Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 249
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Дай ми ,моля те повече подробности .  Кой е "касапа"?  Tired
Моят АГ е от там ,питах го дали ще си отиде яйчника ,а той каза: " може и да не си ,но за мен е по-лесно да го махна" , буквално ме матира...

Не знам кой доктор е сторил това. От мен само искаха координати и информация за опериращия ме  лекар в Плевен.
Моята история е подобна с др. Яков. Видя кистата и каза "Ами ела след 2 месеца на преглед и ако е още там правим  операция и махаме яйчника" Хич не му обърнах внимание,защото го знам. че е малко краен.
В Плевен също ми казаха, че може да се наложи да се махне целия яйчник, но това само ако няма здрава тъкан  и беше някак положително поднесено  Joy
В крайна сметка яйчника ми макар и с доста намалени размери все още си е там, ама оперирана в Плевен !

Тук има доволни за Варна от Александров. Може би не минах и при него, заради това, което чух и прочетох за него как става със чакане за прегледи по коридорите и някви такива.

# 406
Кой е този Александров и аз чувам положителни мнения за него . newsm78

# 407
  • Варна

*Steffie*, ще каже повече за него, тя е негова пациентка доколкото помня.

# 408
Има много информация за д-р Александров в нета,да не превръщам темата в тема само за него.Да,има си чакане,не се записват часове,но не е кой знае колко чакането.Аз продължавам да си ходя само при него,дори и сега бременна пак там ходя и не ми се е налагало да чакам с часове,за да ме приеме.
Анонимен,няма как да ти пиша на лични защото нямаш регистрация във форума.МЦАР Варна се намира на 7 етаж в Аг-то.Имат сайт,в който можеш да прочетеш повече. Wink

# 409
  • In transit
Дай ми ,моля те повече подробности .  Кой е "касапа"?  Tired
Моят АГ е от там ,питах го дали ще си отиде яйчника ,а той каза: " може и да не си ,но за мен е по-лесно да го махна" , буквално ме матира...
кой е твоя АГ ?

Аз също съм за Плевен. Много съм доволна от лекарите там, тук бях чела за Александров, но малко е лотария с него как ще се отнесе с теб и дали ще си свърши работата както трябва. Това и от лекари го чух. За Яков, не го познавам този човек, но онзи ден една позната в почти 6 месец не е видял, че плода толкова е увреден ( два пъти са ходили при него на ехо), което ми е супер странно. КАзал само, че като се роди трябвало някаква операция лека да му се направи ( за някаква киста в таза на бебето става дума). След консулт в София се оказало, че има доста тежки генетични увреждания и трябва да се махне плода.  Cry

# 410
На мен ми предстои лапароскопия при Д-р Александров в петък - на 19ти Май. Стефи да те попитам за подробности. ти ли поиска видеозаснемане на операцията или по принцип го правят? Забравих да попитам днес ,понеже се бях притеснила много. Аз мога ли да си направя клизмата сама у дома / имам опит/ или те ти правят там ? Ох, стискайте палци и ако имам още въпроси ще ти пша на лични Стефи, ако не е проблем, разбира се. А относно чакането, вече се записва предварително час по телефона  - 052 613 805.
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content& … =66&Itemid=58

# 411
Дани,дадоха ми запис без съм изисквала.По принцип заснемат операциите и така практикуват.Клизма не правят.Исписват един  сироп,казва се X-Преп,който се изпива в деня преди операцията.Няколко часа след като го изпиеш си в тоалетната.
Успех на операцията,всичко ще е наред щом си при нашия док.
Ако имаш други въпроси,може и на лични.Нямам нищо против. Hug

# 412
Здравейте дами,
Някой има ли опит с лекарите в Майчин дом? Имам киста на яйчника, която напоследък започна да расте (4 см е в момента) + леко увеличен CA125 и ме посъветваха да я оперирам. Естествено предпочитам да е лапароскопски, но доктора, който ме изпраща за операция се изказа доста уклончиво - вероятно щяло да е лапароскопия, но щели да решат на място.

Това, което ме тормози, е че с мъжа ми се подготвяхме за още едно дете, а отворена операция означава да отлагам отново забременяването. Пък вече не съм в първа младост и не мога да отлагам безкрайно.

# 413
А в момента правите ли опити за дете? Кистата ти не е голяма и може изобщо да не я махаш,а при бременност ще спре развитие.Но ако правите опити и не се получава бременност,е добре да се оперираш.
На коремна операция не се съгласявай в никакъв случай.Този тип операции често видят до проблеми със забременяването след това поради образуване на сраствания.Само ще ти навреди.Лапарото е къде къде по добре.

# 414
Момичета искам да ви попитам две неща.
След лапароскопията цикъла ми дойде 10 дни по рано и беше доста оскъден, само зацапване, което е нехарактерно за мен. На някоя от вас цикъла бил ли е по оскъден след лапарото.
И още нещо 20 ден след лапарото ми е и от вчера съм с много силни болки в единия яйчник. Това нормално ли е след като се е минало толкова време според вас.
Само да кажа , че при лапарото са ми отстранявали сраствания и киста от единия яйчник.
Благодаря!

# 415
Steffie, благодаря за отговора. Не правим и не сме правили опити за забременяване в момента. Планирах да започнем юни и затова отидох на профилактичен преглед април. За да имам време да оправям нещо, ако се налага. Пък то взе, че се наложи.  ooooh!

От това, което чета кистата трябва да я махна, следя я при всякакви доктори вече две години, но сега е започнала да расте. От 2 см миналия декември, сега е пораснала на 4 см и доктора видя "поплавъци". В комбинация с туморния маркер - вероятно операцията е най-доброто решение.

Това, което ме притеснява е, че доктора си остави огромна врата. А как се отказва коремна операция, ако лекаря реши, че има риск да е рак?! Не знам какво да правя и на кого да се доверя. Ужасно се обърках.

# 416
  • Варна

Jillian, моля те не помисляй за коремна операция !
Търси други специалисти !
Аз преминах през 4-ма специалисти преди да се убедя , че се налага да я махна тая киста и само един от тези лекари, уважаван специалист във Варна ми каза , че ще махне кистата и заедно с нея и яйчника. И го каза така сякаш ще ми отскубне косъм от главата ! НО никой, никой не ми предложи коремна операция !
Както и някои беше писал преди 2-3 дена в темата , че лекаря казал , че му е по-лесно да махне цял яйчник барабар с киста, същото е и със коремната операция- МЪРЗИ ГИ ИЛИ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ЛАПАРОКСКОПИИ !
В Плевен , където ме оперираха също имаше една лекарка в отделението, която правела само коремни операции... и така с един и същ проблем две жени бяхме едната с коремна, другата с лапароксопска операция , при различни лекари в едно отделение !

# 417
Miss_V, благодаря ти. Днес ми беше малко труден ден, но мисля, че истерясвам излишно. Прави сте за лапароскопията/томията. Предполагам, че доктора просто се застрахова и не е особено добър в комуникацията с пациентите си. А липсата на сигурност мен ме побърква.

Уговорих се да видя още един лекар утре. Дано ми помогнат да взема правилното решение. Ще споделя после.

# 418
Мис права си,мързи ги някои лекари и не им се занимава.Много по-лесно е да те отрежат отколкото да си играят да правят дупчици.
Мен така ме окепазиха с коремна операция,че връщане назад няма.

Jullian,не се занимавай с лекари който ти казват,че може да минат в отворена операция.За какво да се наложи при малка киста от 4см?Тук писаха момичета с два пъти по-големи кисти оперирани лапароскопски.
Намери си лекар специалициран в лапароскопиите и не им се връзвай на глупостите. Hug

# 419
Благодаря много на всички, които ми писаха. На консултацията днес ми препоръчаха да изчакам следващия цикъл и да пуснем нови маркери, за да видим дали кистата се повлиява от противозачатъчните. И ако - не, тогава да мислим за операция. Давам си уикенда да реша какво да правя, но май и аз по-скоро клоня към този вариант. Кистата сега се видя 3,4 см, не знам колко се променя от ъгъла на гледане обаче.

Общи условия

Активация на акаунт