Перилни препарати и омекотители – 40

• 55 376
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Тъкмо да напиша, че темата за перилните препарати е добила интересен... цвят Simple Smile и прочетох нещо наистина интересно. Как да разпозная активатора в съдържанието на прахообразните препарати против петна? В Cleffect на Лидл има ли го?

# 541
Не можеш да разбереш, ако производителят не го е написал на опаковката, а обикновено не го пишат. Трябва да се намери декларацията и да се види.
В Cleffect на Лидл няма активатор, както и в собствената марка на Кауфланд - за тях съм сигурна. Има и едно българско Снежко, в което също няма.

Обаче имай предвид това, което е написал TAED. Течните съдържат водороден пероксид (а не натриев карбонат пероксид, който отделя водороден пероксид), активатор няма със сигурност.

# 542
  • София
Благодаря ти bouquet

# 543
Течен препарат в този случай е по-добро решение. Първо, сигурни сте, че няма актоватор. Те съдържат 10-20 % водороден пероксид и в зависимост от формулата, различно количество ПАВ, ензими, оптичен избелител в тези за бяло... Второ, реакцията е мигновенна, т.е. няма разтваряне.
Предполагам, че има и по-евтини препарати от Вениш, които ще вършат абсолютно същата работа. Препаратите на R&B обаче са формулирани добре и имат дата на производство отпечатана на опаковката. Ако ще купувате такъв, гледайте да не е по-стар от 6-8 месеца.

# 544
  • София
Благодаря,TAED!

# 545
В крайна сметка, нищо няма да смесвам. Взех си 5 капсули с прах на Персил за бяло. Peace

# 546
И към тези капсули можеш да добавиш от "солта" за избелване. Качеството на изпиране ще се подобри.

# 547
ДМ-ската сол е доста мощна. За нея знаем, че съдържа катализатор (manganese). Тази на Хайтман, знаеш ли дали съдържа? Дават я активна от 20 градуса...
Скрит текст:

# 548
Редакция: Манганов катализатор със сигурност не се съдържа, не съм прочел внимателно поста. Активатор (TAED), вероятно да.

По принцип от всички тези препарати, най-добър е Ariel (ако още се намира), следван от прахообразния Venish.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 12:24 от TAED

# 549
  • София
Катализатор и активатор едно и също ли е? Това съставката, която прави работеща солта против петна при ниска Т на водата, ли е?

# 550
Катализатор и активатор едно и също ли е? Това съставката, която прави работеща солта против петна при ниска Т на водата, ли е?
Не.
Активатори са TAED и много рядко в Европа NOBS. Катализатори почти не се ползват. P&G  бяха извадили една формула с нов тип катализатор, но май вече не го влагат.

ПП:Редактирах предишния си пост, грешката е била моя. Не съм прочел внимателно въпроса.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 12:25 от TAED

# 551
  • София
Днес ще пускам Wash програма с др.Бекман, пише на 60градуса, но мисля да пробвам с 75?! Не ми харесва как мирише (с горно е)  newsm78
Вчера и днес мих външните елементи, уплътнения, филтър...

# 552
wdv, солта за петна на Heitmann съдържа манганов катализатор.
Ето списъкът със съставките -->тук<--.

# 553
Еййй, Sekhmet, всичко намираш! Laughing Златна си! Hug А това "1-Vinylimidazol und 1-Vinyl-2polyvinylpyrrolidon" от онези неща против пренос на цвят ли са? Peace

# 554
wdv, солта за петна на Heitmann съдържа манганов катализатор.
Ето списъкът със съставките -->тук<--.

Наистина съдържа. Не знаех, че някой още ги ползва за пране, мислех че са останали само в препаратите за машини за съдове. Това не е ли изключение? Има ли и други марки, които ги съдържат?

Общи условия

Активация на акаунт