Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 882
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
Така де, Sekhmet. Внукът ми получи подарък отДания- някакво чудесно изпипано якенце от реномиран  /казаха ми/ шведски производител. Скъпо. Марката се мъдри на видно място-да се вижда гордо-гордо. Да,ама не. Като настъпи моментът да се пере и биде обърнато наопаки,на ръкавчето отвътре етикетче-Made in China.
Нищо му нямаше на якенцето,дори не помня проблеми с прането.Просто подхванах тема-качествено. Ама няма да спамя повече.

# 496
  • Варна
Не е spam, все пак темата е именно за дрехите и прането, и прочие... bouquet

# 497
В конкретния случай кое за вас е качественото като се абстрахирате от цената, която впрочем е близка - 5-10 лв. разлика?
Честно казано, напоследък се въздържам да нарека някоя дреха качествена или некачествена, а пък да определям на основа на цената - съвсем. Гледам да е 100% памук и да е ушита както трябва, а не усукана, и дотам.
Конкретно за дънките - и двете марки си имат достойнства, но и недостатъци, но по-често посягам към тези, които са ми по-удобни.

# 498
И аз това попитах преди малко-за критерия за качество.
Нито марката,нито цената дават 100% гаранция за качество.Според мен.

# 499
  • София, Младост

Много смешно ми стана от това "Аз не мирясах докато не купих новите капсули за цветно на ОМО", защото и аз така. Видях ги в онзи магазин и само за тях мислех. И хич не съжалявам, че ги взех, което е най-лошото.
Каквото и да приказвам, каквото и да ползвам, ОМО ми е слабост, много си го обичам и страшно се радвам, че пак го пуснаха в България. Звучи глупаво, но понякога човек има афинитет към някоя марка, защото я свързва с нещо положително или нещо подобно.

Буквално не ми излизаха от ума  Embarassed.
А към Unilеver и аз имам необясними симпатии и то не само към ОМО-то, а и изобщо към по-голямата част от почистващите им препарати. Въртя-суча и все към тях се връщам.
А ДМ-ските прахове са ми прилична алтернатива и ще наблюдавам по-внимателно кога ми се появява това. По дрехите видимо не се усеща, на гумата на пералнята само го забелязах.

# 500
  • София
Примерът с дънките не е удачен - те трябва да избеляват с времето.
Качествена дреха е тази, която не променя формата и цвета си (с изключение на дънките) след многократно пране и която е удобна - като втора кожа, както каза Сехмет. Това на видимия фронт. На невидимия - да е направина от естествени материали и да е боядисана с безвредни бои.
И друг път май съм писала - купувам дрехи на хлапето основно от Лидъл, за ужас на ММ, който не спира с превземките, че е облечена като всички циганета в квартала, което не е истина, разбира се. Детските им дрехи са изключително качествени - перат се ежедневно на 60 градуса с прах за бяло и се сушат в сушилня. Нямам нито една съсипана, а вече се носят по около половин година, преди да ги израсне. Носенето и прането е екстремно - никой възрастен не носи и не пере дрехите си по този начин. Та ето пример с евтини немаркови дрехи, които са качествени.  Далеч по-качествени от H&M примерно, на 1/3 от цената.

# 501

Така и така кутията на Пандора е отворена, да кажа, че дънки от Лидл на цена от скромните 20 лева не са мръднали като цвят след година и повече редовно пране. В същото време оригинален американски Levi's (който впрочем там хич не е скъп, колкото тук, но си е марка) в момента са все още здрави, но далеч от оригиналния си цвят. И двата са 100% памук.
И така, кое е качествено? Дънките Левис, които си губят цвета, но лягат по теб като втора кожа и са супер удобни или лидълските дънки, които не си губят цвета, но са като ламаринени доспехи и все някъде ми убиват - или ми влизат в задника, или ми се впиват в предника, или бодат на кръста?

Joy Joy Това с описанието на комфорта при носене на панталоните от супермаркета ми хареса!

Причината евтините дънки да не избеляват е, че са багрени със синтетични багрила, които са по-евтини, но и по-устойчиви. Levi's и повечето останали качествени марки все още използват класическия метод на багрене с индиго, което е нестабилно багрило, но това са автентичните джинси. Аз имам от най-тъмносините Levi's и от горчив опит знам, че поне година няма да мога да ги нося с бяла риза защото пускат и при сухо триене.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 18:06 от TAED

# 502
Здравейте,може ли някой да ми каже защо след пране дрехите ми не ухаят на омекотител. Ползвам ленор и прах ОМО.

# 503
  • оттам, откъдето започва България
Защото ползваш прах ОМО. При мен той не понасяше омекотители, т. е. надвиваше ги в аромата.  Peace

# 504
Защото ползваш прах ОМО. При мен той не понасяше омекотители, т. е. надвиваше ги в аромата.  Peace

Пробвала съм и без омекотител,но явно проблема е в пералнята или във водата.

# 505

Това може само да те радва. Проблем няма, напротив-машината плакне добре.

# 506

Това може само да те радва. Проблем няма, напротив-машината плакне добре.

Благодаря за отговора. Hug

# 507
  • оттам, откъдето започва България
Омото има специфичен аромат и след много изплаквания. Пробвах го без и със омекотител, но аромата си е на Омо и не ми харесва изпирането, по-скоро не е нещо по-хубаво от всички други прахове, които съм ползвала за бяло, за да ме накара отново да го ползвам.  Peace
Но това си е мое мнение!

# 508
  • Варна
Сега си идвам от Лидъл - тяхното Омо мирише чудесно, ама, като знам, че не пере...Хареса ми сравнението с онова недоразумение, наречено Н § М, Made in...Bangladesh. Веднъж излизах с една лекарка, и бях облечен с оригинално Armani и обувки на D & G, от доста приличен клас, и оная взе да ми се подиграва, че бия на очи, че никога не би си купила скандална мода, тя ползвала...Н § М...Припаднах от хилеж - това е като в пернишкия виц, в който голфаджията се подиграл на шофьора на Бентли, че никой друг не се е излъгал да си купи Бентли, явно не е качествено  Joy Вече не ползвам тези марки, защото се смени модата, но все пак...

# 509
Скрит текст:
Предпочитам да нося H&М, ZARA и Mohito и да ги пера с качествен прах, вместо Armani, Boss и D&G и да ги пера със Савекс. Защото България е може би единствената държава, в която повечето хора си светят с последния модел Iphone, докато отиват до външната тоалетна... ако ме разбирате!

Общи условия

Активация на акаунт