Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 219
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
На мен вечерта преди операцията ми дадоха успокоително,но не ме беше страх.Не знам дали действа.

# 256
  • София
Преди да влезна в операционната ми направиха само ЕКГ. Спри да гледаш клипчета, така още повече се травмираш Hug

# 257
На мен вечерта преди операцията ми дадоха успокоително,но не ме беше страх.Не знам дали действа.
Ти в Девата ли я прави? Или греша?

Ерна, не мога Sad Постоянно гледам нещо Sad
От както ми споменаха за лапароскопия все за това мисля и търся мнения. Има къде- къде по-сложни операции, но въпреки това съм шубе. Но ако това е пътя към целта ми - да имам бебе ...ще го преживея  Crazy

# 258
В Девата,да.

# 259
  • In transit
Ти в Девата ли я прави? Или греша?

Ерна, не мога Sad Постоянно гледам нещо Sad
От както ми споменаха за лапароскопия все за това мисля и търся мнения. Има къде- къде по-сложни операции, но въпреки това съм шубе. Но ако това е пътя към целта ми - да имам бебе ...ще го преживея  Crazy
не се притеснявай, всички сме минали оттам. Hug Аз като си спомня как се психирах като разбрах за ЕМ, а колко рев изревах вечерта преди операцията. ММ ми даде да изпия два мента-глог-валериан да се успокоя поне малко. На сутринта ми биха нещо в корема точно преди да ме вкарат в операционната. Не знам от инжекцията ли или ме държеше от хапчетата вечерта, но изобщо не ми пукаше. Бях първа и ме сложиха на един стол в предоперационната зала да изчакам. Половин час гледах сестрите и докторите как разглеждат и обсъждат брошурите с намаленията в Лидл.  Mr. Green И ми беше супер безразлично и спокойно, само исках да мине. Като ме сложиха да легна даже се шегувахме нещо с анастезиоложката. Всички бяха много мили и готини. И после заспах. Така се, че няма смисъл да се притесняваш излишно, че ще си вкараш много стрес. Стискам ти палци!

# 260
Здравейте! Моля да ме извините за може би глупави въпрос, но задължително ли се прави интобация при лапароскопия? Имам киста на яйчника и ще се наложи лапароскопия, но често страдам от гъбички в гърлото и болки и интобацията ме притеснява Sad

# 261
Лапароскопията винаги се прави с ендотрахеална анестезия,защото няма да можеш да дишаш сама и това става с апарат.Но няма да си в съзнание когато те интубират и няма да усетиш нищо.Освен това консумативите са еднократни и няма как да ти пренесат инфекция в гърлото.Може да имаш лека болка в гърлото ден два от тръбата,но минава бързо.
Ще имаш среща с анестезиолог преди това и можеш да му споделиш притесненията си. Wink

# 262
Mikkey, благодаря ти  Hug Все още не съм се разплакала , може и там да ми е грешката  Tired Да не го държа в себе си, да си поплача, ама се стискам...и аз нз защо. Момента преди упойката, болничните престилки, и т.н самата мисъл за болница ме изправя на нокти  ooooh! Ще мисля за крайната цел ! Така ще се успокоя. 

# 263
  • Варна
Mikkey, благодаря ти  Hug Все още не съм се разплакала , може и там да ми е грешката  Tired Да не го държа в себе си, да си поплача, ама се стискам...и аз нз защо. Момента преди упойката, болничните престилки, и т.н самата мисъл за болница ме изправя на нокти  ooooh! Ще мисля за крайната цел ! Така ще се успокоя. 
Ами да вземеш да си поплачeш ! Ама да не прекаляваш, че аз толкоз рев изревах, рязко ми побеляха около 20 косъма (естествено , че съм ги броила) и имах адския сърбеш на скалпа +пърхот.
А то... всичко минава толкова бързо, че само дето се прецаках да рева и да си броя побелелите коси  Joy
Ако ми се наложи някой ден втори път да мина през това пак много ще рева  Joy Само, че ще е от факта , че отново ми се налага тая тъпотия.
Човек трябва да се притеснява за тези неща, нормално,не е приятна процедура, нито пък обстановката е като в спа център.
Същите притеснения имах - преди упойката, да не се събудя по време на операцията ( пълна тъпотия), как ще спя в тази болница, сестрите мили ли ще са с мен и всякви такива неща Grinning Grinning

