Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 480
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Мис В, благодаря за отговора  Hug И моя док каза да очаквам или по-рано или по-късно менструация, да не се шашкам  Mr. Green Ще видим до къде ще я докараме  Simple Smile

# 136
coconud,напълно е възможно онова да е било цикълът ти.Когато е работено по яйчниците става така.
Мен когато ме оперираха от кисти,цикълът ми дойде два дни след операцията а определено беше рано за цикъл.На следващия месец нещата се нормализираха.

# 137
Стефи  Hug И аз така си го обяснявам, защото освен тръбите, махнали са ендо кистата от единия яйчник, в ляво две кистички, приличащи на задържани фоликули. Лапарото ми беше и малко след ову, което е ясно, че е било подобие на ову  Mr. Green  Tired  Десетина дни от цикъла, ако смятам за такъв, получих и тези бодежи в ляво, имах и разтеглива цс, та така си обяснявам нещата, дано само не съм задържала пак фоликул  Crazy

# 138
Здравейте момичета и аз да споделя с вас. Моята операция беше на 6.10.2016г. на 12.10.2016 г. ми сложиха първата инжекция Золадекс. На мен трябваше да ми дойде цикъла на 15 но ми дойде на 17 октомври. Лекарят ме успокои че е нормално да ми дойде при първата инжекция и други момичета споделиха че при тях е било така. Имам едно питане на Вас какви инжекции ви изписаха? Тъй като на мен след като ми излезе хистологията ми дадоха протокол за здравната каса със Reseligo implant, и ми обясниха че здравната каса поемала само частично Золадекса а Реселигот изцяло! На някой слагали ли са му тази инжекция?

# 139
Здравейте момиченцааа, как сте първо да попитам? Сега ще се впиша и аз с моята малка и кратка историйка, та току виж и аз съм допринесла с нещо  Joy

Оперирана на 05.10.2016 от самата операция два дни имах слузеста кръв оскъдно количество като за ежедневна превръзка. След това около 5 или 7 дни имах едно кафяво такова като конци (малко миришещо, не знам защо), после затишие и нищо. Дойде ми "цикъл" точно като по часовник в точния ден на изчисляване и два дни обилна кръв (средно обилна по скоро) и след това пак едни кафяви конци около 2 дни и пак нищо после. Не усетих овулация на 9-ти ден от МЦ и това ми е странно защо така се получи, ако не забравя във вторник ще питам докторката, че малко вече блокирвам. Имам леки болки в десен яйчник (имах ги и преди, но бяха много по силни). Това от мен, ако е имало полза поне нещичко ще се радвам.  Hug

Coconud вземи им звънни да видиш какво става с тази епикриза и хистология, че малко не сериозна работа. Ако трябва да предприемаш лечение, то няма време, нали идеята е да се спре цикъл, ако има съмнения за ендометриоза. Успех мила.  bouquet

# 140
Тази година през юни като правих лапаро ми издадоха епикриза след 10 дни.
Болки в яйчника и аз имам по време на овулация.2-3 дни ме боли,но се пукат фоликулите.

# 141
Нулина, да, утре ще им звъня, че трябва и съответно час да си запазя  bouquet
Лека вечер  Simple Smile

# 142
  • София
Здравейте, момичета,
знам че е индивидуално, но колко време след лапарото започнахте работа?  bouquet

# 143
  • София
след едномесечния ми болничен, но ако съм честна, 10-14дни след нея се чувствах все едно не е било Simple Smile
Просто си позволих да си почина заслужено, беше и лято и съчетахме с почивка  Sunglasses

# 144
Ерна,аз на 4 ден след лапарото ходих на плаж, на работа не бързах да се връщам.Все пак и почивка трябва. Simple Smile
Чувствах си се перфектно.

# 145
Хахахах, явно аз съм по глезена  Joy Около две седмици имах дискомфорт, болеше ме много около ключицата в дясно, станеше ли вечер не ми стигаше въздух и ме болеше много около ребрата, усещах болки и в диафрагмата. Сега вече съм добре, точно месец след операцията. Снощи забелязах само, че трите ми дупки където са ме резнали бяха посинели и усещам две топчета в областта на яйчниците където са двете дупки  Rolling Eyes

# 146
И аз две седмици след лапарото се чувствам супер, все едно не е било  Simple Smile
Аз имам малко яснота по хистологията, едната киста, заради коята ме и оперираха, е ендо. Другата седмица съм при док  Crazy

# 147
И мен ме боляха раменете и ребрата,но за два дни само.В момента в който ми мина айде към плажа.Е с тениска бях,за да не изгоря на лепенки.С дупките нямах проблем много бързо зарастнаха.
За мен това даже и операция не беше,толкова леко мина,че чак не можех да повярвам,че са ми правили нещо в корема.

# 148
  • Варна
Аз никакви болки нямах след операцията, а съм такава лигла на тема болка !
 Според мен във всяка болница процедират по различен начин, защото бях чела от тук, че след това болят ребра, рамена и други , а при мен нищо..., въпреки голямата киста и много сраствания Wink Само усещам понякога болка в яйчника , откъдето махнаха кистата. Махнаха ми лепенките още в болницата и ми казаха да се къпя без лепенки - никакъв проблем и с това. Сега мажа трите дупки с Витасин за по-бързо заздравяване Wink Като ме изписаха пропътувах 300 км в кола, и се чувствах идеално в полулегнало положение  Laughing Приема на антибиотик след операцията ми разказа играта на корема, пия все още пробиотик , но все пак корема ми е развълнуван !
Най- лошия спомен от дните в болницата беше махането на дренажа от корема.. болка за секунда, НО БОЛКААААА , но пък не всички около мен имаха такъв Wink
Наслаждавам си се на едномесечния болничен, защото и работата ми е свързана с вдигане на леки тежести до 7-8кг и гледам да не дърпам дявола за опашката. А и често ми трябва тоалетна , заради разстроения ми стомах  Joy Joy

# 149
Повечето момичета получават болки в раменете,вследствие на въглеродния диоксид,с който раздуват коремната кухина,а не от самата интервенция.До няколко дни може да има останал въздух в корема,който да предизвиква дискомфорт.
При мен на лапарото дренаж нямаше и слава богу,защото при предишна коремна операция имах и беше гадно да ми стърчи мъркуч от корема. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт