До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 179
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
От любов към мъжа до теб. От любов към живота. Все неща извън рационалното и материалното. Хубаво е, че не ни се налага да питаме общественото мнение да гласува на референдум дали имаме право да раждаме, когато поискаме и успеем.

# 1 336
От любов към мъжа до теб. От любов към живота. Все неща извън рационалното и материалното. Хубаво е, че не ни се налага да питаме общественото мнение да гласува на референдум дали имаме право да раждаме, когато поискаме и успеем.

Точно.
Тя не е проста, да не знае къде са клиниките, ако е искала дете на всяка цена. Нямаше да го направи на 50.
А дали е толкова трудно да си намери, точно тя, донорска яйцеклетка, не вярвам.

# 1 337
  • София
Хайде, сега, няма нужда от внасяне на излишен драматизъм на тема $няма да питам обществото и Пенките! Не може ли просто да се обсъжда без излишни драми? Изказват се педположения, дискутирасе, какво толкова!

# 1 338
  • София
Къде пък видяхте драма? Аз драма не виждам. Виждам щастливи хора, радващи се на живота.

DeVa®
, на теория клиники има, по цял свят, и донорски Я. има, без опашка и на достъпни цени, обаче няма АРТ клиника, която да дава каквато и да е гаранция за успех, дори с Д.Я. Питай патило (мен, де).

# 1 339
  • София
Шарки, реагираш като жена, която приема  точно този случай много лично. Може и да имаш причини за това, но аз няма как да ги зная. Дева изпаза мнение, че за нея Йончева и без дете би се чувствала завършена жена. Аз зададох въпрос. Ти вкара веднага обществото, любовта, щастието и пр., и то с драма и назидателност. Въпросът беше относно идеята за завършеността на жената и без дете. Какъв е проблемът за теб в този въпрос? Казваш от любов към мъжа. Но това би означавало, че в този случай една жена не се усеща завършена, щом няма дете от мъжа, когото обича. Е? Завършена ли е хипотетично или не, ако нямаше дете? Моля, без обществото и разрешенията! ПроС въпрос.

# 1 340
И аз не видях драма, даже помислих, че има изтрити постове.

Анди, идеята е мъжът да има дете.
Нали е с донорска Я.

# 1 341
В тоя форум не се гледа с добро око да раждаш, защото мъжът иска. Мъжът е безгласна буква, всичко решава Златната Утроба.

# 1 342
  • София
Мъжът ако е държал чак толкова да има дете, нямало е да се обвърже с нея.
Затова съм почти сигурна, че мъжът ѝ бил безгласна буква и решението да ражда си е било изцяло нейно. Даже го е принудила да съдейства. 

# 1 343
  • София
Последно зададените въпроси не третират темата за възрастта и морала, което навежда на мисълта, че с него в конкретния случай проблем няма. Тоест вече няколко страници нищим друг въпрос, което означава ли, че за всички възрастта на Елена Йончева не е проблем? Значи имаме и един доста конкретен отговор на общия въпрос - на 50 е морално Simple Smile

# 1 344
Ами нали се прие, че до нормалната възраст за менопауза, която е 50-55, е морално.

# 1 345
Не знам какви хипстери ви се привиждат, но този мъж е много по-подходящ за Елена от Станишев. Този е интелектуален тип, креативен, творец. Тя самата казва в интервюто, че той повече прилича на художник и бохем,  а не на архитект. Докато Станишев е тарикат и "мафиот" и съвсем логично се взе и обеби със същата жена - "мафиотка" и тарикатка, бивша мутреса. Абсолютна чалга. Изборът на партньор много говори точно за природата на човека, какъв е всъщност. Разбрахме какъв е Станишев, не че не знаехме и преди това, де.

Та мнението ми е, че Елена се беше заблудила с този козел и сега ѝ се получиха нещата, с новия партньор. Той не е на 20 години. Много осъзната възраст си е даже, просто и за него се е случило сега да станат нещата. Ако трябва да избирам с коя от двете двойки да прекарам няколко часа, винаги бих предпочела Елена и мъжът ѝ, а не онези чалгари и слуги на червените олигарси.

Да са живи и здрави, ще си отгледат едно чудно детенце, което ще расте в много приятна и творческа среда. Даже някъде ми попадна, че искат още едно детенце и мислят да осиновят второто.

# 1 346
  • София
Не е въпросът в морала. То и изневярата не е морална, ама хората изневеряват и ще продължат да изневеряват. Но има някои неща, които трудно се приемат за норма. Физиологично менопаузата е един такъв вододел. Това принципно положение, не конкретно за Йончева, защото няма как да знаем дали вече е била или не в менопауза. Може очи в очи думите да са "браво, давай, чудесно, евалла...", но пак си има някакво неприемане (не е задължително да е неодобрение).
Да, дойде въпросът за завършеността на жената. Нормално е влюбена жена да иска да роди дете точно от мъжа, в когото е влюбена, а жените са раждали деца "на мъжа" и раждат, и ще продължат да раждат.

# 1 347
Мъжът ако е държал чак толкова да има дете, нямало е да се обвърже с нея.
Затова съм почти сигурна, че мъжът ѝ бил безгласна буква и решението да ражда си е било изцяло нейно. Даже го е принудила да съдейства.  

това пък откъде го измисли? Познаваш ли ги, та знаеш, че го е принудила да съдейства?

Специално в такива случаи, Анди, не виждам да има неприемане, и защо би имало, не само в очи , ами и въобще. Не не ни питат, а ние, общо взето им се радваме. Днес четох, че Дженифър Лопес е бременна на 47 - 48 ли, ми екстра. И да не е някоя публична личност, во ако желае и има възможност, кой ще си мисли не, недей.
Единствено за себе си човек може да реши, че примерно не ще, за друг всякаква мнение - негативно особено е неуместно. Раждането на дете е нещо, за което хората се поздравяват, а не мрън, мрън...

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 21:32 от Iris04

# 1 348
  • София
Андариел, реагирам като жена, която не си чеше езика на общи теми, а изказвам мнение на база собствения си опит. По твоя "ПроС" въпрос: личното ми мнение е, че "завършеността" на жената като жена не се дефинира от доказаната й способност да ражда, дори намирам подобно отношение за обидно и принизяващо. Намирам за странно и нелогично построено написаното от теб:"Въпросът беше относно идеята за завършеността на жената и без дете. Какъв е проблемът за теб в този въпрос? Казваш от любов към мъжа. Но това би означавало, че в този случай една жена не се усеща завършена, щом няма дете от мъжа, когото обича. Е? Завършена ли е хипотетично или не, ако нямаше дете? " Любовта към половинката защо трябва да предполага, че се чувстваш незавършена? Аз не твърдя никъде нещо подобно. Може би си объркала моите постове с нечии други?

DeVa®, когато двама души имат дете (съзнателно избягвам дефиницията мъж и жена, защото може да са двама мъже, две жени) от донорска Я., пък дори и донорски ембрион, това е тяхно общо дете, а не дете само на единия. Биологично носи гените само на единия от тях, но детето е на двамата.

# 1 349
Ако се чувстваш завършен, сядаш и си отваряш бира, не тръгваш да градиш семейство и да си усложняваш живота.

Според някои виждания човек без партньор не е истински човек- трябва да си в екосистема.

А иначе- всеки мъж е по-добре от Станишев. Иска ли питане...но определено архитектът не е призов екземпляр. Той е от породата "шаман", различна от "крал", но доста търсена от жените понякога. Само че има повече психодрама с креативните типове.

Общи условия

Активация на акаунт