Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 507
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, благодаря за отговорите. Кога най-късно след МЦ са Ви правили лапарото? bouquet

# 151
Ерна,на мен лапарото ми беше на 15 ден от МЦ.

# 152
И на мен 15-ти ден  Simple Smile

# 153
При мен - почти веднага, след като ми свърши менструалното кървене. Simple Smile

# 154
Здравейте,
На 14.11 имам назначена TVL при др. Калчев. 12 ден от МЦ, незнам дали тук е мястото да попитам, интересувам се дали има забременели непосредствено след процедурата момичета  Heart Eyes

# 155
Здравейте,
На 14.11 имам назначена TVL при др. Калчев. 12 ден от МЦ, незнам дали тук е мястото да попитам, интересувам се дали има забременели непосредствено след процедурата момичета  Heart Eyes
Здравей Elinorche86 аз правих ТВЛ при д-р Калчев края на юли. Аз съм с СПКЯ и правихме дрилинг на яйчниците и корекция на матката тъй като била седловидна. Все още не съм забременяла въпреки че според д-р Калчев до 6 месеца след процедурата шансът е голям, зависи от проблема и при всеки е различно. Единственото хубаво след ТВЛ-то е че ми идва редовно цикъл понеже преди това го предизвиквах само с хапчета, засега е добре но не знам след няколко месеца как ще е. При теб какъв е проблема? Пожелавам ти успех, всичко да мине нормално и да забременееш успешно веднага след процедурата. Не се притеснявай много е лека процедурата после ще си като чисто нова  Laughing аз поне така се чувствах.  newsm10

# 156
Здравей, при мен също проблема поликистозни яйчници. Цикъл имам всеки месец, обясни ни докторът, че Fsh i Lh са в отлични стойности, но не в добро съотношение един към друг. И аз ти пожелавам бързо забременяване. И при мен Калчев каза, че според него ще се случи спонтанно след операцията.

# 157
   Здравейте,
  Мъчи ме един въпрос, моля не ми се смейте. При лапароскопия за отстраняване киста на яйчника, имам три дупчици. Над пъпа - чета, че това е за камерката, ниско долу - за инструментите, а третата за какво е и това е въпроса, третата трябва ли да е от страната на яйчника с кистата?

# 158
Дупчиците са на пъпа и от двете страни по-ниско. Доколкото знам третата е за издърпването на нежеланите вътре отрязъци  Simple Smile

# 159
  • София
Дупката над яйчника е за работата по него.
Аз имах 4 дупки - в пъпа, отдолу до белега от секциото и от двете страни на двата яйчника, по мен беше работено 4 часа за премахване на страствания

# 160
Моите дупки бяха 3-една в пъпа и две ниско долу до кокълчетата.

# 161
  • Варна
И аз имам 3 дупки. Знам че зависи и от самия робот Wink
На епикризата ти би трябвало да пише от къде какво са правили.
Едната ми е на пъпа от там влизала камерата с лампичката, другата ми е ниско в ляво (почти незабележима, а няма и месец от операцията)  -на левия яйчник ми беше кистата и третата дупка и най-голямата е ниско долу в средата - от там са оправяли многото сраствания и там ми беше дренажа Wink

# 162
На мен ми дадоха диск със запис от операцията.Беше ми особено интересно да се гледам отвътре. Shocked

# 163
Благодаря ви за споделянето, чак на следващия ден след операцията се осмелих да погледна лепенките и като видях, че е от дясно, а кистата е в ляво, изпаднах в ужас че са сгрешили нещо. Толкова имам доверие - съмнявам се във всичко. Не си представях как ще питам доктора, да не излезе че го мисля за малоумен. И като падна едно четене през нощта, безрезултатно. Питах все пак, няма грешка. Епикризата ще ми я дадат като е готова хистологията. Радвам се, че всичко мина, беше ме много страх, като ме събудиха от упойката и казаха, че операцията е минала, си казах " Ох, оживах". Два дни по-късно съм почти като нова. Успех на всички!

# 164
Не е задължително дупката да е от страната на кистата.
Даже по-лесно се работи ако има повечко място.
С такова впечатление останах от записа който ми дадоха.

Общи условия

Активация на акаунт