До колко годишна възраст е морално да се роди дете?

• 118 149
  • 1 429
  •   1
Отговори
# 1 380
Чували ли сте израза "normalcy cover"?

# 1 381
  • София
нещо такова, да, доста добре го формулира. На мен лично ми е леко странно, защото според мен една жена, дори да е върла кариеристка, вътрешно знае, формулирала го е за себе си, дали си се представя, иска, деца, по-скоро, че не може да си представи как би живяла, ако в един момент не роди. И също толкова ми е странно раждането заради мъж - аз всъщност съм добре без дете, но ще родя за любимия. Е, хубаво де, детето да не е кученце, което да подариш на любимия, това е човек!  И не говоря за младо момиче на 20, дори не говоря за млада жена около 30, а за един минал половин живот, ако приемем, че може да се доживее до сто години. Използвам примера (ами, сори, през петнайсет минути ми се набива в ушите тъпата реклама, а Йончева е лицето, та това са ефектите от това да се появяваш твърде често по тивито).

Не, не съм го чувала. Кажи с няколко думи, че не ми се пита гугъла.

# 1 382
Каква е тази реклама, Анди?
Втори път те питам. Wink

# 1 383
Имам приятелка, която роди не точно заради мъжа си, но подобна история. За да е според аршина на обществото. Не обича бащата на детето, мисли основно за работа. Дори още първите дни след раждането постоянно си намираше поводи да звъни в офиса. Тресе я страх, че ще я забравят, че може да загуби работата си, че не е значима. Всеки човек може на моменти да изпита подобни емоции. Ама баш пък още веднага след раждането ми е малко...
Та да, има си такива хора. Неприятното при тях е, че ползват детето като механизъм за вписване в обществото. Много често се среща.

# 1 384
  • София
на шуър чек - като журналист трябвало да информира, а като майка да предпазва - кампания, в която "мария и геогри ог град елена да знаят от какво се забременява и от какво не". Честно, за мен точно жена, родила на 50 е малко странно да е лице в такава реклама за социална ангажираност сред младите. Дават я да бута количка, за да ни затвърдят, че е майка. Абе, тъпа реклама отвсякъде, постоянно става смешно и ми напира реплика "а от покемон?".

# 1 385
На мен лично ми е леко странно, защото според мен една жена, дори да е върла кариеристка, вътрешно знае, формулирала го е за себе си, дали си се представя, иска, деца, по-скоро, че не може да си представи как би живяла, ако в един момент не роди.
Защо се опитваш да вкараш разумност в инстинкта! По твоите разсъждения важи и обратното, ако една жена има деца /особено ако са  повече/ и е над 40, то не би следвало да търси някакво кариерно развитие, защото нейната "завършеност" е постигната с децата.
Просто не харесваш Е.Й., такова впечатление оставяш.

И човекът не е статичен обект, той се развива през целия си живот. Не е задължително това развитие да бъде само положително.

Рекламата не я харесвам, но едва ли идеята на Е.Й.

# 1 386
  • София
На практика, да, една жена, ако се чувства завършена с приключването на житейската задача "раждане и отглеждане на деца", не се интересува от кариерно развитие, а си ходи някъде на работа, изкарва заплата и толкова, а не се юрка да катери нагоре по йерархията или да търси професионална експертност. Такива жени има милиони по света.
Абе, не знам, на 50 инстинкт за раждане...,, че и инвитро, донорски яйцеклетки... ами, малко закъсняла реализация на инстинкт, който е спал 30 години. Много жени, които наистина, ама наистина искат дете, независимо от мъж и работа, по-скоро раждат или осиновяват  и сами си гледат децата, на мен това по-логично ми изглежда, ако ще е за инстинкта. По-скоро ми прилича на "подарък за любимия - бебе".

Признавам, точно тази жена не ми е от любимите образи още от времето, когато я лансираха покрай Станишев. И сега подозирам, че е пиарска история с рекламата, снимките по социални мрежи и т.н. за завръщането й в медийното пространство, защото в тази професии, ако не си в медиите, значи несъществуваш. Любопитна съм какъв ще е следващият ход - статия, кампания? Едва ли ще е гореща точка, по-скоро вече по-социални неща.

# 1 387

Не знам какви хипстери ви се привиждат, но този мъж е много по-подходящ за Елена от Станишев. Този е интелектуален тип, креативен, творец. Тя самата казва в интервюто, че той повече прилича на художник и бохем,  а не на архитект.

Тези мъже, художници и бохеми, не са точно семеен тип  Simple Smile

Имаше някъде тук постната снимка на мъжа на Йончева с бебешката количка, съжалявам, но изглеждаше зле, раздърпан един такъв, като мърляч, абе ужас. Предполагам само, че за неговата среда е нормално. Но пък Елена е жена здраво стъпила на земята.

# 1 388
На практика, да, една жена, ако се чувства завършена с приключването на житейската задача "раждане и отглеждане на деца", не се интересува от кариерно развитие, а си ходи някъде на работа, изкарва заплата и толкова, а не се юрка да катери нагоре по йерархията или да търси професионална експертност. Такива жени има милиони по света.
Пак се опитваш да вкараш нещата в някаква "правилност". Винаги има изключения. Колкото и да не ти е симпатична, Е.Й. не е като всички и обратно. Има личности, които не се вписват в общото, има и личности, които не искат да се впишат. Е.Й. е от първите, майката от Русе е от вторите. Какви са обаче чувствата, какво има в душите им, ние не можем да знаем, само гадаем /на моменти обаче злобно или завистливо, което ни принизява/.

# 1 389

Признавам, точно тази жена не ми е от любимите образи още от времето, когато я лансираха покрай Станишев. И сега подозирам, че е пиарска история с рекламата, снимките по социални мрежи и т.н. за завръщането й в медийното пространство, защото в тази професии, ако не си в медиите, значи несъществуваш. Любопитна съм какъв ще е следващият ход - статия, кампания? Едва ли ще е гореща точка, по-скоро вече по-социални неща.

Явно е посвършила парите, за да се съгласи на тази безкрайно тъпа реклама.

# 1 390
  • София
Ако намекваш, че пиша злобно и завистливо - на грешен път си. Нито изпитвам злоба, нито завист. За да има изпитване на злоба и завист, би трябвало завиждащият да смята, че другият има нещо ценно, което той няма, но заслужава.  Кое е това нещо, за което би трябвало да завиждам на Йончева? Живея своя живот, а не се опитвам да наподобявам нейния.
Това за рамките ми е любимо. Между другото, с редки изключения, всеки се самовъзприема като изключение, независимо какво прави. И каквото и да прави или да не прави, винаги е уникално.

# 1 391
Тогава какво те кара да плюеш по непозната жена и решението и да има дете, макар и на "преклонна" възраст.

# 1 392
Това да е единствената тъпа реклама.... Все пак е по-добра от предишната на  същия тест, в която маршируваха щъркели.  Може да се каже, че си е нормална, а това е все пак полезно нещо, младите определено имат нужда от образование от какво се забременява и от какво не - както иде да покаже вечно живата тема по тия повод.

Така или иначе, раждането на дете обикновено е повод за поздравления, а не за други емоции от околните в случаите на отговорни и интелигентни хора, чудя се защо просто не може на тия жени да се каже едно браво, като на всяка друга...

# 1 393
Между другото, с редки изключения, всеки се самовъзприема като изключение, независимо какво прави. И каквото и да прави или да не прави, винаги е уникално.
Вярно, всеки е уникален по своему, просто някои изпъкват над останалите.

Живея своя живот, а не се опитвам да наподобявам нейния.
Но коментираш нейния, което навява на мисълта, че не ти е безразличен. Wink

# 1 394
  • София
Та, какво излиза, всяко нещо, което не е "браво, супер" е плюене? Е, сори, ама това е твърде крайно! А и въпросът изобщо не е толкова до нея, колкото като емблематичен случай като отправна точка. Така да го кажа, нищо лично към нея. Още повече, че този пример е медийно достъпен, сам се представя.  Налага се като част от модел, който тръгна отвъд океана, и става модел за подражание.

Общи условия

Активация на акаунт