До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 266
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Това са статистики, така аз няма какво да коментирам! Нататък как ще ги интерпретираш си е твоя работа.
Ти май не прочете какво съм написала, нищо че си го цитирала. Ще опростя - достатъчен е един аборт и един заразен с нещо партньор. А има общо с броя на партньорите, особено ако не са използвани презервативи. Има една приказка, че когато спиш с някого, ти не спиш само с него, а с всички партньори, с които той е бил до момента. Както и той с твоите, впрочем.

# 1 126
Абе специалистки, казах аз, хем знаят какви са проблемите, ами и хоп-троп с инвитро на 25 се решават одма  Tired

Че какво му е на ин витрото в сравнение с другите лечения плюс чакане? Даже може да е оптимално усилие за максимален резултат (дете). Основна максима е, че някои проблеми е по-лесно да се заобиколят, отколкото да се решат.

# 1 127
Момичета, има ли значение от какво е стерилитета? По-важно е, че ако го има е проблем и то голям ако искаме бебе... Mr. Green Освен това има и психологически аспект понякога... От многого пазене през годините, после когато искаме - не става... А физически и двамата са здрави... Имам далечна роднина дето от страх да не роди болно дете (имаха случай на някаква генетична болест), с години отказваше да забременее... После като мина 40 се успокои и реши да рискува, забременя и роди здраво дете... Ето пример за отлагане без да има физически проблем...

# 1 128
Има, разбира се. Ако е от дълбока простотия, трябва да се замислиш дали няма резон човекът да се изтегли от размножителния пул...

# 1 129
  • Пловдив
Прочетох, Андариел, съвсем добре какво си написала, прочетох обаче и че го казваш във връзка с другите си думи: "удобен аргумент, целящ да накара опонента да се засрами, да го изкара безчовечен, но уви, не" - иначе казано, жив намек не, а направо натвърд, че стерилитетът в основната си част не е въпрос на късмет, а на поведение. Което не е вярно.

За абортите да не говорим - там е очевидно невярно. Доста малка част от жените с репродуктивни проблеми са правили аборти, а от мъжете нито един не е правил.

Впрочем и за инфекции от типа на хламидиите (дето всеки втори ги има) никак не съм убедена, че са основната причина за "основната част", ама айде, там не споря, защото не разполагам със статистики (а къде са вашите, впрочем?).

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 17:39 от Магдена

# 1 130
Стерилитет и инфертилитет са различни неща. Доста е трудно човек да е хептен стерилен. Обаче фертилитетът до голяма степен е продукт И на поведение, стил на живот, общо здраве- все неща в твоите сили.

# 1 131
  • София
Магдена, това ти си го свързала индивидуално. Аз неслучайно това за статистиката съм го написала на нов ред.

не разбирам кое от написаното не е ясно - написала съм, че основната част от стерилитета е вторичен като последица от аборти и/или полово предавани болести. Не съм написала "всичкия стерилитет", нито "всичкия вторичен стерилитет". Има част вторичен заради други фактори, има и първичен заради споменати генетични болести, анатомични аномалии, хормони и т.н., но това пак не измества първенството на абортите и болестите по полов път. Ти сериозно ли това за мъжете го написа! Кажи, че е шега, моля те! Ок, за да съм докрай точна ще добавя "стерилитета при жените".

Извинявай, ама сексът е поведение, а не късмет! Само сега не ми давай примери с изнасилване! Поведение е да правиш секс с някого и със или без презерватив (защото хапчетата от половопредавани болести не предпазват) и с колко партньори да правиш секс. Ако възрастен човек не си дава сметка, че това е поведение, значи е на нивото на дете - те не си дават сметка за постъпките, затова и по закон са защитени от сексуални посегателства.

# 1 132
  • София
Абе специалистки, казах аз, хем знаят какви са проблемите, ами и хоп-троп с инвитро на 25 се решават одма  Tired

Че какво му е на ин витрото в сравнение с другите лечения плюс чакане? Даже може да е оптимално усилие за максимален резултат (дете). Основна максима е, че някои проблеми е по-лесно да се заобиколят, отколкото да се решат.
Нищо не му е, само дето в много от случаите не те грее.
Ако правиш спонтанни аборти или извънматочни бременности примерно, как ще ти помогне инвитрото?
И като направиш два спонтанни аборта на и извънматочна бременност с необходимите периоди за физическо и психическо възстановяване между тях и хоп, жената станала на 35. Ама какво чакала, вас чака да ви дава отчет. Защо сте имали късмет, пък тя не Tired

