Фигурно пързаляне - тема не първа

• 85 602
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • MJF
Без Юзу този етап "отворен" за доста от наличните фигуристи. Да видим кои и как ще се възползват.
Креативите от местната фирма в таблицата не е да не забелязах още вчера. Възхитена не съм.
Креативите от местната тв всички на лице. Възхитена меко казано не съм.
Общо - "детската градина". K&C зоната не е по мой вкук, но тъй като очаквах по -зле и такава ще я гледам  Mr. Green
Кратки спортни
З много добри изпълнения, 2 горе-долу добре предвид всички подробности, 1 добро като за дуета и 2 изпълнения на японските спортни дуети в които само Бодро-Одет радва. 
Циглер- Кифър с добро за тях изпълнение.
Seguin- Билодо- продължават с борбата със себе си.
Книрим- като изключим излишното колебание на паралелния скок много добро изпълнение като за тях към момента. Браво.
Астахова-Рогонов ме зарадваха със стабилно изпълнение. Браво. Така и на волната, палци.
Столбова-Климов - събраха елементите, браво. Осторожно изпълнение, очаквано. Палци на волната. Така се гледат вече без зор  Whistling.
Суй-Хан- много добро изпълнение, едно такова работно малко се получи в сравнение преди дни. Разбираемо. Чакам Турандот.
Лесно изгледани когато са в добра кондиция спортните дуети, че и само 8  Simple Smile

# 526
  • София
Лоши новини, отщя ми се да гледам Sad
Аз съм програмил всичко да записва днес Евроспорт 2, от 10:05 до 14:30 ч. Ама ми падна тонуса, като те прочетох за Юзу. Ще гледам де, ама...
Явно не е писано да имаме двукратен златен олимпийски медалист (нали изключвам 50-те години от 20 век).

# 527
  • София
Аааа Diavolo, не така. Има много време до Олимпиадата, за Юзуру това може и да е по-добре, да не прекалява със стартовете, един тест на 4-те континента преди Олимпиадата и е готов.
Иначе той е показал, че единственият, който може да го победи е самият той - така подари 2 световни титли на Хави.

# 528
  • MJF
Кратките сингли още не съм ги гледала. Преди малко по нашия евроспорт видях но с разсейване Томоно, Воронов, Биченко, Рипън и Браун. Радвам се ммного за Воронов и Биченко, стискам им палци на волната. Воронов не ме изненада силно защото до тук натрупа бая успешни стартове в сезона . Но Биченко предвид каква бледа сянка на себе си бе на Japan Open направо ме  Crazy с формата си.  Laughing атлети бе.
Томоно и Сато ме изненадаха с четворните си в кратката. Томоно е юноша който съм запомнила още преди 2 сезона в юношеския кръг, вече с вид на младеж и с не много променени габарити. За първи път го виждам този сезон.
При дамите само таблицата все още съм видяла. Радвам се за Цурская. Тук цели 3 дами които бяха аут за не кратък период принудително-Миахара, Парк и Цурская. Нагасу виждам че е с 3А. Тепърва ще ги гледам кратките дами.
Аз за Хави и Юзу не се ядосвам. Така е по-добре. Натиска и ажиотажа и около двамата е достатъчно голям. Предвид че са борци за оли-медали трябва да си дозират правилно стартовете като количество. Знаем че всички до един са здравословно провокирани. До един. С тез мулти 4 почваме да ""броим пилците", т.е. кой след кой ще  се претрепе. И пак ще стигне до някакво оптимално но не мулти ниво  Peace. Само че на каква цена  Close Rolling Eyes- ен на брой претрепани/прекъшени таланта  Confused Confused. Само да издържат до и на таз оли  Praynig и  да мине всичката тази истерия. 

# 529
  • MJF
 yes някак доволна съм от четвъртия етап. Доста фигуристи ме зарадваха, дори имаше такива на които самата наличност отнова на състезателния лед след принудителни паузи ме радваше само по себе си.

Получи ми се да погледам и някои неща с родния евроспорт/Боричев. Човека е в чудесна  форма, браво. Все пак рядко ми се получава толкоз картина с него по редица причини. Към момента от всички коментатори с които гледам, по желание или не, Боричев вече е без конкуренция. Мина и британците и то май отдавна. Въбще голямо браво от мен. Разбира се до "идеално" има още  Laughing Wink.