# 264
 hahaha Това с косата сега ми е смешно, но никак не ми е беше такова като се появи първия  Naughty
Пак съм с питанка . Формалност ли е подписа който ти искат преди процедурата  или гледа.да се ппезастрахова ?...Ако се наложи от лапаро да мине в отворена, ако не може да се запази яйчник -да бъде отстранен, същото и за тръбите -ако са запушени да се отстранят  newsm78 . Това разбрах от последното посещение при док.   Sick

# 265
  • София
Live_Love, това са изискванията към тях - да имат разрешението ти относно тези въпроси. Аз лично дори и не четох всичко от-до...поисках проверка на тръбите, но можеше и без нея, като се подписваш ако има проблем, който не може да се отстрани по друг начин, да се прекъсне тръбата (бях си пускала преди това Цветна снимка, на която се виждаше, че пропускат, но все пак реших да се презастраховам). Ако може да се спаси яйчник, тръба и тн няма да ги премахват, както пък и обратно. Според мен са си формалност, която не значи, че като имат подписа ти за съгласие, ще пристъпят към коремна или пък ще махат органи, защото така са решили.
Ако имаш доверие в лекаря и болницата, няма от какво да се притесняваш. И все пак ако имаш чуденки, отиди и на друга консултация. Аз обиколих 6 лекаря преди да реша какво, къде и кога. Спокойствието, което ще ти даде лекарят, е много важно. Друг въпрос е неспокойствието преди самата операция, но няма как съвсем без него явно Simple Smile  Hug

# 266
Това исках да знам ,защото преди да почне да.ми обяснява каквото и да ми сервира това. На днешния  преглед ми каза че 2/3 от яйчника е засегнат и въпреки всичко вижда 2 малки фуликулчета. Благодаря ти Усмивка  Hug
Коментирано ли е в темата операция в Плевен с робот? Доста скъпичко било. ..Някой запознат ли е ?

# 267
  • Варна
Това исках да знам ,защото преди да почне да.ми обяснява каквото и да ми сервира това. На днешния  преглед ми каза че 2/3 от яйчника е засегнат и въпреки всичко вижда 2 малки фуликулчета. Благодаря ти Усмивка  Hug
Коментирано ли е в темата операция в Плевен с робот? Доста скъпичко било. ..Някой запознат ли е ?
Аз съм оперирана в държавната болница в Плевен. С взеизвестния Да Винчи робот. Здравна каса покрива лапарото, аз имах обаче избор на екип - 
Скрит текст:
600 лв

В Частната болница на Горчев условията са по-добри от към легова база и за там сигурно имаш впредид , че е скъпичко.  Робота е същия Wink Опериращите почти същите както в държавната Wink Храната няма да коментирам , защото с влизането в болницата започва гладуването преди операцията  Joy

# 268
  • София
Аз бях в Света Марина - частната, и като попитах за Да Винчи, ми казаха, че и двата робота в Плевен са в Университетска, 3тия робот е във София. Казаха ми за роботчето, че е по-подходящо, когато се налага да се правят повече дупки, по-сложни лапаро-та, по-скоро по-сериозни онко-проблеми... Това е информацията ми от болницата от една от сестрите. Моята лапароскопия без робота в Света Марина излезе около 2000, като в София почти навсякъде беше по-евтино, но пък там получих спокойствието, отношението и условията, които не можах да намеря на предните консултации.
Успех на всички!

# 269
Имам още две седмици да реша към кого ще се ориентирам.  newsm78  Дано взема най-правилното решение. 
Толкова е в частна клиника  2к Sad 
Ще им дам 2к без проблем ноооо само  ако кажат , че нямам нужда от операцията  Whistling Sad 
Благодаря отново  Hug

Общи условия

Активация на акаунт