Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 649
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Незнам, аз знам само какво е компли/о/мер Mr. Green

# 406
А какво изобщо е полиакрилат? До сега не е споменавано в темите...

Полимер на акрилната киселина. Използва се под формата на натриева сол и служи за обмен на калциеви и магнезиеви йони, т.е. омекотява водата.

# 407
  • София
Аз май се обърках с онова за преноса на цветове... Embarassed

# 408
Да, объркала си се, но голяма работа. Не знам защо изобщо са го написали на опаковката на Бинго.

Момичета и момчета, ако искате да купувате Ариел, купувайте го сега, докато все още има опаковки от 20+6 и от 20 пранета (чакайте промоция, разбира се). Днес пак ходих в този "Анет" и попаднах на мърчандайзер на P&G, поговорихме си и ми каза, че вече зареждат само от новия, който е 18 дози. Така че ни режат две дози, цената я намаляват малко, но реално цената на пране в сравнение със старото количество, се увеличава. Там го смятах, но сега не мога точно да направя сметката, защото забравих колко струваше този от 20 пранета. Много подъл номер, ама ние няма да се излъжем, нали?

И да пиша за новите капсули на ОМО. Имах възможност да ги пробвам вече. Синът ми се върна от преход с един чувал дрехи - все едно е лазил в окопите на Източния фронт. Брилянтно се справят капсулките с изпирането и петната.

# 409
В Кауфланд тази седмица Ариела е на промоция. мисля че на брошурата бе показан сегашния вариант...Отивам да проверя ...

Да, тази седмица е. Прах Ариел 2,6 кг, 40 пранета на 13.59 лв.

# 410

... И да пиша за новите капсули на ОМО. Имах възможност да ги пробвам вече. Синът ми се върна от преход с един чувал дрехи - все едно е лазил в окопите на Източния фронт. Брилянтно се справят капсулките с изпирането и петната.

Щом не споменаваш, явно са се и разтворили напълно Peace Ще се купуват, то е ясно  Laughing

# 411
Да, 100% без остатък. А за любителите на аромати да кажа, че явно няма сила на света, която да пребори миризмата на тези капсули: не само мокри миришат дрехите, но и след изсъхване, макар и по-дискретно.
С разтварянето на капсулите като цяло проблем нямам - нито ги изхвърля на стъклото, нито нищо. Проблемът беше с прахообразната част на Persil power-mix за бяло - капсулата като цяло се разтваря, но нещо в праха не щеше. При последния опит и с тях нямах проблеми.
Изобщо Уърпула ми е като хеликоптер шумен, но няма грешка. Много добра машина.

# 412
  • София, Младост
Аз отдавна не съм се разписвала, но не спирам да чета и да пера  Laughing.

Ариела отдавна ми отпадна от полезрението-този за цветно ми замазва цветовете, а този за бяло ми мирише ужасно.
В момента съм на Denk mit за бяло и за цветно, като сега тия капсули ОМО за цветно не ми дават мира и ще дебна да ги купя пък ако ще да имат промоция.
Аз съм си почитател на Юниливър и с радост ще им дам шанс.

# 413
А този Ариел за цветно, който е в Кауфланд дали е хубав или е с орязаната съставка за смесване на цветовете?

# 414
Ех, пак тази прословута съставка. Имайте предвид, че тя е нож с две остриета. Ако имате проблем с пренос на цветове, цветоулавящите кърпички са по-добро решение. Фактически, препарат без ПВП/ПВИ и кърпичка е най-добрата комбинация.

