Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 823
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
Имам едни дънки, с петно от масло от колата, което не се маха.Бях питала тук, препоръчахте ми това: http://izi.bg/userfiles/productlargeimages/product_2794.jpg , обаче докато го купя, майка ми е изпрала панталона на 40 гр. с ДенкМит за цветно.Предполагам, че тогава петното се е запечатало, защото след това го пуснах 2-3 пъти на 60 гр. с Др.Бекман но така си стои.Ето и снимка: http://prikachi.com/images/164/8865164r.jpg
Има ли начин да се махне, или направо да го изхвърлям.Облякох го само веднъж и ме е яд.

# 76
Ясно, TAED, разбрах. Благодаря!

Скромното ми мнение е, че идеята вече е убита. Повечето потребители не са толкова упорити колкото съм аз, но и аз не бих си дала повече парите, поне за варианта за бяло. И да ги оправят, как ще разбера?
Искрено се надявам продуктът за Западна Европа да няма този проблем, за да се задържат на пазара. Странното е, че в нито една държава, западно от Австрия, "белите" капсули не съдържат избелители. В бившите соцстрани избелителите са 15-30% (радост за мен), а в Италия/Гърция един от вариантите е с 5-15% избелители.
Последната партида микс капсули за бяло, която съм виждала, а аз обикалям доста, е от 09/2015 г., по-нови няма (за цветно има произведени и тази година). Което ми говори, че най-вероятно ще има промяна. Най-лошият вариант е да ни махнат избелителите и на нас. Най-добрият е да ни ги оставят в това количество, което са в момента, и да оправят разтварянето.

# 77
Защо да е убита? Препаратът за цветно пране е добър. Доколкото разбрах от темата Unilever вече имат двуфазни капсули на пазара. Почти сигурно е, че и P&G ще последват скоро.

Алесандра,
Опитай да третираш петното последователно с препарат за миене на съдове и добър прахообразен препарат за бяло с малко вода, колкото да се образува плътна каша, като изпереш на ръка петното между двете третирания. Намокри с топла вода и втрии добре препаратите.  Остави праха за пране да действа 10-15 мин. Завърши всичко с изпиране на 60 С и възможно най-дългата програма, като преди това също третираш с препарат за съдове.

# 78
Е, те Юниливър този път бяха първите. При техните капсули прахообразната част е доста по-малка от хенкелските и се разтваря. Laughing Обаче не съдържа избелители, а аз държа на тях.

Защо да е убита ли? По принцип, като ще правиш толкова много реклами, пускаш изпипан продукт. Цветните са ОК, ама белите не са. Като почнат да ги купуват хората и да не им се разтварят, и да ги оправят, вече ще е късно - никой няма да иска да ги купува. Какво ще правят хенкелци? Ще кажат: "Уважаеми потребители, вече ни се разтварят капсулите, може спокойно да си ги купувате" и ще чакат или ще ги спрат и ще пуснат нещо друго?

# 79
Какъв е смисъла от комбинирани капсули прах+гел, ако в тях няма избелители? Аз мислех, че точно за това са измислени... 

# 80
Ще си купуват на юниливърци и евентуално на проктърци капсулите тогава. Това, че Хенкел са го оплескали съвсем не значи, че цялата концепция е заминала.
Въпреки това, от твоята информация излиза, че се правят не дотам смислени неща. Какъв е смисъла да се добавя твърда фаза ако тя няма да съдържа персол и активатотр? Това не ми е съвсем ясно. Ако ще пакетират само карбонат, сулфат и LAS в твърдата фаза на препарата за бяло, нещата започват да намирисват на маркетингов трик.  По принцип системата позволява да се формулира висококонцентриран перилен препарат с подобрена устойчивост при правилно съхранение, но явно потенциалът и не се използва както трябва.

EDIT: Докато съм писал, wdv е задала същия, смислен въпрос.

# 81
Нямам представа. Когато Юниливър пуснаха двойните капсули в прах и течност, реших, че за пръв път ще има капсула с избелител. Супер - по-голямо количество нейонни ПАВ (в сравнение с прах) в течната част и избелител в твърдата! Да, ама не. Нямат избелители.
Да не говорим, че в power-mix капсулите на Хенкел ензимите дори не са в течната част, ами са ги нахакали при праха (за Холандия и Белгия съставите на течната и твърдата фаза са дадени отделно и поне това се вижда ясно). Друг е въпросът защо в производството за Източна Европа има избелители, а за Германия и другите западни държави - няма (повтарям и потретвам, за да натъртя, че нашите са по-добри въпреки разтварянето).

# 82
Даа, за сметка на това пък парфюмът е в твърдата  #Crazy. Доста ирационално формулиране, което за мен си е маркетингов трик и въобще не използва възможностите на двуфазната система. Не бих използвал такъв препарат за бяло без booster.

EDIT: Би ли публикувала това, което имаш като декларация за състава по ЕС 648/2004 да погледна, че на мен нещо съвсем не ми се връзва.

# 83
  • София
Прегледах от 20-35стр - не откривам такава информация  Thinking
Защото е на стр. 36. Laughing Това съм писала:
Цитат
Starrydream, препаратът на Dr. Beckmann за почистване на перални го има в България. Днес го видях в една дрогерийна верига "Дени-90" в Бургас. Струваше 8,89 лв., но не се сетих да видя някакви контакти на вносителя. Като минавам пак покрай магазина, ще вляза да проверя и ще ти пиша фирма и телефони, за да можеш, ако искаш, да им звъннеш да ги питаш къде се предлага в твоя град.
2 дни след поръчката ми Peace Все пак ми е любопитно дали ги има в Сф. Thinking

Как разпознавате избелителите? Погледнах състава на Ариел White and clors (gel), но има само оптични подобрители. Интересувам се, за да избягвам да пера с тях цветни.

