sunglasses

Колкото до Елена Йончева, и на мен не ми е притрябвала твърде много нейната кариера, но и не смятам, че и трябва кариера като оправдание да роди късно.
Ако не се разбира, да уточня: нямам предвид, че няма оправдание, а че всяка жена би имала на нейно място, независимо дали е журналистка с репортажи от Афганистан, или деловодителката кака Пенка от Панагюрище.

А настоящата Станишевица има 4 (словом - четири) деца. Никой ли още не е споменал как ще ги гледа, ако... какво беше там, ако нещо и се скапе пиар бизнесът? Трябва да ядат филии с пастет.

# 852

Предполагам, че и без Дарвин, Моцарт, Гоген също можеш да преживяваш? Не, че Елена е на тяхното ниво
Много смешно.. Елена, сравнена с Моцарт... hahaha

# 853
Айде и тая тема приключи в батака - аз съм по по най, другите са постигнали некакви глупости.

Жалко, щото добре си приказвахме.

# 854
Дарвин и Моцарт са женени млади, Дарвин е и многодетен и е факт, че общо взето се е шматкал до 50г. възраст, докато седне да напише Произход на видовете, иначе се е занимавал с гълъби, кучета и деца в провинциално имение. Не е точно "кариера"...

Ирис, всички сме постигнали глупости. И си е хубаво да си го припомняме, да няма самозабравени. Хубаво да се замислим за какво аджеба отлагаме или се отказваме от децата и дали наистина е смислено. Защото за 99.99% от жените изборът не е между звездна кариера и ужасно дете, ами нещата се падат някъде по средата. И това, че ще отложиш детето, не ти гарантира добър живот, даже може да гарантира обратното- самота в късна възраст, всички те забравят и ставаш никоя.

Общи условия

Активация на акаунт