Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 203
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Привет на всички редовни и не толкова активни(в това число и аз) дами. Бях се включила  в темата малко преди да ме оперират и благодарение на Вас събрах малко повече кураж. Сега обаче отново се обръщам с ново питане към Вас . Резултатите от  хистологията са - еднометриоза на яйчника. Тъй като докторите бяха прекалено заети да ми разяснят какво всъщност е това, аз горе долу се информирах от интернет. Нещото което обаче не откривам е дали е нормално цикъла ми да закъснява. Страх ме е защото за последните 6 месеца цикъла ми закъснява,а като ми дойде не ми спира, освен с оргаметрил. Оказа се че причината е била ендометриозата. Притеснявам се, че в повечето случаи след отстраняване на ендометриозни кисти има и лечение  с медикаменти и инжекции, а при мен няма нищо такова. След операцията ме изпртиха по живо, по здраво да си хващам пътя с думите че всичко е наред. С всеки изминал ден, очаквайки с трепет да ми дойде цикъла, а от него няма и следа се питам дали е възможно всичко да се повтаря, отново кисти и ходене по мъките и всичко преживяно покрай операцията да не е имало полза . ......хубав и усмихнат ден Simple Smile !

Ендометриоза без лечение ? Значи бебеправене  newsm78
На мен ми дойде почти с месец закъснение след лапароскопията.

# 226
И аз нямах лечение след лапаро на ендометриална киста. Д-р Стаменов ме оперира миналата година февруари. Решихме без хормони. Но забременяване е най-добротото лечение според докторите. Обаче трудно става забременяване - пак е индивидулно, разбира се.

# 227
Абсолютно нищо не казаха за превантивни мерки срещу повторна поява на ендометриозни кисти.Даже като попитах за контролен преглед едва тогава доктора ми отговори "а изчакай един два цикъла да минат и тогава ако решиш ела "!!! Ако реша , и това беше отговора, който получих гонейки доктора по коридорите на клиниката в опит да получа някаква информация. Ясно е че им е много натоварено, ама отношението .........е важното е че си платих 700 лева за избор на екип......както и да е  Cry  И аз четох за забременяването, като вариант но за момента с мъжа ми не мислим, имаме си едно моченце на 4 и половина и засега не правим други планове . Чудя се дали да не се консултирам с друг лекар .

# 228
  • София
Благодаря за подкрепата !  bouquet
Утре след прегледа ще пиша да се "навивам" ,ако остане съвета за лапарото !
 Praynig
Аз след 5-часово лапаро бях в болницата само два дни.

# 229
Здравейте! Някой да е правил операцията в Бургас?  Моля за информация :болница, екип , цена със ЗК? 
Оказва се че имам два броя миомни възелчета и най-вероятно са причина за неуспеха ни в бебеправенето.  Имам и една киста. Може и тръбите да са запушени  newsm78  В момента изчаквам да минат дните след прием на антибиотик  (лекувахме уреаплазма )  надявам се да са чисти и да продължим с лапарото  Praynig

# 230
Д-р Хубчев ми прави лапароскопията,в Дева Мария.Операцията мина по ЗК,обаче взимат 700 лв за избор на лекар,въпреки че няма между кой да избираш,защото там само той ги прави.Платих и 150 лв за престоя и изследване.Заради кисти ме оперира мен,но мисля,че и за миоми е същото.

# 231
Смятай каква простотия!  Заради избора на док пари , а то няма м/у кого да избереш  #2gunfire Да се смееш ли да плачеш ли  #Crazy
Хубчев идва два пъти в седмицата, знаех за него,и не го искам  Crossing Arms апък и Татарова ми беше казала да се ориентирам другаде . Благодаря ти все пак  Hug
Моля ако има друго момиче с коментар за свестен док в Бургас да пише

# 232
Доктор Ангел Недялков, Бургасмед. Двете ми лапароскопии бяха при него

# 233
700 лева е цената в Бургасмед, тази цена включва всичко и престой и храната.

# 234
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Да се запиша и аз - от няколко години си следя възелчето и от година и половина - две вече е около 4,5-5 см. Обиколих 5-6 лекаря в София и до Плевен ходихме, та се реших на лапароскопия там.
Питането ми е следното - имам Хашимото на щитовидната жлеза и пия Л-Тироксин всяка сутрин, в деня на постъпването преди изследванията да го пия ли или не?
Иначе малко ми е притеснено, въпреки че "превъртях" бг-мамма и се убедих, че няма от какво, но просто психологическа нагласа...дано всичко мине ок.
Стискам палци на всички!

# 235
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Да се запиша и аз - от няколко години си следя възелчето и от година и половина - две вече е около 4,5-5 см. Обиколих 5-6 лекаря в София и до Плевен ходихме, та се реших на лапароскопия там.
Питането ми е следното - имам Хашимото на щитовидната жлеза и пия Л-Тироксин всяка сутрин, в деня на постъпването преди изследванията да го пия ли или не?
Иначе малко ми е притеснено, въпреки че "превъртях" бг-мамма и се убедих, че няма от какво, но просто психологическа нагласа...дано всичко мине ок.
Стискам палци на всички!
Л-Тироксин не се приема при изследване хормоните на ЩТ. При моята лапароскопия си го приех и в деня на интервенцията, но без вода. Успех!

# 236
  • София
Усмивка,аз си го пих хапчето и в деня на самата операция с една глътка вода.Няма проблем,питах и ми казаха,че може.Ти къде мислиш да правиш операцията.Аз имам три лапароскопии  в София ,уж при светила и сега последната я правих в Плевен в Света Марина.Много съм доволна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 237
  • София
Bisko, защо 3, появяват се нови възли ли?
И аз в Света Марина мисля. Най ми допадна отношение, качество на техника, професионализъм.

В София при кой си била?
Благодаря за инфото и за хапчетата. Simple Smile

# 238
  • Варна
Доколкото знам, най- хубавият робот е този в университетската болница в Плевен - въпросния робот Да Винчи (те дори са 2 там)  Simple Smile Не напразно и Горчев все още оперира и в нея болница, не само в частната Wink
Като цяло персонала от частната , работи и в държавната. За професионализма им няма спор !
Предимствата на частната са удобствата от престоя Simple Smile

# 239
Отново се нуждая от помощ,момичета  Sad
Операцията беше преди месец.Пия противозачатъчни.Лекарката каза,че през паузата може да ми дойде и ми дойде.Свърши и започна да ме наболява оперирания яйчник.Не е силна болка и рядко ме наболява.Като че ли от студа започва да ме боли.Не успях да отида на контролен преглед,заради времето и грипа.И сега времето е лошо,а ако тръгна към болницата,трябва да взема и малката и ще умра от притеснение да не се случи нещо по пътя.Утре ще звънна на лекаря да питам какво да правя,той ще е в болницата чак на 27-ми.При вас как беше,имали ли сте някакви болки?  Confused

Общи условия

Активация на акаунт