Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 704
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Каква концепция, по-точно ?

# 451
  • оттам, откъдето започва България
Хубаво е да се пробва един прах и едва тогава да се дава мнение.  Peace Писане относно някой продукт, само защото някой преди това е казал така, за мен не е мнение, а повтаряне на нещо казано вече, но неизпробвано от списващия. Peace Не бива да се притесняваме и да не пробваме нещо, защото не е харесало на някой друг. Нали уточнихме, че всичко е индивидуално и зависещо от много други съпътстващи неща, освен препарата за пране /праха/.

# 452
Хубаво е да се пробва един прах и едва тогава да се дава мнение.  Peace Писане относно някой продукт, само защото някой преди това е казал така, за мен не е мнение, а повтаряне на нещо казано вече, но неизпробвано от списващия. Peace Не бива да се притесняваме и да не пробваме нещо, защото не е харесало на някой друг. Нали уточнихме, че всичко е индивидуално и зависещо от много други съпътстващи неща, освен препарата за пране /праха/.

Абсолютно съм съгласна! Аз съм от тези, които пробват всичко. Взимала съм малки опаковки от Савекс до Ариел и съм се убедила, че първият не е моят препарат. Последният пък, въпреки лошите отзиви тук в последно време, при мен не се е дънил. Май Форест също го взех за проба и съм много доволна - не направи много пяна, както се е случило при just user, изпра си добре и не ми миришеше на "грънясало", а съвсем деликатно на чисто пране. Може би има връзка с домашния сапун Wink От омекотителите Май Форест пък съм изключително доволна. За мен Ocean Bloom е категорично един от трите най-добри омекотителя, които съм ползвала. Така хваления Ленор пък по никакъв начин не може да ме впечатли. В момента ползвам Силан софт и ойл, лилав- не бих го купила никога повече! В общи линии от омекотителите редувам SEMANA MoonFlower Purple Radiance , My Forest Ocean Bloom и два - три вида Коколино.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 14:51 от _Smile_

# 453
Прочетох те с удоволствие, защото изрази собствено мнение!  bouquet

# 454
  • Пловдив
При мен My Forest не прави повече пяна от останалите и съвсем не мирише на гранясало, напротив, мирише си чудесно - свежо и леко. Пере добре, нямам много силно замърсени дрехи, а само ежедневни, носени по няколко часа. Пера на програма памук на 40 градуса - 2,5 часа. Комбинирам го с вече любимия ми омекотител Rainfall Mist отново на My Forest.

# 455
Каква концепция, по-точно ?
Маркетингова. Надписът Whites and colors много наподобява надписа на сегашните универсални течни на P&G. И въобще акцентирането, че препаратът е подходящ за бяло и цветно, изписано отпред на етикета с шарени цветни букви, съм го виждала само при P&G, без да претендирам, че съм виждала всичко, разбира се. Първата ми асоциация беше тази. Изглежда ми като копиране.

# 456
My forest от ден първи на пазара има три вида продукти - за бяло, за бяло и цветно (fresh air) и само за цветно. Тогава този течен Ариел, за който говориш, още не се беше появил.

# 457
My forest от ден първи на пазара има три вида продукти - за бяло, за бяло и цветно (fresh air) и само за цветно. Тогава този течен Ариел, за който говориш, още не се беше появил.
Въпросният течен на My forest е някакъв нов вид. С този надпис. Онзи ден го разглеждах в dm. Аз поне не съм го виждала досега. Имаше и от другите 3 вида, които споменаваш. Или е нова разновидност на универсалния им препарат, или са направили промяна във визията на етикета и продават стария до изчерпване на количествата.

# 458
Може и от омекотителя да е било. Почти не оставам на един, а ги сменям всеки път като трябва да купувам нов, защото все оставам недоволна. Сега кретам с ленор и сигурно ще се наложи да го сменям.

# 459
Въпросният течен на My forest е някакъв нов вид. С този надпис. Онзи ден го разглеждах в dm. Аз поне не съм го виждала досега. Имаше и от другите 3 вида, които споменаваш. Или е нова разновидност на универсалния им препарат, или са направили промяна във визията на етикета и продават стария до изчерпване на количествата.
А, не знаех, че има нов.

Може и от омекотителя да е било. Почти не оставам на един, а ги сменям всеки път като трябва да купувам нов, защото все оставам недоволна. Сега кретам с ленор и сигурно ще се наложи да го сменям.
Точно пък от Ленор да слагаш две капачки хич не е разумно. Преустанови това, ще си съсипеш пералнята и дрехите.

# 460
На практика, почти всеки един течен перилен препарат може да се счита за универсален, т.е. за бяло и за цветно или за еднакво неподходящ ако искате.
Разликата е , че единият типично съдържа оптичен избелител, другият не, но може да съдържа поливинилпиролидон или комполимер с винилимидазол.

Аз не възразявам срещу използването на оптически избелители за цветно пране, даже напротив. С изключение на някои розови и оранжеви дрехи, които могат да придобият леко виолетов отенък, останалите цветове изглеждат малко по-свежи след пране с препарати, съдържащи умерени количества оптически избелители.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 17:13 от TAED

# 461
На практика, почти всеки един течен перилен препарат може да се счита за универсален, т.е. за бяло и за цветно или за еднакво неподходящ ако искате.
Разликата е , че единият типично съдържа оптичен избелител, другият не, но може да съдържа поливинилпиролидон или комполимер с винилимидазол.

Аз не възразявам срещу използването на оптически избелители за цветно пране, даже напротив. С изключение на някои розови и оранжеви дрехи, които могат да придобият леко виолетов отенък, останалите цветове изглеждат малко по-свежи след пране с препарати, съдържащи умерени количества оптически избелители.
Тук последва мълчание доста време. И аз не разбрах, ти си: ЗА, да се използват течни перилни препарати, или си: ЗА, използването на течни за бяло пране, но да се пере цветно пране с тях.  newsm78
Извини ме, невежа съм и по принцип действам според това дали ми харесва как пере един прах или течен препарат.

# 462
За нито едно от двете не е според мен. Просто обяснява какво..що...

# 463
Тета, нека TAED ми отговори, ако реши.

# 464
По принцип не съм привърженик на течните препарати, неведнъж съм писал защо, предполагам знаеш. Не съм и привърженик на прахообразни за цветно с 30-40 % водонеразтворимо съдържание.
Ако все пак, някой по някаква причина държи да използва течен препарат, няма кой знае какво значение дали ще пише на него, че е за цветно или не. Разликите в състава не са големи и за разлика от прахообразните, употребата на такъв за бяло върху оцветени дрехи не може да ги повреди.

Като започнахме такъв разговор, знаете ли коя е причина №1 за избеляване на цветовете при употреба на препарат за цветно?

Общи условия

Активация на акаунт