# 84
Др. Бекман се продава на много места в София, включително и от голямата аптека на Ремедиум в една от преките на Витошка съм си купувала

# 85
EDIT: Би ли публикувала това, което имаш като декларация за състава по ЕС 648/2004 да погледна, че на мен нещо съвсем не ми се връзва.
Нашият за бяло:
Скрит текст:
ALKYLBENZOLSULFONATE-MEA C10-13 LIN
ALCOHOL C13-15 BRANCHED & LINEAR 8EO
SODIUM CARBONATE PEROXIDE
AQUA
FATTY ACID-MEA C12-18
GLYCERIN
TAED
NA-SILICATE 2.65
SODIUM SULFATE
SODIUM BICARBONATE
PROPYLENE GLYCOL
AZIRIDINE, HOMOPOLYMER, 20-EO
CARBOXYMETHYL CELLULOSE, NA-SALT
ALCOHOL
PARFUM
POLYPROPYLENE TEREPHTHALATE
SODIUM CARBONATE
DTPMP-NA7H3
FATTY ACID-NA
SODIUM CHLORIDE
DISODIUM DISTYRYLBIP
HENYL DISULFONATE
GLYCOLATE-NA
CELLULOSE
DEXTRIN
KAOLIN
COLORANT
PROTEASE
HEXYL CINNAMAL
BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL
CITRONELLOL
LINALOOL
LIPASE
AMYLASE
MANNANASE
CELLULASE
DENATONIUM BENZOATE

Бенелюкс за бяло
Скрит текст:
BENZEENSULFONZUUR, MONO-C10-13-ALKYLDERIVATEN, VERBINDINGEN MET ETHANOLAMINE
ALCOHOLS, C13-15-BRANCH. & LIN., 8EO
AQUA
VETZUREN, C12-18-, VERBINDINGEN MET ETHANOLAMINE
GLYCERIN
SODIUM BICARBONATE
SODIUM LAURYL SULFATE
BENZEENSULFONZUUR, C10-13-ALKYLDERIVATEN, NATRIUMZOUTEN
PROPYLENE GLYCOL
CARBOXYMETHYL CELLULOSE, NA-SALT
POLYETHYLENE TEREPHTHALATE, SULFONATED
SODIUM SULFATE
ALCOHOL
ZEOLIETEN
PARFUM
HEPTANATRIUMTRIHYDROGEN[[BIS[2-[BIS(FOSFONATOMETHYL)AMINO]ETHYL]AMINO]METHYL]FOSFONAAT
VETZUUR-NA
SODIUM CHLORIDE
CP VINYLPYRROLIDONE-VINYLIMIDAZOLE
NATRIUMGLYCOLAAT
DISODIUM DISTYRYLBIPHENYL DISULFONATE
SILICIUMDIOXIDE
SODIUM CARBONATE
CELLULOSE
DEXTRIN
KAOLIN
COLORANT
PROTEASE
HEXYL CINNAMAL
CITRONELLOL
LINALOOL
LIPASE
AMYLASE
MANNANASE
CELLULASE
DENATONIUM BENZOATE

Бенелюкс - само течната част
Скрит текст:
BENZEENSULFONZUUR, MONO-C10-13-ALKYLDERIVATEN, VERBINDINGEN MET ETHANOLAMINE
ALCOHOL C13-15 BRANCHED & LINEAR 8EO
AQUA
VETZUREN, C12-18-, VERBINDINGEN MET ETHANOLAMINE
GLYCERIN
PROPYLENE GLYCOL
ALCOHOL
PARFUM
HEPTANATRIUMTRIHYDROGEN[[BIS[2-[BIS(FOSFONATOMETHYL)AMINO]ETHYL]AMINO]METHYL]FOSFONAAT
ETHANOLAMINE
HEXYL CINNAMAL
CITRONELLOL
LINALOOL
COLORANT
BENZISOTHIAZOLINONE
METHYLISOTHIAZOLINONE

За съжаление прахообразната част на холандския са я свалили от сайта и не мога да я намеря.

# 86
Купих си от ЦБА 7 кг персил колор, ма целия е с турски надписи. Успокойте ме, че нищо му няма и си е нормален ? Взех и прословутите капсули персил, за проба, но като цяло не съм фен, дано пък ми допаднат.

# 87
Тъкмо ще споделиш за капсулите на Персил дали ти падат бели топченца....

Днес тъкмо изчистих пода в кухнята, пералнята спря и вадя прането и чувам цоп, цоп,цоп... Shocked
Имах две останали капсули Персил от комбинираните и ги сложих на чаршафите-60 градуса, дългата програма...после пак пусках прахосмукачка Crazy

Иначе ухаят чудно, цялата спалня ухае в момента, аромата ми допада повече от този на Ариела, но с тези снежинки...

Да не е турски Персила в ЦБА Rolling Eyes

# 88
Ако е турски гледай дозировката че там често са неконцентрирани

# 89
Явно е турски. 7 кг за около 50 пранета, мързи ме сега да ходя да гледам.

Общи условия

Активация на акаунт