Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 517
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета, да се отчета и аз:

1. Д-р Велев
2. София
3. Шейново
4. Здравна каса + 800лв.
5. Киста на единия яйчник и сраствания на другия
6. Изключително съм доволна от доктора и от целия персонал на Шейново.

Лапароскопията ми беше на 4.11 и да се включа и аз в обсъжданата тема - имам 3 дупки: една на пъпа, една от лявата и една от дясната страна. От лявата страна и на пъпа ми паднаха коричките, но на дясната все още имам, може би, защото там беше дренажът  newsm78

# 166
2006-та година ми беше първото лапаро. Дупките ми бяха на пъпа една, в ляво към кокалчетата една и ниско долу една за дренажа. Бях с кисти на ляв яйчник 4.8, а десен 2.8.

Сега на лапарото на 05.10. се сдобих с дупка на пъпа и две дупки в областта на яйчниците.  Grinning

# 167
Здравейте,предстои ми лапароскопия в Клиника Надежда,моля някой скоро ако е минал по този път да сподели .

# 168
На девета страница съм писала за лапаро в Надежда. Ако те интересува още нещо, питай  Simple Smile Общ престой 3 дни, първият ден ти правят прегледи и изследвания. Вторият е операцията и на третия вкъщи  Mr. Green

# 169
Здравейте,
в петък докторката ми каза, че се налага да направим лапароскопия, защото се опитвам да забременея, но не се получава. Тя проследи няколко цикъла и каза, че левият яйчник е поликистозен, а десният е със съмнение за ендометриоза.
Записвам се в темата, защото в сряда съм на консултация при Попов и ако и той потвърди видяното от моята гинеколожка ще ме оперира. Надявам се да ми назначи по-скоро операцията.

# 170
Здравейте ! Може би ще ми предстои лапароскопия, от прочетеното във форума събрах кураж, че е нещо което ще се преживее Simple Smile. Но от прочетените коментари, ненамерих мнение за  Явор Корновски . Очертава се при него да се подложа на тази интервенция . Някой може ли да ми сподели мнение за него !

# 171
  • Варна
Здравейте ! Може би ще ми предстои лапароскопия, от прочетеното във форума събрах кураж, че е нещо което ще се преживее Simple Smile. Но от прочетените коментари, ненамерих мнение за  Явор Корновски . Очертава се при него да се подложа на тази интервенция . Някой може ли да ми сподели мнение за него !

Мммм от Варна съм, но не зная нищо за лапароскопия при Корновски.
Мненията за него са , че е добър онкогинеколог и има доста добра апаратура. Simple Smile
Успех , лапароскопията е нещо, което определено се преживява Wink

# 172
Бях вчера при доктор Попов, назначи ми лапароскопията за 12.12. При прегледа каза, че имам малки кисти и на двата яйчника, но те пречат за нормалното функциониране на яйчниците. Ако искам да забременея да правя операцията. Ще има най-вероятно и лечение след това, защото освен на десния яйчник той каза, че според него имам и на левия ендометриоза. Това ще ми струва 1100лв, като предварително трябва да направя кръвна картина, урина и туморен маркер СА125.
За да съм полезна с мнението си за Попов ще пиша след операцията, но вчера на прегледа той сам ми обясни всичко подробно.

# 173
  • София
Попов е много добър оператор, сигурна съм, че всичко ще мине добре.
Той беше и моя първи избор за лапарото ми, но след това заради различни фактори отидох при Калчев.
Но бях изчела всичко по въпроса и го бях избрала като от него имаше най-най-много положителни отзиви Simple Smile

Късмет за лапарото и късмет в лечението, дано скоро има бебче Wink

# 174

Мммм от Варна съм, но не зная нищо за лапароскопия при Корновски.
Мненията за него са , че е добър онкогинеколог и има доста добра апаратура. Simple Smile
Успех , лапароскопията е нещо, което определено се преживява Wink
Благодаря Miss_V. Лапарото отпадна и сега ще е коремна операция. Оказа се че Корновски има опасения че имам туморно образование на яйчника и лапарото е рисковано. Инай - вероятно ще се разделя с единият ми яйчник.

# 175
roza87, мила, не се притеснявай предварително! Hug Hug Hug Това, каква е кистата, ще се види чак след хистологията. И на мен ми казваха, че моята може да не е безобидна, поради огромните 'и размери - над 10 - но всичко мина благополучно. Така че - засега изобщо да не ти се завъждат подобни мисли в главата, знам колко е угнетяващо... Confused

Иначе, и аз трябваше да се разделя с левия си яйчник - то нищо не беше останало от него, при наличието на такава огромна, непроследена във времето киста. Не е болка за умиране. И с един-единствен яйчник ще си пълноценна жена и ще можеш да имаш деца, ако все още нямаш. Hug Аз лично никаква разлика не усещам, даже по време на цикъл. Simple Smile

# 176
От вчера се замислям, мога ли да поискам от Попов след като мине операцията да не почваме с лечение, а да се опитам да забременея. Моите кисти са малки на двата яйчника по една - едната е 1,8см, а другата 2,7см, като доктора каза, че предполага че са ендометриоза и двете.
Какво ще ме посъветвате?

# 177
Може,бременността е най-доброто лечение. Simple Smile

# 178
  • Варна

pipiiv , На мен за мое добро ми препоръчаха първо лечението със Золадекса, въпреки че и ние искахме веднага да пробваме за бебе.
Миналата седмица се видях с гинеколожката , която беше на операцията ми и каза, че вътре е било пълно със сраствания и тъй като не пише в хистологията коя степен е  , но  според това което е било вътре си е 4-та степен каза лекарката.
Въпроса е , че след лапароскопията, веднага след това яйцеклетките не са най-качествени евентуално и не се знае дали ще може да се забременее веднага. За други проблеми не споменавам, примерно такива свързани с мъжа.
Ако не стане 2-3 месеца има предпоставка за образуване на нова киста... и филма се повтаря излишно. Просто няма гаранция , че за 2-3 месеца опити ще се забременее Simple Smile
Аз ходих на преглед 20 дена след лапарото и цикъла ми закъсняваше с 15 дена вече . Лекарката ми обясни преди да ме прегледа, че може да ми е дошло и да не се е изтекъл на вън цикъла и да се е образувала нова киста. Слава богу на вагиналния ехограф се видя, че няма киста и че до дни ще ми дойде цикъла...

roza87 , правила ли си консулт с друг лекар относно нововъзникналото мнение на Корновски ?

# 179
  • In transit
roza87 , правила ли си консулт с друг лекар относно нововъзникналото мнение на Корновски ?

и аз бих ти препоръчала същото. И ако се касае за раково образование бих направила операцията в Плевен, не във Варна. Там имат най-добрата техника - Да винчи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт