Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 751
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
А така! Тогава разбираш защо повече Ариел за цветно в сегашното му състояние повече не бих си купила. Както впрочем не бих си купила и ОМО за цветно след горчивия опит с английския му аналог Персил.
Скапана работа, тъкмо щях да пиша, че ще си взема Персил прах, и сега виждам, че и там няма. ooooh! Тия ще ме уморят! Angry Слава богу, че в power-mix капсулите има. И в Duo Caps има.

# 241
Разбирам. Всеки е свободен да избира по какъвто признак намира за добре. Аз никога не съм имал какъвто и да е проблем с пренос на цветове без да знам дали в препаратите, които съм ползвал е имало такива съставки. Вероятно някои са имали, други не.

# 242
Слава богу, че в power-mix капсулите има. И в Duo Caps има.
За сега Laughing Peace

# 243
TAED, от това, което написа на предната страница, е разбираемо защо. Това е правилният подход, но ми е неприложим. Предпочитам да си смесвам и да съм сигурна в перилния си препарат.

Тогава има Denkmit, Formil, Бинго, Тема, Савекс... Конкуренция голяма, не съм опряла до тях. Или ще правят нещата както трябва и няма да ги развалят, или ме губят като клиент.

# 244
  • оттам, откъдето започва България
Чета, чета, чета и като не разбирам, да питам. Тези съставки винилпиролидон и кополимери има ли ги в другите прахове за цветно пране на БГ пазара? И в кои, ако може да посочите. Не че не ползвам и кърпички, когато преценя.  Peace

# 245
Вече не мога да твърдя със сигурност, защото те непрекъснато променят и то към по-лошо.

Обаче недейте да се хващате за това. То е най-малкият проблем. Ако прахът е скапан и не пере хубаво, каква полза като има dye-transfer защита? Никаква.

# 246
Изглежда, че в повечето препарати на Хенкел за цветно ги има. Пак повтарям, това не е панацея и не замества добрите практики при пране и сортиране.

# 247
Още един въпрос: В течните препарати за цветно съдържат ли се тези съставки или става въпрос само за праховете? Може и да се повтарям, ама много се изписа и може да съм изтървала.  #Crazy

# 248
Съдържат се.

# 249
Благодаря за коректния отговор.  bouquet

# 250
  • Пловдив
И аз имам гаф с Ариела за цветно с една раирана блуза в бяло и червено и един бял сутиен, който вече е розов.

# 251
И аз отделям цветовете на светли и тъмни, отделно бялото. Да не говорим, че понякога пускам да кажем червено, наситено розово, корал и оранжево отделно от сини и зелени дрехи. Но това не винаги е възможно. Комбинирала съм спалните комплекти с такъв цвят кърпи за баня и ги пера заедно. Имам зелени, сини и цикламени и ги ползваме едновременно от един и същи цвят. Черни дрехи и тъмно сини дънки пера заедно и никога в комбинация с други дрехи. Братовчедка ми не дели бялото от цветното и всичките и бели дрехи са с някакъв оттенък - коя сивее, коя розовее. Само един път имах издънка с черни бикини, които оцветиха кърпи на 60 градуса и цикламените кърпи при първото пране след купуването оцветиха една зелена кухненска. От тогава винаги превантивно слагам кърпички. И аз няма да си купя Ариел скоро, а и от Денкмит и капсулите Персил съм доволна, от Омо също. Ариел, когато кажете, че е подобрен, ще взема за проба. Макар че не с него станаха споменатите оцветявания.

# 252
Аз му изпуснах края на дискусията. За кой Ариел за цветно става дума. Последния който пуснаха- компактния, в големите кутии ли? Ако е за него, се учудвам от инцидентите,защото пера с него повече от месец и нямам проблеми. Последно прах хавлиени изделия- имаше светлосиньо с бяло, много тъмно сиво, бонбонено розово и разни други шарени. На 60 градуса. Никакъв проблем с нищо. Освен да кажа браво на завода в Панагюрище.Но при дрехите и аз групирам на по-светли и по-тъмни.

# 253
Никога не съм прала с капсули, не знам що ги купих, видяха ми се изгодни...но си мислех, че ариел си е ариел и персил си е персил...и че си перат добре във всяка форма  Confused

# 254
  • Sredets/Burgas
Последно прах хавлиени изделия- имаше светлосиньо с бяло, много тъмно сиво, бонбонено розово и разни други шарени. На 60 градуса. Никакъв проблем с нищо. Освен да кажа браво на завода в Панагюрище.

Да, факт е, че кърпите им са доста наситени, често премесени светли с тъмни тонове, но боя не пускат.
Аз също го потвърждавам.

Общи условия

Активация на акаунт