Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 784
  • 935
  •   1
Отговори
# 825
Deaf, преди всичко, не съм поддръжник на идеята, че граждани на една държава, които трайно живеят в друга, в която имат и адресна регистрация, трябва да участват в изборите на родната си държава.
Вие тръгвате от презумпцията, че всяка валидна и достатъчна информация се набавя само от Интернет. Слава богу, човешките същества сме развили сложна система, която ни позволява да оценим комплекс фактори и източници на информация, а не да разчитаме само на един.

# 826
въпросът е каква подобна технология на днешните мрежи са имали в древен Китай?
Огнените кули? Димните сигнали на индианците? Бегачите на дълги разстояния в древна Гърция?
Това са три различни технологии за предаване на информация на големи разстояния като се използва мрежа от неелктронни устройства.

Пак да попитам. Какво различно може от информация може придобиете у интернето?

П.с.
Викането през дувара е некриптирана връзка. Развитие в технологията е подшушването на ухо на седенката или "Не съм кат тях Как Сийке"

# 827
Цялата технология си е еволюционно откритие, а не предаването на информация.
Ако гледаш на интернет като "предаване на информация", то други гледат на него като цяла технология.
Съхраняване на информация, предаване чрез светлина, устройства за четене и т.н.

Един вижда небе, друг безкраен космос, звезди, планети, галактики, бъдеще и т. н., трети господ.
Колкото хора толкова гледни точки може да има и за интернетО

# 828
На път съм да се откажа.
Интернет е система от свързани взаимно компютърни мрежи. Това не е технология, технология има в начина на свързване.
Това което Вие виждате като технология е проста комерсиализация на услуги на глобално ниво.

# 829
  • София
Самото подобряване на връзките също е технология.
Ако знае човек какво да търси и на какъв език, интернет хич не е лош източник. Снощи се забих да търся изследвания за exess death rate due to C...

# 830
Т.е. информация! Sunglasses

# 831
  • София
Технология. Помниш ли едно време как се свързвахме с Интрнет през телефона - чъкър, чъкър.
А огромните сървъри, които се развиват все повече и повече?
Ето, даже самия Форум! Вероятно едно време е бил на един домашен компютър. Сега не ми се мисли на какво е физически.
Съответно, чрез новите технологии се повишават възможностите да се следят потребителите, разбира се.
Кой би си носил проследяващо устройство в джоба доброволно през 1990?Stuck Out Tongue Winking Eye

# 832
Цитат
не съм поддръжник на идеята, че граждани на една държава, които трайно живеят в друга, в която имат и адресна регистрация, трябва да участват в изборите на родната си държава.
Доколкото си спомням германци,които живеят и работят извън страната,нямат право да гласуват.Аз също споделям,че не е редно трайно живеещи в чужбина да гласуват за управленци в родината си.Смешно и абсурдно е,да се навираш в буквално чужди работи.

# 833
  • Мадрид / София
Чак пък чужди… не сме чужденци, но лично мен политиката отдавна (още от Бг) ме отврати, малко след 1989 г и нито в Бг, нито от тук желая да гласувам. Щом като Слави Трифонов е в политиката - ужас. Хора без всякакво политическо образование ръководят една държава (не само в Бг е така).

# 834
Разбирам хипотетичната възможност тези хора да се върнат в родината ди, но докато са трайно уседнали другаде, вече са изрзили волята си да свързват бъдещето си с друга страна.
Аз самата имам идве гражданства, докато съм в България, от посолството на другата държава редовно ми изпращат документи да гласувам по пощата, когато има избори и не го правя.
Това, разбира се, е лично мнение, зад което стоя с действията си.

# 835
  • BG-DE
Аз не живея в Бг и също смятам, че в изборите трябва да участват само хората, които в момента живеят там, по-справедливо е, да не говорим за идващите от Турция, а и гласуващи там хора, които дори езика почти не говорят 😡

# 836
  • София
Много се спекулира с вота от чужбина. Вижте статистиката. Далеч не наклонява везните, освен за ДПС.
Голяма част от хората, живеещи в Европа са гастърбайтери, не живеят постоянно там, където временно работят. Не виждам защо да не гласуват. Семействата им са в БГ.

# 837
И на ДПС не наклоняват 30 хил. са само.

Вярвате ли че някой целенасочено се опитва да съсипе България?
Най-редовно във ФБ ми излизат постове и мнения как ционисти, масони, Сорос вредят умишлено на България.

# 838
Първото,което се сещам е как ни съсипаха АЕЦ"Козлодуй". И най-вероятно Франция и нейното атомно лоби стои зад тази съсипия. Това си е чиста конспирация. Казаха,че уж реакторите на "Козлодуй" са опасни,(въпреки че те са различен модел от този на "Чернобил"),и за добавка лъжата,че атомните централи не били "еко",и хайде - закривайте!

# 839
  • BG-DE
След аварията във Фукушима и Германия закрива атомни електроцентрали но се ориентира към "зелена енергия", нещо, което Бг не прави но на нас все някой друг ни е виновен.

Общи условия

Активация на акаунт