Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 667
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Незнам какво переш на 30 минути, освен нова дреха, но аз какво научих от темата, която следя вече две години...за качествено изпиране поне 2.30 часа програма.  Peace

40 минути са ми само програмите за вълна и деликатно. За 30 минутна програма същинското пране ти е 10 минути, другото е плакнене. За 10 минути водата тъкмо се загрее, и хоп...плакнене.

# 196
Незнам какво переш на 30 минути, освен нова дреха, но аз какво научих от темата, която следя вече две години...за качествено изпиране поне 2.30 часа програма.  Peace

40 минути са ми само програмите за вълна и деликатно. За 30 минутна програма същинското пране ти е 10 минути, другото е плакнене. За 10 минути водата тъкмо се загрее, и хоп...плакнене.

Пералнята ми е Миеле професионална (Miele Professional WS 5425). Програмите и като цяло са много по-къси от на нормалните битови перални.

# 197
На Miele програмите са по-къси, но пък как ги буха дрехите.

# 198
Не са толкова по къси програмите от на всички качествени машини от това поколение.  Имай предвид капацитета на машината, който за всички програми освен тази за памук е доста ограничен.

# 199

Ами ако пералнята няма толкова дълги програми, какво правим?  newsm78 Моята Бошка на 60градуса, програма памук пере час и половина, ако задам и допълнително изплакване, удължава с 10 минути.
За вълнените одеала препоръчвам химическо чистене (там имат перални, с които всъщност ги перат, ако нямат нужда от по- специално почистване). Ако ги изпереш с прах, стават ужасни, ще се степат, свият, стават твърди. Аз така си съсипан пуловер. ooooh!

# 200
  • Варна
Леле...значи съм късметлия, щом новата ни Аристон има 2 часа и 50 мин програма за памук ? Има и анти-алергична, 3 часа и 15 мин...чудно ми е за какво се ползва тя.Подходяща ли е за спално бельо ?

# 201
  • София
И аз не бих си причинила на машината пране на родопско одеало. То е сигурно 5-6 кила сухо и има способността така да се набълбука с вода, че да стане 20 кила мокро. Програмата за вълна е за 2,5 кг при мен.
Тета, дай ги на химическо, или ги опаковай много старателно в найлони, сложи миризливи сапуни, има и разни препрати против молци, които не са нафталин, на Райд примерно, и ги прибери.

Гес, направо ме разби с новината, че се орязали състава на ариела за цветно. Тъпо. Не съм усетила проблем засега, но се чувствам излъгана  Close

# 202
Момичета, одеялото е точно 2 кг..мерих се с него на кантара Peace Химическото не е вариант за мен, давала съм там да ми перат едно голямо покривало за легло, което не се събираше в моята пералня..не бях изобщо доволна от резултата-намачкано, набрано по шефовете, не миришеше на изпрано, а напротив-с две думи нита зная на какво програма ще го перат, нито какво друго ще сложат с него Sick, нито какви евтини препарати ползват Stop Категорично не!

А защо трябва да се степа? Нали го пера с прах за деликатни тъкани? Thinking

Ев, искам да махна миризмата на нафталин, затова ще ги изпера Peace сапуни и сега има едно кило разпръснати около тях Grinning

# 203
Я вижте какво ще има в Лидл от 15 август

# 204
О, а като състав как е? Праха де...

# 205
  • оттам, откъдето започва България
Тета, друг вариант, щом пералнята ти не може да побере едно одеяло, е да отидеш на бара и да си ги изпереш. Резултата е чудесен. Моята е до 8 кг. сухо пране, макар че програмата за вълна е ограничена до 2 кг., но явно и одеялата ми не са толкова големи. За родопско не бих и помислила да го пера в пералня.  Naughty
Е, то винаги ще пуснат нещо, като съм заредена с прахове.

# 206
Дидка по 2кг са и се събират. Едното вече е изпрано..ядосвам се обаче,че с много малко вода пере пералнята...то едвам се намокри горкото...обмислям дали да не ги пусна на друга програма,по-дълга,но те са на 40 градуса..

# 207
  • София
Гес, можеш ли да кажеш нещо за праха Formil Active Ultra Sensitive? Има ли избелители в състава си?  newsm78

# 208
Тета, не съм разбрала, че ще переш одеялото с прах за деликатни тъкани.  Peace затова писах да не се степа.
Аз моите ги нося на химическо, познати са ми, одеалата миришат на чисто без допълнителни аромати.

# 209
О, а като състав как е? Праха де...
1:1 еднакъв с Denkmit ultrasensitive. Laughing Течният за цветно - също.
Нищо чудно: произвежда ги една и съща компания на едно и също място.

Гес, можеш ли да кажеш нещо за праха Formil Active Ultra Sensitive? Има ли избелители в състава си?  newsm78
Да, има.

Общи условия

Активация на акаунт