Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 696
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
  • София
TEAD под "допълнителна работа" имах предвид не, че това ми коства повече усилия, а че не обичам да "помагам" на един продукт да си върши работата.  Peace

За да не е само спам, взех зеления омекотител на My Forest. Доволна съм - отчасти тушира миризмата на Ариела.  Simple Smile

# 286
А, не знам колко избелители има в тези капсули. Аз писах само какво обичам, като не е нужно всичко да е събрано на едно място.
Като сравнявам етикетите двата, на праха Персил пише 5-15% избелители, а на капсулите - 15-30% избелители, но като се има предвид, че това са проценти от теглото, със сигурност си прав. При всички положения избелването е добро.

# 287
В такъв случай вземи прах, а не капсули. Достатъчно скъпи са, за да разхищаваш цяла капсула за половин пране. Освен това не е еко и освен това не може да се изплакне от дрехите.

Като спомена новия Ариел за бяло - нямам забележки за изпирането му.

Персил прах за бяло добър ли е? Не съм го ползвала май... никога.
А за Ариел, знам, че лошите отзиви са заради отсъстващите съставки в цветното, но все пак да кажа, че за бяло е ок Simple Smile

# 288
Персил прах си беше съвсем нормален като го ползвах последния път.

# 289
  • На брега на реката
Рошличка,
Предварително моля, да не приемаш лично, инфото, което ще напиша. bouquet

При този вид "изхвърляне" на капсулата при люка на машината, "проблема" /ако може да се нарече така/ не е в капсулата, а в самата машина. Барабана на голяма част от новите или може би всички нови машини от няколко няколко години, е конструиран така, че да "изхвърля" всички "чужди" тела, при люка. Вероятно капсулата се "разпознава" като такова тяло и затова машината го "изплюва" при стъклото.

# 290
Бобулина, не е само при новите. И при маята прабаба се случва. Рядко, но се случва. Интересно, че фиби и монети попаднали не ги разпознава за чуждо тяло, а капсулата, дето си е точно за нея, я припознава за такова  Laughing Избирателно действа маймуната!!!

# 291
Естествено, че не е проблем на продукта, дори не и на машината, просто въпрос на физика. Бях написал, че имаше таблетки, които се продаваха с такава мрежеста торбичка в кутията, но как можеш да убедиш някого, а дали си и струва...? Щом не допада на някого, най-добре да не го ползва.

# 292
  • София
Буболина, няма какво да приемам лично. Аз знам, че е от пералнята.  Peace
В тази, с която съм в момента, чат-пат се е случвало да не излезе отпред, защото разстоянието между уплътнението и стъклото е по-малко и уж по-трудно се загнездва там капсулата. Старата пералня, обаче, още при първите завъртания на барабана изхвърляше между уплътнението и стъклото капсулата (при нея разстоянието беше доста по-голямо) и там си стоеше до края на прането.

Не знам защо моето лично мнение за капсулите предизвика такава дискусия. Не ми допадат - не ги използвам. Не съм търсила решение на проблема, просто споделих защо не ги използвам.  33uu

# 293
Ами щото форума е за размяна на мнения...
А иначе да-центробежни сили..

Моите одеяла са изпрани най-сетне ooooh!Две в коритото, обилно поляти  накрая със Сано ултра фреш - омекотител концентрат и ухаят добре след мачкането в коритото Laughing Доволна съм. Другите две в пералнята.
Ако има на кой да ги харижа, с радост ще се отърва от тях...за бога, кой ползва тежки одеяла в ерата на олекотените завивки и одеяла Rolling Eyes

# 294
  • София
Вчера говориха по ТВ, че в Благоевград организират дарителска акция за одеала и дрехи за Македония. Няма как да ги закарам до там, и моите си стоят чисто нови в чували.

# 295
Пратете ги по куриер или по пощата. Ако имате желание,  разбира се.

Аз току що изкарах от пералнята сини и цикламени кърпи, прани на 60 гр с Омо и цветовете са си ок. Очаквах да има оцветяване, понеже водата беше синя, а Омо нали няма съставки против пренос на цветове,  но им няма нищо и съм  happy Simple Smile

# 296
Вчера говориха по ТВ, че в Благоевград организират дарителска акция за одеала и дрехи за Македония. Няма как да ги закарам до там, и моите си стоят чисто нови в чували.

Това като за мен Laughing
Скрит текст:
Скрит текст:
моите са с етикетите даже, сега ги разглеждах---произведени са септември 1990г., първо качество Mr. Green цена 115 лв...пране на 40 градуса, състав си има...соц.етикет отвред..еех, спомени, спомени...

# 297
  • София - Рим и обратно
Бяхме в Швейцария и си купих едни капсули универсални микс на ОМО (не съм виждала у нас такива), за да пера докато сме там с тях. Мноооого ми харесаха! И освен това, смесвах прането, както никога не правя вкъщи, просто защото нямаше как да чакам да се събират отделно. Изобщо не ми се боядиса нищо, а бялото си остана бяло. Уникални капсулки! Гес виждала ли си такива - течната част е в квадратна форма, а твърдата в средата?

# 298
ОМО са страхотни!Препоръчвам да всички да ги  пробват Peace

# 299
  • Варна
Мами, тъкмо си идвам от Кауфланд.Видях Ариел за цветно, 2.6 кг за 40 пранета.Аз слагам максималната доза заради варненската твърда вода, и заради колоезденето, та би ми стигнал този пакет за 22 пранета ( 115 г на доза ).Скъпичко...Заслужава ли си, и как се сравнява с Бинго Стари Найт, и Формил / ДМ за цветно, за които казахте, че са от един производител ?

Общи условия

Активация на акаунт