Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 659
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Другата седмица в Кауфланд този Ариел ще е на прИмоция..за около 14 лева без малко. И за бяло двата вида също...

Пич, ти от каране на колело не ти остава време да следиш дискусията тук май, а ? Laughing Върни една-две страници назад - коментирано е точно този Ариел, какво има, какво са му махнали и така си прецени Peace

# 301
  • Варна
Значи има проблем с теч от цветовете...благодаря.Не е само карането на колело, а и 10 км пеш дневно, тренировка по кикбокс...сам си натрупак търбуха - сам ще си го сваля.Следя темата, особено през последните дни, но работя пред компа до сутринта, после спя до обяд, и пак така...и съм неадекватен.А информацията е много...Дори все да ми омръзва постоянно да ми дава известие за отговор в темата, но информация наготово няма...
 Не ме карайте да се снимам преди и след, защото след месеца ще съм - 25 кг, и ще има " ама четат ти се ребрата "  Joy Че този режим никак не е подходящ за жени, заради разликите в метаболизма и количеството мазнини в тялото.

# 302
  • София
Мами, тъкмо си идвам от Кауфланд.Видях Ариел за цветно, 2.6 кг за 40 пранета.Аз слагам максималната доза заради варненската твърда вода, и заради колоезденето, та би ми стигнал този пакет за 22 пранета ( 115 г на доза ).Скъпичко...Заслужава ли си, и как се сравнява с Бинго Стари Найт, и Формил / ДМ за цветно, за които казахте, че са от един производител ?

Не са 115 грама, а 115 милилитра, което е различно. Пакетът е разчетен за 40 пранета при тази доза - има си чашка в кутията. Да, заслужава си, особено ако е на промоция.
Сравнен с Бинго - от Бингото се слага доста повече.

Какъв проблем с теч на цветовете? Няма такова нещо, ползвам вече втора кутия Ариел за цветно.

# 303
Че какъв е тоз божествен режим, дето не е за нас,м Thinking

За Ариела - ако са сортирани правилно по цветове дрехите, няма да се боядисват. Иначе си пере добре, нищо, че я нямало тая съставка-компломер ли беше, що ли Mr. Green
Черни, червени и тъмно сини цветове - отделно от сиви, жълти и др.светли цветове...нещо такова...

# 304
  • Варна
За режима изрично казах, че не става за жени, и защо.Колкото до тоя Ариел...Значи не е за мен - колоездачните екипи са пъстра палитра...имам блуза, която е смес от черно, червено, бяло, зелено, синьо...И повечето ми екипи са такива.Макар и вече да са старички и да мога да ги прежаля...

# 305
  • София
Момичета, help!
Имам приятна спортна чанта на Адидас, която не нося, защото изглежда безобразно - направена е от плат и естествена кожа, платът изглежда захабен - избелял или замърсен, трудно ми е да преценя. Мисля да я изпера, така не може да се ползва.
Някакви съвети как да я изпера най-качествено и безболезнено за кожените части?

# 306
За естествената кожа няма безболезнено изпиране. Кожата може да се свие, втвърди, а може и да образува кафяви петна по текстила. Бих препоръчал химическо чистене ако ти е ценна. Ако държиш да я переш, за предпочитане е препарат без ензими (особено протеаза) и на по-ниска температура.
Можеш да опиташ и пране на ръка, като внимаваш да не мокриш много кожените части, а переш само текстила с четка.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 19:35 от TAED

# 307
  • София
Ами тя си е изживяла живота, подозирам, че е избеляла, а не толкова замърсена, и химическото няма да помогне. Затова съм склонна да експериментирам в домашни условия.
Препаратите за вълна и тези за спортни тъкани по спомен са без ензими, освен ако не съм запомнила грешно. Имам и двата на Формил. Не знам къде да проверя състава. Ако може някой да помогне, за да реша с кой от двата да опитам.

Пп да, и аз си мислех да не кисна коженото дъно.

# 308
За вълна е без протеаза със сигурност.

# 309
Не разбирам нищо от нещата, за които пишат ТАЕD и Sekhmet и не смея да твърдя, че постът ми ще ти е полезен, но сутринта писах, че си изпрах кожената бяла чанта с Ариел в пералнята. Пуснах я на програма за пердета, 30 градуса и я извадих снежно бяла. Рискувах, при мен си струваше риска. Няма повреди никакви. Но дали би я пуснала в пералнята, можеш само ти да прецениш.

# 310
  • София
Изкуствена или естествена кожа? Защото моята е с естествена и водата във всички случаи ще й се отрази не много добре. Въпросът е колко точно. Ще се опитам за не мокря директно кожата.

ТАЕД, мерси, ще действам с препарата за вълна тогава.

# 311
Естествена кожа е, аз я бях прежалила. Така и така не ставаше за носене, защото беше станала доста мръсна, дори сивееше. Но пак казвам, че ти си преценяваш, може да ти се повреди - знае ли се. Пробвай на ръка първо, като не мокриш кожата, ако може.

# 312
  • София
А, супер, браво на теб. И аз моята съм я прежалила, затова ще опитам да я изпера. Ако се окаже, че е избеляла, ще я бракувам окончателно.

# 313
Бяхме в Швейцария и си купих едни капсули универсални микс на ОМО (не съм виждала у нас такива), за да пера докато сме там с тях. Мноооого ми харесаха! И освен това, смесвах прането, както никога не правя вкъщи, просто защото нямаше как да чакам да се събират отделно. Изобщо не ми се боядиса нищо, а бялото си остана бяло. Уникални капсулки! Гес виждала ли си такива - течната част е в квадратна форма, а твърдата в средата?
Да, разбира се. И в Англия ги има - там марката е Персил. Даже и в България ги има, но все още само за цветно.
Скрит текст:
Твоите сигурно са зелени.

# 314
Момичета, help!
Имам приятна спортна чанта на Адидас, която не нося, защото изглежда безобразно - направена е от плат и естествена кожа, платът изглежда захабен - избелял или замърсен, трудно ми е да преценя. Мисля да я изпера, така не може да се ползва.
Някакви съвети как да я изпера най-качествено и безболезнено за кожените части?
В една чашка слагаш 3 супени лъжици прах за пране и 2 супени лъжици препарат за петна.Добавяш  малко вода и разбъркваш докато не се получи каша.С тази смес  и помощта на четка за зъби "изчеткваш" само плата.След като си готова оставяш а преседи половин-един час и изчеткваш отново със сместа.Постепенно почистването става само със четка за зъби и обикновенна вода,за да излезе препарата.Когато си го изчистила изсушаваш със студената опция на сешоара.Надявам се да съм помогнала Hug

Общи условия

Активация на акаунт