Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 874
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
Ами ето, значи вече имате сравнение кои са хубави и за кои са лоши отзивите. Peace

Май TAED ще се окаже прав за зеолитите и ще се замисля дали да купя поредната опаковка Denk Mit за цветно и ще продължа с капсулите. За бяло не ми е такава мъка, защото значително по-рядко имам такова пране и него го пера на 60-90 градуса.
Зеолитите не се разтварят във вода независимо на колко градуса переш.

# 481
  • София, Младост
Ами ето, значи вече имате сравнение кои са хубави и за кои са лоши отзивите. Peace

Май TAED ще се окаже прав за зеолитите и ще се замисля дали да купя поредната опаковка Denk Mit за цветно и ще продължа с капсулите. За бяло не ми е такава мъка, защото значително по-рядко имам такова пране и него го пера на 60-90 градуса.
Зеолитите не се разтварят във вода независимо на колко градуса переш.

Знам, но след бялото пране не съм забелязвала този налеп, може би по-добре се отмиват на тази програма. Ще доизхабя това, което имам пък ще видим. Пълно щастие явно няма. Ама това да ми седи и по дрехите нещо не ме кефи... Тъкмо се бях кротнала, че съм си намерила най-после препарата за пране.

# 482
Не знам какво да кажа. При мен няма такива остатъци, каквито описваш. Освен да се опиташ да нагласиш количеството прах по-внимателно или да намалиш дрехите в пералнята, или да пробваш друга програма и ако пак продължава по същия начин, да минеш на друга марка.

Много смешно ми стана от това "Аз не мирясах докато не купих новите капсули за цветно на ОМО", защото и аз така. Видях ги в онзи магазин и само за тях мислех. И хич не съжалявам, че ги взех, което е най-лошото.
Каквото и да приказвам, каквото и да ползвам, ОМО ми е слабост, много си го обичам и страшно се радвам, че пак го пуснаха в България. Звучи глупаво, но понякога човек има афинитет към някоя марка, защото я свързва с нещо положително или нещо подобно.

# 483
А от кърпичките на Лидл по колко се слагат? На Брайт пише да се слагат по 2 бр, което означава, че една кутия стига за 10 пранета.

Денк мит и при мен не оставя никакви следи по дрехите. А летните блузи ги пера на 30 градуса, програма около час, с повторно изплакване. На 40 градуса, дълга програма пера тъмните дрехи и дънки - и при тях няма остатъци.

Омо и на мен ми стана слабост. При нас съм виждала капсулите само в ДМ, а там цената ме отказа категорично да ги взема, за това чакам прИмоция или ако намеря някъде на бройка да взема за цветно. От течния за цветно съм супер доволна, единствено ме притеснява, че си тормозя пералнята с гел, но... надявам се да ми прости Grinning

# 484
  • Варна
Какви са тия мании с кърпички, некачествени дрехи ли използвате, че вечно пускат цвят...през живота си не съм имал и един случай с цвят, изсветляване и прочие...защото купувам само качествено... #Crazy newsm78

# 485
А от кърпичките на Лидл по колко се слагат? На Брайт пише да се слагат по 2 бр, което означава, че една кутия стига за 10 пранета.
Слага се по една, но ако има текстили, отделящи интензивно цвят, препоръката е за 2-3. Цитирам почти дословно от кутията. Аз слагам по една, но не на всяко цветно пране.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 16:21 от Sekhmet

# 486
Към stedra
Критерий за качествено? Цената? Марката?
Дали переш нещо качествено черно с качествено бяло заедно?

# 487
О, моля те, W, недей!

# 488
Слага се по една, но ако има текстили, отделящи интензивно цвят, препоръката е за 2-3. Цитирам почти дословно от кутията. Аз слагам по една, но не на всяко цветно пране.

bouquet Благодаря, Sekhmet, както винаги - изчерпателна и точна! И аз не слагам на всяко пране, само ако преценя, че има опасност от оцветяване или някоя нова дреха пускам за пръв път с останалите неща.

# 489
  • София
Аз понякога ползвам кърпичка и по 2 пъти, ако не се е оцветила.

# 490

Какво недей?  ThinkingДа отварям дума що е това качествено? Или да не обръщам внимание на непремерени изявления?

# 491
  • Варна
Вече избягвам дрехи, които имат черно и бяло едновременно - такива са истински кошмар...Относно дрехите, купувам само утвърдени марки, и то, които не са Made in China.Независимо дали става дума за спортни, или полу-официални дрехи.Дори се случва да пера цветно и бяло едновременно понякога, ако последното не е много замърсено.За праховете научих всичко, което знам, от тази тема.Вече не пера с течни препарати, и не ползвам омекотители.Някак си не ме радва миризмата на химия, която да се смесва с уникалния ми парфюм ( който за, съжаление, вече не се произвежда, и се надявам четирите останали бройки да ми стигнат за дълго време ).

# 492
Какво недей?  ThinkingДа отварям дума що е това качествено? Или да не обръщам внимание на непремерени изявления?
Да отваряш кутията на Пандора. Laughing Но е късно.

Така и така кутията на Пандора е отворена, да кажа, че дънки от Лидл на цена от скромните 20 лева не са мръднали като цвят след година и повече редовно пране. В същото време оригинален американски Levi's (който впрочем там хич не е скъп, колкото тук, но си е марка) в момента са все още здрави, но далеч от оригиналния си цвят. И двата са 100% памук.
И така, кое е качествено? Дънките Левис, които си губят цвета, но лягат по теб като втора кожа и са супер удобни или лидълските дънки, които не си губят цвета, но са като ламаринени доспехи и все някъде ми убиват - или ми влизат в задника, или ми се впиват в предника, или бодат на кръста?

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 16:41 от Sekhmet

# 493
  • Варна
Чудесна гледна точка  Hug Но не разбирам от дамски дрехи и май нямам право да коментирам...

# 494
Скрит текст:
И двете марки предлагат и мъжка мода...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт