Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 249
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
  • In transit
Jillian, и аз се присъединявам към горните мнения. Не се доверявай на лекар, който ти предлага коремна операция за 4см киста или се измъква с оправданието, че "може да е рак". Иди на още поне един специалист в областта на лапароскопиите и кистите задължително. Моята киста беше 7 см и дори за миг лекаря, на който се доверих не ми е споменал, че операцията може да премине в коремна. Изказа ми само опасения, че понеже е голяма кистата не знае дали това, което остане от яйчника ще проработи. Е работи си и то съвсем нормално. Аз също бях в Плевен, само, че при различен лекар, не този на  Miss_V. А лекарката с коремните операции там е доц. Хинкова.

# 421
Jillian, като човек преминал през операция на тумор/ 11см/, който беше завзел голяма част от единия ми яйчник ще си позволя да ти дам следните съвети:
- за да установят какво е това чудо в мен ми назначиха няколко туморни маркера - след като стойностите на всички бяха завишени ми назначиха компютърен томограф и ЯМР за установяване доброкачествено или злокачествено е. И едва тогава ми назначиха операция. Първоначално бях с нагласа за лапароскопия, но доктора ме предупреди, че ще  е отворена операция. Причината беше, че кистата бе доста голяма и се уголемяваше до момента, когато я извадиха.
В заключение: потърси второ мнение, ако трябва и трето.
Не се давай току така на лекар. Те са хирурзи и това им е работата - да режат без да мислят за пациента и последствията. Особено като планирате бебеправене.
Направи ямр или кт за установяване състава на тази киста.
Ако имаш въпроси съм на разположение!
Здравейте дами,
Някой има ли опит с лекарите в Майчин дом? Имам киста на яйчника, която напоследък започна да расте (4 см е в момента) + леко увеличен CA125 и ме посъветваха да я оперирам. Естествено предпочитам да е лапароскопски, но доктора, който ме изпраща за операция се изказа доста уклончиво - вероятно щяло да е лапароскопия, но щели да решат на място.

Това, което ме тормози, е че с мъжа ми се подготвяхме за още едно дете, а отворена операция означава да отлагам отново забременяването. Пък вече не съм в първа младост и не мога да отлагам безкрайно.

# 422
Много благодаря на всички за мненията! Със сигурност ми бяха много полезни. Сега чакам НЕ4 и Рома-та, дано резултатите да са добри. Вече излезе втория СА125, който направих и за щастие този път е в норма - 29,9. Засега реших да не се оперирам незабавно (трябваше утре да ме приемат). Ще изчакам следващия цикъл и ще решавам тогава.

# 423
Да се запиша в тази тема. Откриха ми малка киста на яйчника, която трябва да се оперира, лапароскопски. Не е фоликулярна, туморния маркер е в норма. И сега се чудя къде да я махна. Предложиха ми репродуктивна клиника, като имащи опит в лапароскопските методи. Има ли някой мнение за д-р Магунска?

# 424
Имам две лапароскопии. Като втората се извърши докато  съм в маточна бременност и се запази бременността. Много е важно на какъв лекар ще попаднете. Търсете и друго мнение преди да скочите към коремна операция.

# 425
Подкрепям мнението!
.... Много е важно на какъв лекар ще попаднете. Търсете и друго мнение преди да скочите към коремна операция.

# 426
Здравейте момичета!На 23май ми направиха лапароскопия всичко мина нормално но имам леко зацапване искам да попитам нормално ли е да има зацапване и след колко време това отшумява.

# 427
Моето продължи 10 дни и на 11я ми дойде цикъл.
Здравейте момичета!На 23май ми направиха лапароскопия всичко мина нормално но имам леко зацапване искам да попитам нормално ли е да има зацапване и след колко време това отшумява.

# 428
Криси, от доста време не съм те мяркала ....Как си  Hug

# 429
Благодаря, добре съм  Live_Love, доста съм понаедряла. Времето е хубаво и повече навън излизам.
При теб как са нещата, има ли развитие?

# 430
Здравейте,
Предстои ми лапароскопия - ЦС показа, че нямам почти никаква проводимост на тръбите и вероятно това е причината да не мога да забременея от доста време. За момента съм се спряла на Майчин дом и д-р Дориан Босев. Моля да споделите мнения ако някой си е правил лапаро при него.
Блгаодраря Ви.

# 431
Благодаря, добре съм  Live_Love, доста съм понаедряла. Времето е хубаво и повече навън излизам.
Аз си цикля и дебна О Sad Все още няма добри новини.
А ти си пухкавей на воля 🤗

# 432
Аз бих ти препоръчала др. Калчев. При него правих твл - невероятен оператор, а и влезе в тръбите да ги огледа. Възстанових се доста бързо.
Лошото е, че док. Ще отсъства известно време.
Здравейте,
Предстои ми лапароскопия - ЦС показа, че нямам почти никаква проводимост на тръбите и вероятно това е причината да не мога да забременея от доста време. За момента съм се спряла на Майчин дом и д-р Дориан Босев. Моля да споделите мнения ако някой си е правил лапаро при него.
Блгаодраря Ви.

# 433
Аз си цикля и дебна О Sad Все още няма добри новини.
А ти си пухкавей на воля 🤗

Благодаря ти мила, с радост си дебелея.
Не може ли да ти регулират овулацията. В нашата тема, едно момиче разказа, че с лекарстава са стимулирали овулацията и сега е бременна в 8-ма седмица.
Успех !  Praynig

# 434
Коя е темата 🤔 да погледна .

Общи условия

Активация на акаунт