Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 704
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
Като започнахме такъв разговор, знаете ли коя е причина №1 за избеляване на цветовете при употреба на препарат за цветно?
Коя?

# 466
  • оттам, откъдето започва България
Ако все пак, някой по някаква причина държи да използва течен препарат, няма кой знае какво значение дали ще пише на него, че е за цветно или не. Разликите в състава не са големи и за разлика от прахообразните, употребата на такъв за бяло върху оцветени дрехи не може да ги повреди.
newsm78 Това е нещо ново за мен и много важно. Все пак съм постоянен потребител на течни препарати.  Peace

# 467
Да, но купуването и използването на течен препарат за бяло пране е възможно най-грешното и неудачно решение по принцип. Не виждам защо някой би си купил такова нещо. Ако все пак се намира някакво останало количество нищо не пречи да се използва за цветни дрехи вместо да се изхвърли, с уговорката да се сортират по-светлите от по-тъмните дрехи (което не е лошо да се прави винаги).

# 468

Като започнахме такъв разговор, знаете ли коя е причина №1 за избеляване на цветовете при употреба на препарат за цветно?

Ще се пробвам....триенето?

# 469
  • София
Купих вчера прах за пране Формил сензитив, отзиви ще дам, като привърша Персил сензитив-а, който наченах преди две седмици.
Но пропуснах да погледна за цветоулавящи кърпички, та днес ще се постарая да коригирам пропуска  Blush

# 470
Като стана дума за Формил сензитив, днес се зачетох в етикета, че освен кислородни, има и оптични избелители... Не че откривам топлата вода Laughing, но ...

# 471
В нашия Лидл нямаше кърпички вчера. Останах много разочарована. Ползвала съм няколко пъти Брайт, но тук отзивите за тях не са особено добри, а моето мнение е... никакво. Оцветявали са ми се кърпичките, дрехите - не, но аз и доста старателно деля цветовете и това пречи на реалната преценка. Проблемът е когато не мога да себера достатъчно еднакви дрехи за две отделни перални и ща, не ща, трябва да ги пусна заедно. Та дилемата е да се запася ли с 2 кутии Брайт от Лили на промоция или да чакам да заредят отново лидълските?  newsm78

# 472
  • София
Аз съм си доволна от Брайт. Не съм имала изцепки с тях.

# 473
  • оттам, откъдето започва България
Аз също ги ползвам!  Peace Каква е цената им в Лили?

# 474
Аз съм ползвала Брайт, но не поемаха боя. Разбрах от темата, че имало два вида Брайт с едно и също име като едните били хубави, а другите - като моите, но не помня как се различаваха, защото тази марка я изтрих от списъка след провала. Всъщност съм ги снимала. Ето така изглеждаха "моите"
Скрит текст:

# 475
Аз съм ползвала на лидл и брайт. Май съм нямала изцепки и с двата вида, но далато на Брайт в 90% от случаите ми излизаха бели, при тези от Лидл почти винаги ми излизаха оцветени. Та не знам това какъв критерий е. Но се запасих с 2 кутии от Лидл.  Simple Smile

# 476
За мен си е критерий, че едното поема боя, а другото не поема.

Не знам дали е споменавано, но до 9 септември в Елитис, ако си вземете два продукта Персил, малките опаковки, от един вид (2 праха по 20 пранета, 2 гела по 20 пранета, 2 капсули по 14/15 пранета) получавате още една опаковка от същия вид безплатно (ако си взел гел - плюс един гел безплатно, ако е прах - плюс един прах и т.н.). Цената е 6,99 лв. на всичките разновидности, така че за 13,98 лева три броя, т.е. бройката излиза по 4,66 лв.

# 477
  • София
Аз ползвам кърпички на Dylon и то при наистина смесено пране, на 60 градуса /така се налага/. Добри са, да кажа.

# 478
  • София, Младост
Аз не мирясах докато не купих новите капсули за цветно на ОМО, че ги и пробвах на момента.Харесаха ми!.
Имам леки притеснения към ДМ-ския прах. Забелязах, че въпреки допълнителното плакнене ми оставя бял налеп на гуменото уплътнение. След прането с капсулката на ОМО уплътнението ми е чисто..  
Май TAED ще се окаже прав за зеолитите и ще се замисля дали да купя поредната опаковка Denk Mit за цветно и ще продължа с капсулите. За бяло не ми е такава мъка, защото значително по-рядко имам такова пране и него го пера на 60-90 градуса.

# 479
Аз също ги ползвам!  Peace Каква е цената им в Лили?

До края на месеца са 2.75 лв/бр.

Ето така изглеждаха "моите"
Скрит текст:

Кутията е различна на тези, които сега са на промоция и на тези, които аз съм ползвала. Изваждала съм ги оцветени, но както казах пера отделно светли от тъмни дрехи. Моите и тези в Лили са такива
http://www.ebag.bg/karpi-tzvetoulaviashti-brite-za-tzvetno-prane-20-br.html#

Общи условия

Активация на акаунт