# 415
Момичета и момчета, ако искате да купувате Ариел, купувайте го сега, докато все още има опаковки от 20+6 и от 20 пранета (чакайте промоция, разбира се). Днес пак ходих в този "Анет" и попаднах на мърчандайзер на P&G, поговорихме си и ми каза, че вече зареждат само от новия, който е 18 дози. Така че ни режат две дози, цената я намаляват малко, но реално цената на пране в сравнение със старото количество, се увеличава. Там го смятах, но сега не мога точно да направя сметката, защото забравих колко струваше този от 20 пранета. Много подъл номер, ама ние няма да се излъжем, нали?
Наскоро по служебна линия гледах финансовия отчет на P&G за 2015 г. Най-общо, закършили са го откъм продажби. Намалението на нетните приходи в сравнение с 2014 г. е с 5 % - около 4 млрд. долара (живи да ги ожалиш Mr. Green). Основните причини са валутните разлики, съответно скъпият долар, което за американския износ е убийствено, и големите експозиции на компанията на пазарите на Русия, Бразилия и Япония. Има и други, но тези са основните.
Така че всички промени, като махане на съставки от препаратите, уеднаквяване на съставите за почти цяла Европа /за да реализират икономия от мащаба/, намаляване на броя пранета и т.н., са съвсем логични и най-вероятно ще продължат в тази посока. Това се отнася не само за перилните препарати, но и за почти всички техни продукти.

# 416
  • София
Снощи прах с Денкмит за цветно и за пореден път имах остатъци в чекмеджето. Не знам защо става така, точно меря дозата, разклащам чекмеджето хубаво преди да пусна пералнята, за да е равномерно разпределен при пускането на водата, специално внимавам чекмеджето да е сухо и ... един път се разтваря, друг път - не. Стои на каша... Sad

# 417
  • оттам, откъдето започва България
Аз пера с Денк мит за бяло и ми остава в отделението за основно пране, а в предпране го взема водата. Но това не ми е проблем само с този прах, просто в отделението за основно пране винаги ми остава разкашкан или вкоравен прах, в зависимост от вида прах. Не са ми запушени дюзите, през които минава водата, налягането е силно, вече не се и чудя от какво е, просто си сипвам вода с чаша, за да го отмия и си решавам проблема /за мен не е и проблем всъщност/.  Peace

# 418
  • Варна
Формил не съм ползвала и май, май няма и да пробвам. Нещо не ми вдъхват доверие Лидл. Денкмит го препоръчвам с двете си ръце. Не съм вярвала, че прах за 6 лв ще изпира толкова добре и ще оставя толкова приятен аромат.
Производителят и на двата е един и същ. Laughing

Да, пропуснала съм думичката "почти" пред еднакви...
Не, извинявам се, тук нещо съм се объркала. Нямат почти нищо общо освен производителя, дозата и това, че перат сходно. Не знам какво съм гледала и какво съм си мислела като съм отговаряла предния път. Можете да сравните, че Формил съдържа много по-малко зеолити, различни ензими - коренно е различен.
Скрит текст:
SODIUM CARBONATE
SODIUM SULFATE
ZEOLITE
SODIUM ALKYLBENZENE SULFONATE
SODIUM BICARBONATE
ALCOHOLS C10-C18 ETHOXYLATED
SODIUM ACRYLIC ACID/MA COPOLYMER
SODIUM SILICATE
CELLULOSE GUM
TETRASODIUM ETIDRONATE
PARFUM
VINYLPYRROLIDONE/VINYLIMIDAZOLE COPOLYMER
POLYETHER / POLYESTER COPOLYMER
DIMETHICONE
SUBTILISIN
LIPASE
GLYCOSIDASE
GLYCOSIDASE
GLYCOSIDASE

Тогава ДМ, или Формил за цветно, без оглед на цената ? Всъщност Ултрасензитив не мирише на нищо, но справя ли се поне с леки петна ? Може да си го пробвам и него...

# 419
  • София
С какви щипки простирате?
Нерядко ми се отпечатват моите след изсъхване и ютията става задължителна..., но са някакви супер обикновени от магазин за 1лв, а и недостигат.
Гледам още има в Лидл на Аквапур 100бр за 5лв, с грип и доста здраво хващати (на 6ет съм). Други идеи? И 50броя ми стигат Peace

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 19:10 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт