Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 118 342
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Аз не се сещам за точните изследвания, само помня, че преди тов аме накараха сама да ида на алерголог и да ми направи тест за всички упойки , кото се позлват в БГ за евентуална алергия. Също и да пусна  туморен маркер СА125 И НЕ4. Вече в болницата след седмица си минах през това, което ми назначи сестрата в отделението - кардиограма, кръв, рентген, урина... имаше и среща с специалист вътрешни болести за мерене на кръвно, както и коремен ехограф. Общо взето това беше, но може би всяка болница е различна и всеки пациент. Това беше в Плевенската онкогинекология, но пък жената преди мен имаше и ранзи други изследвания, може би защото беше над 45, а аз под 30 години...

# 631
  • София
здравейте и аз да се впиша,нова съм и ми престой лапароскопия и ми е малко притиснено може ли някои да ми каже какви изследвания се правят преди лапарото
Трябва да ти дадат списък. Обикновено са стандартните предоперативни : ПКК, Кръвна група, ЕКГ, Снимка на бял дроб

# 632
Здравейте момичета! Предстои ми втора лапароскопия за отстраняване на сраствания и отделяне на матката от дебелото черво. Искам да ви попитам дали сте наясно как стоят нещата, дали ще ми ползват старите дупки или нови ще ми правят?Първата беше диагноститична и бързо се възстанових, и също се чудя дали и втората ще е така след като ще ми ми премахват срастванията.. Simple Smile

# 633
  • София
Здравейте момичета! Предстои ми втора лапароскопия за отстраняване на сраствания и отделяне на матката от дебелото черво. Искам да ви попитам дали сте наясно как стоят нещата, дали ще ми ползват старите дупки или нови ще ми правят?Първата беше диагноститична и бързо се възстанових, и също се чудя дали и втората ще е така след като ще ми ми премахват срастванията.. Simple Smile

Здравей,
Аз съм с 2 лапароскопии. Дупките са на различни места. Първият път бяха 4, а вторият 3. При един и същи лекар бях.

# 634
Благодаря ви момичета,а някой правил ли си е лапаро в Селена и мнения за др Велевски

# 635
Момичета,а при желязо на долната граница,дали биха отложили лапаро?Дали като ме приемат,ще влеят желязо и ще направят операцията?Този път ще е за фиксиране на бъбреци и ме е страх повече от предното лапаро.А ви чета ,че и нови дупки ще правят,целия ми корем стана в белези...  Confused

# 636
Благодаря ви момичета,а някой правил ли си е лапаро в Селена и мнения за др Велевски

Здравейте,аз правих лапароскопска миомектомия в Селена декември месец,само че д-р Троянчев ме оперира.Всичко мина добре ,много съм доволна и засега се чувствам чудесно,при положение,че операцията беше по-сложна и тежка.Пожелавам ти успех ! Ако има нещо друго питай Simple Smile

# 637
Здравей искам да те питам помниш ли какви изследвания ти правеха преди лапарото и какво ти трябва да си носиш за болницата?

# 638
Здравей искам да те питам помниш ли какви изследвания ти правеха преди лапарото и какво ти трябва да си носиш за болницата?

Изследванията ми ги направиха в болницата.Точно за какво бяха не помня (хемоглобин,ПКК такива неща) Преди самата операция( няколко дни преди нея)   ще направиш консултация с анестезиолог.Взимаш си направление за хоспитализация от лич.лекар . Като отидох в болницата носих картон или лист с печат за кръвна група (ако нямаш ти правят) и някои лични неща ( четка за зъби,гребен,чехли ) Нощница ти дават оттам . Аз лично бях само 2 дни така че не ми трябваха кой знае колко неща,ти попитай все пак ,за да си сигурна. Друго не се сещам,дано съм ти помогнала Simple Smile

# 639
Момичета може ли да ми кажете,някоя от вас дали си е правила второ  лапаро и след колко време от първото.

# 640
Denki, защо се налага 2-ро лапаро?

# 641
  • София
Здравейте, момичета! Тези, които сте правили лапароскопия заради Хидросалпингс ... Казаха ми, че ако е скошен е възможно да се направи пластика на търбите ... някоя има ли с такава диагноза? Възможно ли е наистина да се направи пластика и да не се махат тръбичките? Simple Smile

# 642
Здравейте, момичета! Тези, които сте правили лапароскопия заради Хидросалпингс ... Казаха ми, че ако е скошен е възможно да се направи пластика на търбите ... някоя има ли с такава диагноза? Възможно ли е наистина да се направи пластика и да не се махат тръбичките? Simple Smile
моя доктор каза така ще опитам,но при отваряне есин месец и същото после става затова няма защо да рискуваш.Моите са махнати

# 643
  • София
моя доктор каза така ще опитам,но при отваряне есин месец и същото после става затова няма защо да рискуваш.Моите са махнати
т.е. се връща ли гадостта?

# 644
На мен също ми бяха казали,че е възможна пластика ако състоянието на тръбите го позволява.Моят хидросалпинкс обаче се оказа дебелостенен и се наложи да се прекъснат.

Общи условия

Активация на акаунт