Подиумите до един ме радваха като състав. Подробности следват.  Simple Smile

Медии, "клюки и сие" не съм виждала от петък преди обяд. Така че наваксване следва до Гренобъл  Laughing.   Blush А от краткиея ден имам пропуски- не съм изгледала всичко.  Blush Но пък волния, галата и медалите изгледани изцяло.  Mr. Green

# 530
  • MJF
Така и така писах в петък за кратките спортни та да "приключа" първо с тях.
Волни спортни,     крайно класиране,    награждаване
Suzaki - Kihara- японския дует борещ се с тройния луц. Кихара не знам защо но през цялото време ме  Simple Smile с трагичното си изгражение, голяма трагедия с тоз Ромео.
Suto - Boudreau-Audet - нейсе някой от скоковете се получи този път. То наистина sb изпълнение за тях.
Гледам ги японските дуети и трудно мога да повярвам ако не съм го видяла с очите си , че имат бронзов медал на световно.  Thinking.
Ziegler - Kiefer - на Мириям ясно че не ѝ бе ден за състезание но на фона на миналия им валидолен сезон към момента формата им ме радва. Разбира се че могат повече и им стискам палци в сезона за добри представяния на големите стартове. Към музики, програми забележки нямам.
Knierim - тук пък Крис със свои проблеми. Иска ми се втория им етап да се получи по-добре. Така или иначе са на по-забавен ход в сезона по известни причини. Браво специално на Алекса за това  добро за нея състезание.
Seguin - Bilodeau - реално sb на това изпълнение. Колебливи до тук в сезона. Чакам ги на националното в по-добра форма и събрани двете програми. Спорна подготовка и здраве.
Астахова-Рогонов- Кристина визуално леко разколебана излезе на леда, получиха се и съответните колебания в изпълнението. По -добре като представяне бе на първия етап но тук получиха sb.  Simple Smile честити 2 медала от серията тази година. И да се съсреточат над настроя и убедителната презентация на всеки старт. Грешките са едно на ръка, случват се и на най - добрите но как "изиграваш" колебанията  е също важно  Simple Smile. Да видим ще ги видим ли на финала.
Столбова -Климов- от трите пъти в които съм видяла тази програма до тук , този път бе с най-слабата презентация. Съсредоточени силно над техническото изпълнение. Напредват в тази част. Търпеливо чакам да съберат техниката и да се получи 1+1 =  чудесно изпълнение на тази Кармен програма. Здраве само.
Sui - Han - направиха много добра тренировка с двата поредни старта по съседство. Този сезон така или иначе до главния им старт е все така- у съседите. Чакам ги на финала. Здраве само. И тук предишното изпълнение като цяло  ми бе по-силно, но тук получиха поредното си sb, което само може да ги радва.
Въобще всички се постараха. Тези които грешаха - не бе от нежелание за перфектност  Simple Smile. Така че браво на спортните дуети на този етап.
Цитати:
https://goldenskate.com/2017/11/2017-nhk-trophy-pairs/
http://www.isu.org/news/125-grand-prix-news/11699-sui-han-chn-po … ?templateParam=15
http://fsrussia.ru/intervyu/3358-kristina-astakhova-aleksej-rogo … ennogo-dolga.html
http://fsrussia.ru/intervyu/3357-fedor-klimov-teper-u-nas-budet- … -uverennosti.html

# 531
  • MJF
Кратък танц
Вече взех да диференцирам като гледам краткия танц кой ми харесва като  латино-танц, кой ми харесва като добра връзка конкретна музика-хорео, кой ми харесва но задължително да е изпълнен от друг дует ......... въобще напредвам  Laughing Mr. Green  Wink
Комацубара -Колето- танца определено ми хареса. Кумс-Бъклънд- танц-хорео ми харесва. Назарова-Никитин- невнятно, хвърчат едни неща нон -стоп "наляво-надясно" и това което успявам да видя не ми харесва. И те двамата не ми харесват в него. Мурамото-Рийд- харесва ми като цяло, разбира се майсторството в изпълнението не достига.  Синицина-Кацалапов- високата база на фигуристите ясно че я виждаме, но аман от "куци" презентации и изпълнения. Залитане наляво- залитане надясно, наклон-заклон наляво, надясно ..... За първи път ги гледам този сезон , така че повече мнение нататък.  Забелязах че танца както и този на Мурамото -Рийд е от "моята група" - всички секции стъпки анблок.     Lauriault - Le Gac - приятно изпълнение, без напрежение а и този танц е в "моята група". Fournier -Beaudry -Sorensen -  с право не получиха sb, този път понатрупаха неточности. Теса-Скот - гледам с удоволствие без да мигам  Simple Smile, този път се заслушах как ми харесва прехода м/у двете песни. Скот е по видимите креативи до тук в сезона  Simple Smile. С Гиом са си харесали за тези моменти "кьошето" на леденото поле  Laughing - максимална трудност за съдиите  Wink. Hubbell - Donohue- поредно много добро изпълнение на този танц, само така. Харесва ми риска на туизлите като финал. Анна-Лука с добро първо изпълнение в серията тази година. Виждам ги за първи път в сезона. Май подобна рокля от Анна помня. Забелазах че танца също е от "моята група".
И така ретроспективно на финала забелязах че от 10 танца 7 са конструирани именно така както ми харесва тази година - "танцуваме анблок и някъде- в края или в началото правим лифта и туизлите ". Отделно в този състав така се получи, че почти не чух дразнеща ме музика . Ако е имало и не съм я забелязала значи фигуристите напредват с изпълненията и ми задържат интереса на леда а не "в уредбата"  Wink Laughing. Въобще доволна от краткия танц.
Волен танц, крайно класираненаграждаване.
Комацубара -Колето- приятно изпълниние. Мурамото-Рийд и сакурата също приятно изпълнение а и радост за публиката.  Fournier -Beaudry -Sorensen- 2 добри към много добри изпълнения от тях на турнира- браво. Lauriault - Le Gac- хубава програма с хубаво изпълнение а и добро- браво и на тях за това състезание.
Марие -Ромен ме подсетиха че този сезон още не сме подхващали темата за поддръжките. Като цяло ми се струва , че поддръжките са станали някак си по-вградени в танците и по-рядко има внезапния  Crazy ефект и/или усещането за накъсване на танца и възглас "това пък кракобезобразие  защо и откъде се взе изведжъж и въобще не на място  Rolling Eyes".
Назарова-Никитин- и хоп веднага пример за изключение от горното. Клатушкане и зор на поддръжките, слаби стъпки, визуало сили наполовина от когато се появиха на сцената преди няколко вече сезона с енергия и харизма....въобще 2+ сезон започват не добре за мен.  Confused бледа сянка на себе си. Синицина-Кацалапов - хареса ми волната. Рахманинов заслужава по-стабилно и добро изпълнение, да видим нататък. Еле ако може без излишни креативи.... и без това малко в повече са ми "украсите" откъм облекло и тук и при Назарова-Никитин- всички мотаещи се изгрезки особено в поддръжките, от които и при двата дуета не съм във възторг. Кумс-Бъклънд- от една страна веднага след класиката на  Рахманинов и от друга,  че такива ритми нямам във фонотеката , музикален дразнител/пауза на вниманието ми автоматично е тази волна. Напомниха ми за Денис Тен и неговите креативи с тоз саундтрак, ама Денис тогава бе в най-добрата си форма.  Ще я запомня с една поддръжка. Иначе Пени и Никълъс с добри като за себе си а и още повече предвид здравния им картон изпълнения към момента.
Теса-Скот -чудесни. Анна-Лука- приятна волна с техните силни страни. С 2 приятни програми са се въоръжили за този сезон, да наваксват ....... Италианския отбор ударно на родни композиции е наблегнал. Браво. То и олимпиада, то и световното в Милано- стискам им палци там на всички да зарадват родната публика. Но да не бързаме, ще стигнем и до там. Hubbell - Donohue - браво за волното изпълнение, браво и за цялото състезание. Въобще радват ме много тез двамцата с метаморфозите си все в правилната посока. Само дето се мотаха и загубиха много време назад във времето,  Whistling ама то така всеки със своято си скорост израства. М/у друтого на мен кратия и волния им танц са ми като продължение на една история/сюжет.
Цитати:
http://www.isu.org/news/125-grand-prix-news/11713-virtue-moir-ca … ?templateParam=15
https://goldenskate.com/2017/11/2017-nhk-trophy-dance/

# 532
  • MJF
Кратки мъже
Сато-прилично за него изпълнение а и sb  получи.  Световъртеж като зрител получих от снимачите с тез камери още от първия фигурист. TiredТомоно-издължил се е леко откакто не ми е попадал на екрана. Добро изпълнение за него  пред родна осакска  публика, браво.Месинг е като пружина дори и с паданията си, абсолютно плавен и интересен.Нгуен-ясен, заболя ме от паданията. Бржина-  ooooh! се как пък не можа точно пред тази публика тази програма да я изпълни като хората. Воронов- радост с това стабилно и добро към много добро изпълнение. Успя да поздрави и колеги  фигуристи - коментатори  Laughing и той се изявава по руския евроспорт. Бори се Воронов. Василевс - ех  жалко за объркания аксел, можеше и без тази грешка да мине , останалото бе на толкова добро  ниво.  Алиев- голяма борба в момента със скоковете и здравето за жалост. Рипън - Адам с "креативи" на скоковете но ги спаси за да се стигне до финалния пирует  Laughing. Браво за скоковете след цялото му последно трошене.  С тези "творения" от Михал и Адам , Рафаел просто  Laughing смирен.  Биченко - железен на скоковете, удачни стъпки в музиката, въобще ме изненада Алексей след Japan Open  Laughing . Браун- и тук със скокави креативи  не мина. Останалото чудесно. Но тази програма поне с тройните и 3+2  на 6  на сън трябва да я изпълнява  Stop.
Ако Воронов и Биченко не бяха поставени от съдиите на първите 2 места щях да съм мноооого зла и добре че не посмяха  Stop. И така за статистиката тук  4 от 11 бяха без поне 1 четворен.
Волни мъже, крайно класиране награждаване- задължително за гледане- отделно волно 12-о изпълнение е  Laughing.
Нгуен- втория етап се получи по-зле от първия, голямо търсене на четворните при Нам. Като позитив отчитам че се държи в програмите си до края им, продължава на макс след поредната грешка.Сато- ми повдигна музикално настроението а и в този костюм ме   Simple Smile. Представям си тази програма изпълнена от по - силен фигурист. Алиев- жалко за трудностите които му са се струпали и му пречат баш в началото на сеньорската му кариера. Харесвам музикалния избор на волната и му отива. Василевс - с бая креативи. Бржина- голямо разстройство с него на волната. А какъв светъл лъч бе в Канада. Вярно че все пак  е просто човек .....    ама  Tired . Рипън-чудесен подарък си направи за рождения ден, върна и опита 4 луц. Въобще стара се на този старт Адам. Месинг-Кийгън ме  Crazy с приземяванията си като на 4-я тулуп тук- направо "чаплински". Жалко че се вкара във филм във втората част. Томоно в борба с волната, стъпки-музика ми харесаха в таз волна. Сравнително добро състезание за него, най-вече на кратката. Воронов- герой, устиска до края на волната, голямо брамо му казвам. Биченко- все пак за волната на добро ниво му трябват още сили, на волната се показа логика от формата му преди месец. Време има , да дерзае. Радвам се за подиума му тук. Браун - добре че не бе изцяло синята карикатура от първия му етап  Laughing. И без опит за четворен разсипани скокове. Джейсън да се стяга. Самата му волна не ми допада, не му носи дивиденти - така да го кажа.
Цитати:
http://fsrussia.ru/intervyu/3353-sergej-voronov-trudnosti-kogo-t … o-zakalyayut.html
http://www.isu.org/news/125-grand-prix-news/11708-russian-vetera … ?templateParam=15
https://goldenskate.com/2017/11/2017-nhk-trophy-men/