# 1 133
Темата за късното раждане се изроди в късното женене... Mr. Green Прави ми впечатление, че доста от вас говорят за мъжете си, все едно са безгласна буква... Така ще стане, това ще се получи... А него някой пита ли го в случая? Или той само казва "слушам" и изпълнява? Брей, как ги "възпитавате" тия мъже бе? Аз такъм мекушав мъж не съм срещала.. Joy То любов, любов... ама не всичко е само цуни-гуни... И какво става след 2-3 години като свалят "розовите очила"? Или явно до тогава сте го "вързали" или "обработили" много добре, за да продължава да няма свое мнение по семейните въпроси...  newsm78

Баш с него си се съобразих и желанието му да става татко. И аз исках, но пък той много повече. Обсъдихме си въпроса и взехме решението. Аз съм много колеблива личност и ако се чака на мене не е добре  Joy И двамата бяхме категорични, че до 30 години ако е рекъл Бог искаме да станем родители.
Разбира се, че не е едностранно решението. Аз да не исках, да видим точно как щеше да стане-или обратното.
То затова човек още в началото си поставя картитена масата, като се поопознаят хората-иска ли семейство, не иска ли, каква му е визията за бъдещето.И така. Ако затова ще си приказваме.  Crossing Arms

# 1 134

Ако правиш спонтанни аборти или извънматочни бременности примерно, как ще ти помогне инвитрото?
И като направиш два спонтанни аборта на и извънматочна бременност с необходимите периоди за физическо и психическо възстановяване между тях и хоп, жената станала на 35. Ама какво чакала, вас чака да ви дава отчет. Защо сте имали късмет, пък тя не Tired

При ин витрото няма ли по-малка опасност от извънматочна бременност? Най-вече защото в повечето случаи няма маточни тръби изобщо, да не пречат?

А ако има спонтанни аборти, то това ще ти даде информация, че нещо друго не е наред. И ще ти я даде по-скоро рано, отколкото късно. При ин витро имаш опция за генетични тестове.

И едва ли ще ти трябва цяло десетилетие за процеса. Да не говорим, че ти дори не даваш примери с инфертилитет, ами с проблемна бременност, което е друг вид проблем. Инфертилитет значи никаква бременност- нито извънматочна, нито прекъсната.

# 1 135

Това е абсолютно вярно. Спонтанните аборти са доста често срещани и са причината второто ми дете да се роди доста по-късно, отколкото искахме, и да не се решим да пробваме за трето.
Именно защото си има много неочаквани проблеми, аз не съм привърженик на безпричинното дълго отлагане на бременностите. Разбира се, право на двойката е да реши какво ще прави, но съм свидетел на случаи, в които жените съжаляват, че  са изчакали без ясен мотив защо го правят.

# 1 136
Има една приказка "надеждата умира последна", за това не се избързва с ин-витро... Докато лекарите казват има надежда, се чака...  Peace
Освен това стига с това ин-витро, това е последната възможност.. Някъде и тя не помага, да не говорим, че този метод е скъп и не може да се прилага във всички случаи на стерилитет... Какво да кажат двойките, които нямат пари за ин-витро?

# 1 137
  • София
е, как защо, най-често защото "той не е готов", а той я баламосва колко трудни били времената, как точно сега трябва да живеят, как трябва да изплащат апартамент, кола..., обаче той много я обича. И накрая, хоп, се обебили като Станишев!

# 1 138
Цитат
А вие имате ли представа в момента колко млади двойки се борят със стерилитет? Причините са хиляди... Лечението е трудно и продължително, не винаги води до резултат.. Но явно сте далеч от този проблем и нямате и намерение да се информирате дори за него...

За съжалбение в близкото ми обкръжение имам такава познати и съм запозната доста отблизо с проблема.
И броя на такива двойки постоянно нараства-И лошото е, чи не става от първият път с инвитро, а 3-4 и прочие.Това е сигурно голяма болка.

# 1 139
Има една приказка "надеждата умира последна", за това не се избързва с ин-витро... Докато лекарите казват има надежда, се чака...  Peace
Освен това стига с това ин-витро, това е последната възможност.. Някъде и тя не помага, да не говорим, че този метод е скъп и не може да се прилага във всички случаи на стерилитет... Какво да кажат двойките, които нямат пари за ин-витро?

Всъщност съм чела, че в последно време лекарите съветват за по-ранно ин витро, а пациентките в клиниките са доста млади. В смисъл никой не им казва, ооо, ти си под 30 и си чакала под 8 години, рано ти е.

Иначе комбинацията на гените на Елена Йончева и Станишев щеше да е феноменална, щеше да се получи нещо такова:

Скрит текст:

А парите- има и по-евтини опции, има фонд, а сумите не са чак толкова огромни, върти ми се в главата някъде 5000 лева, което си е една кола. Ако нямаш 5К, какво дете си тръгнал да правиш...детето си е скъпа работа.

Общи условия

Активация на акаунт