Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 691
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
Аз знам, че знаеш! Hug На него казвам, че гледам се чуди. Peace
А самият Ultra-sensitive за какво е подходящ ? Може би за прословутите ми полиестерни колоездачни материи, които са с мощни ветроустойчиви мембрани тип " film sandwich ", или за блузи от мерино ?

# 181
А, надишах се с нафталин и съм леко Crazy   Joy

# 182
Sekhmet, благодаря за поредния отговор!  bouquet
Прибирайки се от работа минах през кварталния ДМ, имаше препарат за съдове ултрасензитив. Момичето каза, че очакват зареждане и на праха, в МОЛ-а в понеделник казаха същото. Така че чакаме Peace

# 183
  • оттам, откъдето започва България
А, надишах се с нафталин и съм леко Crazy   Joy
Скрит текст:
Тета, има и други начини за съхранение на одеяла, освен с нафталин. Това са отживелици и най-вече отрови, а казваш, че и молци имаш. Това означава, че молците ти са свикнали с нафталина.  Peace
Аз моите одеяла си ги пера с течен препарат, няма значение какъв е.

# 184
А, то щото шумките от орехови листа не въдят молци сигурно. Знам ги начините аз,... нафталин последно слагах май преди две години Thinking, и още мирише пустата му гад... Мен ако ме питаш, бих ги хвърлила тези одеяла, но са ми нещо като чеиз Mr. Green А молците не знам какво ядат в момента, разследвам...по одеялата не видях молци в интерес на истината, та може и да не е от тях...сега се сещам, че имам едни смрадлики на хладилника в кухнята, доста стари Mr. Green...отивам да ги изхвърля...

Ще ги пера аз, решила съм...притеснявам се да не ми се прецака Боша само, че са тежички..

# 185
  • оттам, откъдето започва България
По едно в пералня и нищо няма да й стане. Пране на вълна. Лека центрофуга и всичко ще е 6.
Скрит текст:
Мен ме научиха да слагам прясно отпечатъни вестници в сгънатите одеяла и има ефект. Също и с лавандула става, от тази, дето е като ароматизатор. Нафталина ме задушаваше преди и затова така си реших проблема. Иначе чеиза си го кътам.  Grinning

# 186
Благодаря!
Тези купешките ароматизатори ми идват доста скъпички иначе..А само за 40 минути какво ще се изпере, то само ще се намокри реално? Rolling Eyes Mr. Green

# 187
 Не познавам човек, който в днешно време още използва нафталин. Ако имам нещо вълнено бих го изпрала и бих го прибрала във въкуумиращ плик, от онези дето им се изсмуква въздуха с прахосмукачка. Какви нафталини, какви листа от орехи, какви бабешки рецепти против молци, като си има вакуумни пликове...

Купих си от възглавничките Персил, които са с прах и гел. Прах вече два пъти с тях, но прането не мирише на препарат както когато използвам течния. Вие доволни ли сте от тези възглавнички Персил?

# 188
Вакумните пликове не са това, което бяха Mr. Green Баш в такъв ми е юргана на баба, но познай дали няма въздух в него? Млада си още вероятно, затова не познаваш...

Възглавнички? Комбинираните капсули на Персил ухаят уникално. За тях писах преди ден, че чаршафите на детето изпрах с тях и като влизам в стаята, мирише силно Peace

# 189
Вакумните пликове не са това, което бяха Mr. Green Баш в такъв ми е юргана на баба, но познай дали няма въздух в него?

Възглавнички? Комбинираните капсули на Персил ухаят уникално. За тях писах преди ден, че чаршафите на детето изпрах с тях и като влизам в стаята, мирише силно Peace

Аз им викам възглавнички, защото ми приличат на възглавнички. На първата пералня изпрана с Персил сложих омекотител и той даде аромат, но прането ми се видя като лепкаво, все едно е предозиран препарата, и изпрах втората пералня без омекотител. Тя не лепнеше на допир, но пък аромат не усетих никакъв.

Относно вакуумните пликове има разлики. Купувала съм евтини от китайски магазин и са боклуци, но си купих сега скъпи, 3 броя в пакет за 20 лв. и вършат идеална работа.

# 190
Колко кг пране и колко капсули сложи?

Имам и евтини , и скъпи, и средни вакумни пликове..един дол дренки. Ще си говорим пак като мине малко време от покупката ти на такива..

# 191
И моето пране не мирише на препарата с капсулите за цветно без омекотител. Има лек аромат като простирам, след изсъхване изчезва. Но при мен и с Ариел прах и капсули е така и мисля, че е до пералня. При майка ми с Уърпул-а всеки препарат оставя аромат. Дори Омото не го усещам толкова силно след изсъхване,  а като отворих тубата и цялата кухня се ароматизира от него.ь

# 192
Колко кг пране и колко капсули сложи?

Имам и евтини , и скъпи, и средни вакумни пликове..един дол дренки. Ще си говорим пак като мине малко време от покупката ти на такива..

Само една възглавничка сложих на 3,3 кг пране. Претеглих го преди да го сложа с електронната везна за куфари, защото на опаковката на Персила пише, че една възглавничка стига за до 4,5 кг. Сложих първо нея в барабана, и после дрехите, както пише на опаковката. Интересното е, че самата опаковка ухае прекрасно дори като е затворена и като се отвори ароматът направо те завладява, а като извадя дрехите от пералнята не го усещам изобщо. Иначе са изпрани добре, имаше едно петно и изчезна. Чудя се вече аз ли прекалено много съм привикнала към силния аромат на препарати и не ги усещам вече. От години пера само с течен препарат. Прах не използвам никога. Добавям винаги много омекотител, много повече, отколкото пише на опаковката, и ароматът винаги е много интензивен. Сега с възглавничките като добавя омекотител прането лепне, а като не добавя не лепне, но не ухае както съм свикнала.

# 193
Ами незнам...аз чаршафите на детето не съм ги теглила, но не вярвам да имат и 4кг...може затова при мен да мирише силно, а и аз май бухнах две капсули, сега се сещам Mr. Green
Може да е малко една капсула за 4 кг пране, нищо, че така пише..

# 194
 Друго, което забравих да спомена е, че капсулите Персил или възглавничките както аз им викам не са подходящи за мини програми. Пера с пералня Миеле, мини програмата е 30 минути заедно с центрофугирането, и прахът от капсулата не се беше разтворил. Открих го на буца лепнат за ръкава на една риза. Когато пера с нормалната програма за цветно пране на 40 градуса се разтваря, но явно мини програмата е твърде кратка. Та похабих по този начин една от 18-те капсули, но поне се научих  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт