Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 522
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
И мен така ме бяха наплашили,че имам голямо туморно образувание и ме оперираха на отворен корем,дори не ми предложиха лапароскопия.До ден днешен съжалявам,че позволих да ме оперират по този начин.
Образуванието се оказа голяма киста,заради която ми остраниха единия яйчник.След операцията получих много сраствания,които щях да си спестя ако ми бяха направили лапаро вместо класическа коремна операция с 10см разрез.
Понякога нещата не са толкова черни,колкото им излгеждат на лекарите.Едва не ме умориха тогава.
Моят съвет е:не се доверявайте сляпо и винаги търсете второ мнение. Peace

# 181
И мен така ме бяха наплашили,че имам голямо туморно образувание и ме оперираха на отворен корем,дори не ми предложиха лапароскопия.До ден днешен съжалявам,че позволих да ме оперират по този начин.
Образуванието се оказа голяма киста,заради която ми остраниха единия яйчник.След операцията получих много сраствания,които щях да си спестя ако ми бяха направили лапаро вместо класическа коремна операция с 10см разрез.
Понякога нещата не са толкова черни,колкото им излгеждат на лекарите.Едва не ме умориха тогава.
Моят съвет е:не се доверявайте сляпо и винаги търсете второ мнение. Peace
И при мен така беше - имаха съмнение за тумор и ми направиха отворена операция. По-късно, когато срещнах Попов, той не се изказа добре за това решение на колегата преди него. Каза, че винаги може да се почне лапаро и ако се наложи чак това да се премине към отворена и че коремната операция е доста крайна мярка.
roza87 - второ мнение задължително

# 182
Данира,и моят сегашен лекар-репродуктивен специалист реагира с възмущение относно това,че са ми правили коремна операция при положение,че не съм раждала.
И с един яйчник се забременява,само че на мен ми се срастнаха тръбите и се пълниха с вода заради тази агресивна операция.
Нормално не можах да забременея и сега ще правя второ инвитро.
А е можело да забременея и да износя дете и с кистата,но едно време не ми говореха за киста,а за тумор който не търпи отлагане. ooooh!

# 183
Моята лапароскопия мина доста леко, оказа се, че е била само диагностична. Нищо не са изрязвали или остранявали, поне така ми казаха. Искам да попитам тези от вас, които са имали такава лапароскопия - издава ли се епикриза или някакъв друг документ след операцията или такъв се дава само при оперативната лапароскопия? На мен не ми дадоха нищо, единственото, което знам за операцията е това, което ми каза докторът, нямам нищо черно на бяло написано. Понеже искам да се консултирам и на друго място, та какъв документ да си поискам от болницата? При 1100 лв., които платих за операцията, мисля, че би трябвало да ми дадат някакъв документ, че нещо все пак са ми правили, дори и диагностична да е била тя, нали така?

# 184
Разбира се, че трябва да ти дадат епикриза, попита ли ги, има болници, в които по-късно издават епикризите. Успех!

# 185
  • Варна
Няма как да няма епикриза Wink Дава се по-късно най-вероятно.
А и за тези пари .... искай си  !!

# 186
Здравейте,
Имам киста на левия яйчник 3/5см вече двама лекари ме съветват да си направя лапароскопия.
Някой оперирал ли се е в Св София и какъв отзив може да ми даде?
Иначе виждам доста добри коментари за Надежда- май това е добър вариант, но ще ми е трудно да си избера екип, тъй като прочетох добри мнения за няколко имена.

# 187
При 1100 лв., които платих за операцията, мисля, че би трябвало да ми дадат някакъв документ, че нещо все пак са ми правили, дори и диагностична да е била тя, нали така?
Във "Вита" ли ти беше лапароскопията?

Аз си препоръчвам моя оператор, защото съм много доволна - Николай Попов, "Вита", но се плащат около 1000 лв. допълнително + направление за хоспитализация. Peace

# 188
При 1100 лв., които платих за операцията, мисля, че би трябвало да ми дадат някакъв документ, че нещо все пак са ми правили, дори и диагностична да е била тя, нали така?
Във "Вита" ли ти беше лапароскопията?

Аз си препоръчвам моя оператор, защото съм много доволна - Николай Попов, "Вита", но се плащат около 1000 лв. допълнително + направление за хоспитализация. Peace

Благодаря ти много за бързия отговор! Ако отида на преглед при Попов и искам той да ме оперира, трябва ли да заплатя допълнително (освен тези 1000лв)?

# 189
Не, всичко си е включено в тези пари, но трябва да си и здравноосигурена, за да можеш да представиш направление за хоспитализация от личния си лекар. Peace Ако решиш да се довериш на Попов, отиваш на преглед при него (30 лв. струва) и се разбирате как ще процедирате. Peace

По принцип, в темата като едни от най-добрите оператори в България са спрягани Николай Попов ("Вита"), Румен Велев ("Шейново"), Александър Калчев ("Малинов"), Божидар Славчев ("Майчин дом") и вероятно други имена, за които в момента не мога да се сетя. Д-р Антони Ненов ("Шейново") също е всеизвестен лапароскопист, но след буквално ужасяващия разказ на наша съфорумка, която си е имала работа с него, аз лично никога не бих му се доверила. Rolling Eyes

Успех! bouquet И не се притеснявай, всичко минава много, ама много леко!

# 190
Записвам се и аз тук Simple Smile
Утре ме приемат и в петък е лапарото.Не ме беше страх,докато не започнах да чета.  Crossing Arms
Не знаят какво ми е,казаха първо тумор,но туморните маркери не показваха тумор.Дано се окажат кисти и всичко мине след операцията  Praynig

# 191
  • Варна
Записвам се и аз тук Simple Smile
Утре ме приемат и в петък е лапарото.Не ме беше страх,докато не започнах да чета.  Crossing Arms
Не знаят какво ми е,казаха първо тумор,но туморните маркери не показваха тумор.Дано се окажат кисти и всичко мине след операцията  Praynig

Хич недей да четеш тука тогава  Joy
Запази си спокойствието и да знаеш, че лапарото минава бързо и бързо се забравя след това Wink Нагласата е  важна Wink

# 192
Четох в гугъл  Joy
Хем ме е страх,хем нямам търпение да мине,че съм 13 дни със зацапване и от месеци с натиск в пикочния мехур.

# 193
Здравейте,
и аз да се отчета. Мина ми лапарото в понеделник при Попов във Вита и платих 1000лв + направление. По време на операцията Попов каза, че освен еднометризите на двата яйчника съм имала сраствания, една киста с жълто тяло и дясната ми тръба се е увила и сраснала с яйчника. Разделил ги е и ми е направил тест за проходимост на тръбите, от което дясната не е проходима, но лявата си е ок. (само да вметна, че два пъти съм забременявала без проблем и имам едно раждане преди 10 години). Сега чакам хистологията и най-вероятно започвам лечение с инжекции за 6 месеца.
Изключително съм доволна от отношението и професионализма на Попов, както и от персонала в отделението.

# 194
  • Ловеч
Записвам се и аз- утре влизам и във вторник лапарото. Ендометриозна киста -5.1 см. Лапарото в Св. Марина Плевен при доц. Хинкова. Страх ме и ми е протеснено, но трябва да минава. Дано да се възстановя бързо и да не си прецакам празниците... Стискайте палци

Общи условия

Активация на акаунт