Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 345
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мария, потърси темата за добавките и питай Денис. Обясни й какво и защо пиеш, щото не става ясно.

# 616
Ето ти ги белезите нагледно. Не е кой знае какво, но пък не е и да не се виждат.Лапарото ми е било май месец 2017. От банския малко се вижда. Мазала съм ги с какви ли не скъпи кремове и едни лепенки бях слагала, но това е.Simple Smile

# 617
Моите дупки са разположени по абсолютно същия начин като на DanielRay.Само,че сега след бременността и раждането са се изместили още по-настрани,съвсем върху кокълчетата. Simple Smile С нищо не съм ги мазала,почти не си личат.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 17:37 от *Steffie*

# 618
 Благодря, DanielRay

# 619
Привет отново, бих искала да попитам  още нещо.
Тъй като и двете ми кисти продължават да растат, започвам наистина да се притеснявам и да обмислям лапароскопия. Докторът ми твърди, че са фоликулярни, но все пак си гледах туморните маркери от есента (септемви):
- CA125 - 28 от <35
- HE4 - 54 от <60 (на места съм го срещала 70)
- ROMA - 9.2% от <11.2%

Притесняват ме специално вторите два. Не са ли доста високи и означава ли това, че има риск от нещо сериозно?

# 620
  • София
Резултатите са ти ок.
Имай предвид, че дори и извън референтните стойности не означават непременно нещо много лошо, а твоите са си съвсем както трябва.
Фоликуларните кисти се пукат/или резорбират/ в рамките на 3месеца (айде максимум 6).
Аз отглеждах една киста 3г преди да се реша на лапароскопия. Сега съжалявам, че не я направих по-рано. Целия хормонален фон се подобри последствие.
Не знам твоите от колко време са, но ако са минали повече от 6м и размера не намалява, не ги отлагай.

# 621
Резултатите са ти ок.
Имай предвид, че дори и извън референтните стойности не означават непременно нещо много лошо, а твоите са си съвсем както трябва.
Фоликуларните кисти се пукат/или резорбират/ в рамките на 3месеца (айде максимум 6).
Аз отглеждах една киста 3г преди да се реша на лапароскопия. Сега съжалявам, че не я направих по-рано. Целия хормонален фон се подобри последствие.
Не знам твоите от колко време са, но ако са минали повече от 6м и размера не намалява, не ги отлагай.

Благодаря ти за отговора. Влача си ги и аз с по месеци. Ту се пукат, ту се появяват нови.
Тези са поне от есента като от кистата на десния яйчник беше изтекла част от течноста и стана около 2 см и нещо, но пак се е напълнила явно и сега е 4.5 см.
Пусках хормони - основно прогестерона беше по-нисък.
Болки имам почти всеки ден и наистина изглежда като един омагьосан кръг.
Frowning1

След твоята лапароскопия надявам се всичко е ок. Simple Smile

# 622
Здравейте момичета. Предстои ми лапароскопия. Трябваше да е миналата сряда, но настинах- болки в гърлото и хрема. Сега не мога да преценя дали съм се възстановила напълно, за да ми я насрочат за тази сряда. Знаете ли какви са рисковете, ако не съм на 100% възстановена.
Благодаря.

# 623
Здравейте момичета. Предстои ми лапароскопия. Трябваше да е миналата сряда, но настинах- болки в гърлото и хрема. Сега не мога да преценя дали съм се възстановила напълно, за да ми я насрочат за тази сряда. Знаете ли какви са рисковете, ако не съм на 100% възстановена.
Благодаря.
Здравей, аз на моята лапаро също бях с лека хрема, доктора ми се накара, но в крайна сметка ми я направи. Хубаво е да си излекувана преди я направиш и да нямаш кашлица, защото после няма да ти е много приятно, ако трябва да се закашляш /първите 1-2 дни/. Но чак рискове...

# 624
Благодаря.
здр.на мен ми мина лапародкопската операция беше на 5 март и да тк акажа също кашлях и и хремава единсвеното,което ми беше кофти,че след като лина операцията когато решиш да се изкашляш е ужасно.Иначе мисля,че няма кой знае какъв пробшем.Питай лекаря си

# 625
Говорих с лекаря, обясни ми, че има рискове например от болките в гърлото ако има ифекция, при интубирането може да се разнесе към дробовете.
Иначе аз си направих кръвни изследвания и ако всичко е ок, утре ще ме оперират.
Много ви благодаря за отговорите. Kissing Heart

# 626
  • Самоков
Здравейте момичета, бих искала да ви попитам  знаете ли дали д-р Калчев прави вече ТВЛ в новата клиника и също тази клиника само за ин витро пациенти ли е? Имам киста на яйчника и от всичко изчетено се насочих за операция там или при д-р Попов във "Вита", но все пак ТВЛ ми звучи по-щадящо, ако въобще се прави процедурата само за премахване на кисти.

# 627
Здравейте, предстои ми лапароскопия... Интересува ме при вас споменавали ли са за гел против сраствания? Коя от вас има поставен такъв и на каква цена? Благодаря!

# 628
  • София
На моя приятелка й слагаха при хистероскопия, имаше много сраствания. По спомен беше около 400лв.

# 629
здравейте и аз да се впиша,нова съм и ми престой лапароскопия и ми е малко притиснено може ли някои да ми каже какви изследвания се правят преди лапарото

Общи условия

Активация на акаунт