Фигурно пързаляне - тема не първа

• 85 548
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • MJF
Първо за да не забравя видях новините за Joshua Farris. Хората събират пари в подкрепа. Какъв приятен фигурист  бе/е.

Изгледах последите 2 групи на волните спортни и пълен запис на волните мъже.
Спортните се стараха, някои и повече, малко като свръхмазохисти. Така или иначе олимпийската квота е 1 и очаквано е у Алекса-Крис. Проблема с паралелните скокове остава при почти всички  Tired. Толкоз за тези свръхгерои. И все пак бих им пожелала някак си по-кадърни треньори  Thinking, повече рутина а не гола сила. Гледайки изхвърлянията на американските спортни направо се  Rolling Eyes Close - партньорката не е чувал с картофи  Close.

Волните мъже
Пълен запис защото иначе изпускам такива изпълнения като това на Джими Ма на кратката да речем. Развесели ме Ма с нея  Laughing.
Ако не беше целия олимпийски ажиотаж щях да кажа , че пак нещата бяха близо до празник. Имаше достатъчно изпълнения на висока нота. Американските мъже винаги са ми интересни на националното им. С малки изключения след това на големите стартове не им се получават така добре изпълненията. Това ме дразнеше дълго време. С  такива решения на американската федерация като днешното според мен се дава силен знак именно за това. Макар че ясно че причините са други. Но този техен манталитет, твъъърде очебиен години на ред  мен отдавна ме  Tired. То за това и гледам откакто имам възможност именно националното им - за да видя поне 1 път прилични изпълнения за сезона. Та така.
Olympic -  
Nathan Chen
Vincent Zhou
Adam Rippon

2018 World Championships
Nathan Chen
Adam Rippon
Vincent Zhou

Alternate 1 – Jason Brown
Alternate 2 – Ross Miner
Alternate 3 – Max Aaron

2018 Four Continents Championships
Jason Brown
Ross Miner
Max Aaron

Alternate 1 – Grant Hochstein
Alternate 2 – Timothy Dolensky
Alternate 3 – Alexander Johnson

2018 World Junior Championships
Alex Krasnozhon
Camden Pulkinen
Tomoki Hiwatashi

Alternates (not ranked): Maxim Naumov, Andrew Torgashev, Dinh Tran.

Корейците на поредното си  Simple Smile национално определиха олимпийския си тим-:
Мъже -Ча, дами -Дабин Чои и Ha-nul Kim , танци- Ким-Гамелин и спортни Ким-Кам.
Eдната американска квота в спортните  ме подсети за тази измишльотина - отборно на олимпиадата. Пълна пародия продължава да е за мен туй начинание.

Пресконференциите на америк. дами и мъже - https://www.youtube.com/user/8AsiansVideos/videos

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 21:03 от Шошулчо

# 631
  • София
Жалко, че няма да можем да се насладим на майсторството на Джейсън Браун на олимпиадата, но то такива фигуристи вече не се търсят и котират нали така? Трябват ни такива които подскачат като пумпали...  Sad

# 632
  • MJF
Тепърва ще гледам волния американски танц на пълен запис но видях таблицата. До края решиха да ме изненадват. Лошо няма, въобще.  Laughing
По таблицата се радвам много за Kaitlin Hawayek- Jean-Luc Baker и ако вярвам на нея се е получило силно изпълнение. Да видим.
На волната първи Чок-Бейтс и после  Меди-Зак, Мая -Алекс. Финално трите дуета в една точка, даже в половин.  Simple Smile. Нейсе и Меди-Зак с национална титла, браво и честито, радвам се за тях. Трите дуета само със справка мога да си припомня как , в каква последователност се появиха на екрана ми назад във времето. Още повече,  че без Шибутани другите ги помня и с предишните им партньори. При такива интересни  дуети на американски терен жалко че има по максимум 3 квоти на големите стартове.

Интересен шампионат се получи, доста емоционален, като половината емоции бяха все пак напълно излишни. На някои ще им трябват тепърва такива а те ги изстискаха като лимон.  ooooh!.

Останаха канадците- там нерви най-вече при мъжете и спортните очаквам.

Diavolo , силно подозирам,  че Джейсън е контузен сериозно не от вчера. Целия му сезон до тук е доста колеблив в пустите скокове.

Сегашни писания на американския фронт умишлено избягвам и силно филтрирам докато утихнат емоциите на пресата. Това е интервю с Мираи от началото на сезона  а и не е от ам. преса  Mr. Green.
Mirai Nagasu: “I am impressed with myself, if that makes sense”
Малко цитати от танците, дамите, мъжете и спортните.

# 633
  • MJF
Изгледах волните танци . Получиха се добри изпълнения за което браво. Шибутани с преработения танц и интересната грешка- браво за бързата реакция. Жан-Люк и Кейтлин нейсе със стабилни 2 изпълнения на националното им. Макнамара-Карпентър и Парсънс също с добри изпълнения. Тези 3 дуета ще ми е интересно да ги видя в такъв състав на 4К. Двете Меди на волните се стараха  Simple Smile. Погребински- Benoit и те в техните си възможности. Aldridge-Eaton на екрана ми май за първи път откакто пак се събраха.
Въобще от танците съм доволна.
Снимането бе близо до пълната ми критика пак  Tired. Ужасно.

Местим се от района на Сан Франциско на север по брега чак до Ванкувър, да видим какви ще ги твори канадската федерация. Тя така и не се научи да прави нормални таблици и да ползва тубата  Wink

# 634
# 635
  • MJF
Охо, Тед в действие  Laughing. Много съм му благодарна на този човек за това което прави с юношеското гран при.
Таз двуезична говорилня ми напомня за казак - спорт  Laughing.
Линка вдъхва доверие да работи без проблем. То и друг път е имало лайв картина без проблем от канадското - или в dailymotion или на един друг сайт - някакво онлайн радио или нещо подобно преди време. Така и така смятам да гледам записи та съм спокойна за картината.
По ми е интересно какво ще покаже евроспорт от европейското,  че ТАТ-Гришин още са ми твърде прясни от националното им и няма да имам уши и глава за тях   Rolling EyesClose.

# 636
  • MJF
Още от Ted Barton- нещо много се е разприказвал  Laughing но най-важното е че мълчи по време на изпълненията на юньорите.
Mikhail Kolyada
US Nationals 2018: Дело было вечером, делать было нечего-  развеселиха ме гифовете , особено този https://cdn.tribuna.com/fetch/?url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com … 8EQPS%2Fgiphy.gif   Joy  Туй изражение имам много често от началото на сезона- първо с краткия танц, после продължаващата лавина от връщане на стари програми ,..........., последно американската федерация.  Mr. Green
Кристи Крол  не веднъж попадна в кадър с учениците си на американския шампионат. Чества рожден ден и юбилей по време на състезанието.
След "олимпийското" корейско национално Ким Хe Джин завършва състезателната си кариера. Помня я  многа добре и с  добро. Двете с Парк бяха много приятна корейска комбинация на няколко, за жалост съвсем малко и за кратко, големи състезания. Парк също с травми и няма да я  видим на големите стартове. Мнооооого травми на корейския фронт и ми е ясно защо  Confused.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 11:19 от Шошулчо

# 637
  • MJF
Започна подгрявката за европейското.
Dmitri Aliev

Подгрявката са юношеското световно в София също.
София поставя рекорд със Световното по фигурно пързаляне
Обзор на Световното за юноши – бъдещето на кънките е ярко
Тъй като съм от малкото зрители видяли по нещо на живо от световното 2014 , четейки за тогава и гледайки до къде стигнаха сега някои от участиниците тогава .....  Party Ю  и Дзин в различни дуети но на висота и сега. Тарасова-Морозов в рижия им период  Simple Smile. Кейтлин и Жан-Люк ми напомниха за себе си от тогава по най-добрия начин сега, преди дни. Яновская и Мозгов ги гледаме сега в други дуети. Но юношеския състав и девойките бяха просто супер, особено на фона на сегашните им постижения  Crazy. Какъв състав само -Нейтън, Бо, Нгуен, Шома, Медведева, Радионова, Саханович, Танака, Василевс, Самохин, Миахара, Шартран, Дабин Чои, Рика Хонго, Карън Чен, Амбър Глен, Турсинбаева , Тот.  Абачкина-Торон и те от тогава пред очите ми  Laughing и хич не щат да напреднат като хората без изкуствени подаръци.
Сега осъзнах че трите американски танцови дуета от София 2014 ще гледам на 4К 2018, браво, браво на тях  Party.

За настроение две  dancing   1    и  2

Натрупала съм сума гали изпълнения за гледане но с този маратон национални и после веднага европейско кога?!  Whistling

# 638
  • MJF
Уф, как не обичам канадските усложнения с тоз dailymotion, pdf таблици с надписи сегмент 1 и 2 и прочие щуротии. Ей за това строго на запис и дори изчаквам добра фигурнопързална душа да качи "като хората нещата".

Теса-Скот на тренировка волния танц
Гледам с приповдигнато настроение и пълна естетика и избягвам мисли че останаха ..... изпълнения на състезателния лед.

Довечера  започват сеньорите - дами, спортни и мъже. Да си пожелаем добри изпълнения .
И на някои стари програми - Canadian Skaters Return to Familiar Programs

Ice Talk   Ep. 57: U.S. Championships Recap/Nathan Chen

И така , нашите представители на европейското - Пресияна Димитрова – най-младата българка на Европейско от 22 години

Ilyushechkina and Moscovitch: Two Become One -стискам им силно палци за ОИ и разбира се че не е грешка , че се събраха  Naughty.
Пресконференция на отговорните лица за организацията на европейското .

Альона -Бруно порпускат европейското .

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 12:46 от Шошулчо

# 639
  • София
Относно Люба и Дилън се получи много интересно. Кирстен се отказа от него след Сочи, за да се готви за 2018-а с по-млад партньор и накрая Дилън мисля, че досега я е побеждавал всеки път

# 640
  • MJF
Снощи пробвах лайв гледане  Simple Smile, получи се добре на танците, дамите и спортните. Мъжете тепърва на запис по някое време. В това което видях изненади нямаше, тези които си грешат си грешат а други понякога могат и без груби грешки  Simple Smile
Дами - без идеални изпълнения, най -стабилно мина Габи и съответно е първа с нов тоалет и в добра форма. Кейтлин нещо не бе 100% на леда и аз установих, че тази програма ми е вече твърдееее  Tired. Но туй заради цялата "вечер на старите програми/архива" и късния ми час предполагам  Thinking. Шартран - с блокирана глава Sad.
Танците - общо се стараха. Добре че Теса-Скот последни , че преди тях Уивър-Поже валидол, дори малко бързо ми почнаха Теса-Скот, още преживявах с Кейтлин-Ендрю. Soucisse - Firus със силно изпълнение като за тях. Пайпър-Пол себе си  Simple Smile. Теса-Скот добре и очаквам следващия път тази кратка идеааално  Praynig. Пак ще си ги пусна после  Blush.
Спортни - на път съм да преименувам дисциплината "паралелни скокове"  Rolling Eyes, що за сезон при всички. Оляснение имам но ......... не ми харесва , ама въобще така дисциплината а и хубавите програми с един омазан и 2 омазани скокове отват по ............. Close. Но да се върна на състезанието. Мегън-Ерик на финала радост- стабилно изпълнение на кратката .  Moore-Towers - Marinaro като за тях също с добро изпълнение. Тези дуети поне "скочиха". Julianne- Charlie и Lubov -Dylan с грешка на скока. И двата дуета някак без настроение , без атмосферата на програмите им ,  Thinking стрес или ....... Стискам палци на волната.
Въобще много състезатели изглеждат свръхуморени . Дано е само стратегията с формата. И дано федерацията не създаде излишно напрежение утре.
При мъжете виждам,  че наш Патрик е на чело , тези дни пак говори едни ..... Laughing в негов стил. Айде да се свършва неговата епопея че ...... аз се уморих от него  Blush. Въпреки целия фон проблеми в мъжкото с които се ядосваме , въпреки своето самомнение за себе си, Патрик - ISU е дори един от първопричините за туй дередже на което сме  Stop. Единствения след този сезон, който няма да ми липсва. . Elladj Baldé нейсе на сцената.

Картина от руското национално по синхронно - https://www.youtube.com/user/TheFSRussia/videos   , трите старши дуета са с абревиетура МС.
Изгледах кратките канадски мъже. Гоголев видян. Phan ми напомня на Патрик в някои отношения. Nguyen  и Nadeau с излишни грешки на скоковете. Кевин ударник.
Messing  е време да си повярва и да е по-съсредоточен. Патрик ясен, с падането ми напомни как с такива ставаше световен шампион. Elladj Baldé  е този който ме разчувства. Независимо от това какво ще се получи на волната и той и ние заслужавахме такова изпълнение от него.
Поздрав с това изпълнение - Elladj Baldé     и   с Тед https://www.youtube.com/watch?v=-e8A5Dj1Jao
На същия туб - канал има по думи с някои фигуристи.
Готова съм за волния ден.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 яну 2018, 18:28 от Шошулчо

# 641
  • MJF
Снощи гледах лайв волните дами, волните танци и първата група на волните мъже.
Дами- пълен мрак са канадските дами без няколкото знайни изключения  Confused. Браво на Габи, даже 2 пъти. Кейтлин ме измъчи с този лебед и плашещия ме празен поглед преди програмата. Доооста под очакванията ми се получи дамското състезание като качество. Една Габи.
Танци- странно че гледах с една транслация но колкото Теса-Скот да ми бяха съвсем нормални като скорост на леда, толкоз Пайпър-Пол и Уивър-Поже бяха бааавни на екрана ми. Очаквах повече от кандските танци на този старт. Уивър-Поже твърде предпазливо и не че не разбирам защо. Пайпър-Пол не готови с тоз "нов" танц. В кавички защото както и те сами обясниха какво са променяли но .... не съм доволна от резултата. Първия им волен танц на старта преди гран-при бе чуууудесен. От там нататък цялата епопея не ми е ясна с волния танц но жалко че се получи този баш сезон така  Confused. Carolane Soucisse / Shane Firus се стараха и на волната.
Мъже  Confused креативи. Добре че ги има Месинг и Балде. И на двамата гоооолямо браво, просълзиха ме. Въпреки грешките им. Патрик, Нгуен, Кевин ...... нищо ново  Tired
Със спортните тепърва ще наваксам но гледайки резултата не ми се почва. Как няма 4 квоти този път ?! Confused  Люба-Дилън с инцидент някакъв преди състезанието разбрах.
Да видим какво ще обяви канадската федерация за големите стартове.

За настроение, макар че аз направо се просълзих  Blush, Elladj Baldé

Въобще започва най-вълнителната част от сезона. Запасявам се с  smile3545 за слъзливи емоции.

От Ванкувър спешно се местим в Москва защото вече бая състезатели са там и утре започват тренировките.
Изгледах първите 4 дуета в класирането.
Канада се определи за ОИ  и за останалите първенства:
https://skatecanada.ca/2018/01/canadian-figure-skating-team-name … pyeongchang-2018/
https://skatecanada.ca/2018/01/skate-canada-names-teams-for-2018 … su-championships/

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 21:43 от Шошулчо

# 642
  • MJF
Путь в Пхёнчхан. Финал / Чемпионат Кореи по фигурному катанию 2017/2018
Игра на интерес
Значи и Kim Jin-seo е завършил кариерата си сега на леда като състезател. Ярък изпълнител.
Четейки статията за корейските фигуристи - направо здравен картон  Confused.
А иначе за интереса. Минаха сега северноамериканските шампионати. Картина каква и колко се видя. Коментаторите също. Е как интерес да има или пък да се повиши?! Моя инерес ретроспективно погледнато е от  малко дете- пред тв транслациите и гласа на Вера Маринова. Преди няколко години по БНТ HD нацелих кадри на шампионат от архива- преди 1989 година. Еми въпреки времето и мястото коментаторката се е старала в обективност към всички фигуристи и аз съм я слушала като невръстен зрител. Публиката се създава и отглежда, тя не "пада от небето".
Ето дори и в оли година транслациите на фигурното са ................... само за върли ентусиасти. Ако добавя пък и коментаторите на дори орязаните и без това транслации...... гледай. Аз не бих ако съм потенциално нов зрител  Naughty Peace

# 643
  • MJF
Още гали:
състезателна- американската национална - https://www.youtube.com/user/penniavaswen/videos
несъстезателни- https://www.youtube.com/channel/UCKskHtD6KrXfk-XaacxKI1A/videos  ,     https://www.youtube.com/user/icemint1217/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

Blush още нито  една гала след ГПФ не съм гледала. Явно за м/усезона ще останат  Laughing.

И така "затваряме" и този етап на сезона - всевъзможните национални. Който още не е минал на национално сам си е виновен  Simple Smile.

Вече сме на Да продължим с представянето на нашите състезатели -  Теодора Маркова- Симон Дазе
Още не съм го чула но едно радио интервю с Воронов обявено като за европейското - https://www.youtube.com/watch?v=KQRyAxjiehQ
40 дами, 37 мъже, 14 спортни и 31 танцови дуета са предварителните заявки.  Simple Smile

# 644
  • София
Билетите за Световното в София за юноши са в продажба - 5 лева на ден, 15 лева за всички дни (без галата). Ще се радвам да се видим там и да се запознаем. Пазя много хубави спомени от Шоши и 2014-а

Общи условия

Активация на акаунт