# 533
# 534
  • MJF
Кратки дами
Леонова-браво. Цурская-браво за това дебютно изпълнение при сеньорите. Вълнително ми е с Полина защото помня некъсмета ѝ с ЮСП когато бе фаворит за титлата и след това изсипалите се един след друг проблеми та до сега.
Шартран- в тази форма е интересна направо към момента  Thinking. Парк- с този лебед ме подсети че назад във времето съм я гледала като друг. Да видим в сезона каква форма ще успее да набере и дано няма други освен наличните обстоятелства, които да ѝ попречат. Шираива-японския дебютант при сеньорите видян. Райчова-типична форма от нея за момента. Без изненада. Бел - натвори креативи. Каролина- малко по-колебливо заради комбинацията изпълнение от първия път в Москва, браво като цяло. Нагасу-този път аксела довъртян и останалото след него се получи по-добре от колкото в Москва. Браво на Мираи. Хонго-браво. Миахара-очаквах по-висока оценка на това изпълнение да даденото място/ локация и време. Значи на това ниво е към момента физически. Сатоко разказва умело и красиво с ръце тези мемоари.Медведева-разбра се че към момента има обострени проблеми, така че идеални като за нея изпълнения не се получиха. Но пък на кратката това не пролича, браво. В началото ме дразнеше туй Nocturne дето са избрали, с разни "некласически" включвания но свикнах вече. То Женя и този сезон е с такива "екстри" и на двете програми.
Съдиите Мираи-Рика-Сатоко събраха в една точка.
Волни дами,    крайно класиране,    награждаване.
Шартран-мъката продължава. Райчова-ясно към момента. Парк-ясно, но въпреки това има нещо в Парк , което ме кара да изгледам дори и такова изпълнение с внимание до края. Въобще не завиждам на положението на корейския фронт. Здравето предаде масово състезателите им именно към тоз "техен" момент  Confused. Леонова- след Мерил-Чарли за първи път ми се случва да слушам такива ритми без да изключвам почти звука. С други думи браво на Альона за волната. И гооолямо браво за цялото състезание. Много се радвам за това ѝ представяне. Браво. Много емоции с Альона през годините назад. Уважавам я много за разнообразието на музиките/образите в кариерата ѝ - ценя такова отношение/ подход. Шираива-като за нея добро изпълнение. Бел-честно казано се надявах на по-добро състезание от Марая. Хонго- на тази волна ясно. Рика до тук по-добре от миналата година като ниво. Прилични изпълнения се получиха на GP.
Нагасу- след недовъртяния аксел видях в протокола че няма скоби по скоковете. Браво на Мираи. Въобще втория старт се получи по-добре от първия. Да видим нататък. То следва националното.  Миахара- ясни са нещата към момента. Здраве ѝ желая и да не вземе тя и тези около нея тотално да се престараят от цялата преса. Това което се получава е високо качество но това не са скоковете.  Медведева- ясно към момента.  Цурская- голямо браво за волната и браво за цялото състезание. Палци на втория старт.  Каро- продължава борбата с волната. Следва финала.
Цитати:
http://fsrussia.ru/intervyu/3356-evgeniya-medvedeva-katatsya-bez … rogogo-stoit.html
http://fsrussia.ru/intervyu/3354-polina-tsurskaya-trenery-menya- … -pala-dukhom.html
http://www.isu.org/news/125-grand-prix-news/11703-medvedeva-rus- … ?templateParam=15
https://goldenskate.com/2017/11/2017-nhk-trophy-ladies/

Tessa Virtue and Scott Moir
Ice Talk     Ep. 49: Sasha Cohen/Vincent Zhou

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 13:09 от Шошулчо

# 535
  • MJF
Тази седмица освен 5-я гран-при етап са и двата турнира:
Merano Cup  и   Warsaw Cup
В Гренобъл в петък всички кратки. В събота всички волни и награждаванията. Неделя- гала.
Поглеждайки състава "франсетата" пак не са си запълнили квотите. А и при синглите по 11 броя.  Tired. Пак дано поне са намерили свясни снимачи из .........  Tired
Руското превю
Internationaux de France set to open in Grenoble
На юньорския американски фронт треньорска рокада от Шпилбанд при Зуева на Chloe Rose Lewis - Logan Bye

# 536
  • MJF
Таблицата
Разлика 1 ч.
http://www.eurosport.bg/tvschedule.shtml
Приятно ни гледане на петия етап.

# 537
  • София
Интервю с Етери
Аз го четох на английски, ето какво казва за дъщеря си: But I am a mother, I could not risk her health any longer, she could easily fall down and that could cause a serious health issue somewhere in the future. 

# 538
Записвам се да ви следя, защото съм голям фен на фигурното пързаляне. С интерес следя състезанията още от ерата на Албена и Максим, а сега любимци са ми Пападакис и Сизерон, Въртю и Моир. Гледам и другите дисциплини.

# 539
  • MJF
Arwen88 , привет. Настанявай се удобно. Пишем шепа хора тук но все сме заразени с тоз вирус "фигурно пързаляне" и спасение няма.  Laughing
Venyan , още не съм го прочела това интервю. Малко трудно чета интервюта с нея. "Право куме в очи" е цитираното. Гледаме мазохисти на лед и често се  Thinking имат ли, какви и как родители...... въобще...... тема като натрупалите ни се главоблъсканици за фигурното.
Утре тръпна какви френски креативи ни чакат  Mr. Green - брой врати на леда, "диванчето", камерите, художник ще има ли , ...... въобще ново така да ни запокитят в Гренобъл. Затъжих се за Париж направо.  Wink Laughing
Чух снощи аудиоинтервюто с Винсент Джоу. Хареса ми как говори тоз младеж.

Общи условия

Активация на акаунт