Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 737
  • 935
  •   1
Отговори
# 90
Wind, не говорим за суеверия.

# 91
Предпочитам Крис Картър, пред този сектант.
Чак сектант. И Крис Картър харесвам - Хищникът, Екзекуторът, Скулпторът. Четива, не влизам във филми.

# 92
  • Ямбол
Точно така, това с кучето си е суеверие, но какво те спира да вярваш, че с нещо си разсърдила небето, господ, земята, природата(последният да затвори вратата), че да ти се случват земетресения, гръмотевици, бури, наводнения. То даже скоро имаше май такава теория за наводненията. Много сме грешни, та затова - така ни се пада.

# 93
Проблемът е когато обикновената глупост стане опасна такава. Щото е безобидно да вярваш, че Елвис е жив, обаче е друго когато не си ваксинираш децата понеже ваксините причинявали аутизъм.

Как,то и това е конспирация.Пуснали са слух,че ваксините водят до аутизъм,за да спрат хората да ваксинират децата си и да се върнат вече изчезналите болести,за да се изтреби населението Laughing

# 94
Даун Браун пише просто измислени истории, не знам кой го е определил като разкриващ конспирации?
Всички книги, които използват за рефрен "детето на Исус", "Меровингите", "списъците на Сион" и т.н. са попреписали идеята си от една книга. Аз като по-мързелива съм прочела само нея. Sunglasses

На мен ми харесва да чета конспиративни теории, обаче нещо не ми бият на доверие.
(поне съм в крак с рептили, Агарта и Шамбала и какво ли още не...)
Еее това" поне съм в крак с рептилите" ме засегна  Crazy трябва ли да се чувствам идиот като не ги знаех, попрочетох вече де, човек все нещо изпуска и на нещо се учи  Embarassed Hug

# 95
  • Куциндрел
Даун Браун пише просто измислени истории, не знам кой го е определил като разкриващ конспирации?
Всички книги, които използват за рефрен "детето на Исус", "Меровингите", "списъците на Сион" и т.н. са попреписали идеята си от една книга. Аз като по-мързелива съм прочела само нея. Sunglasses

На мен ми харесва да чета конспиративни теории, обаче нещо не ми бият на доверие.
Еее това" поне съм в крак с рептилите" ме засегна  Crazy трябва ли да се чувствам идиот като не ги знаех, попрочетох вече де, човек все нещо изпуска и на нещо се учи  Embarassed Hug
newsm78 Защо се засегна? Нямала съм предвид теб, ами просто това ми хрумна да напиша. Като не ти е интересна дадена тема, то е нормално да нямаш познания по нея.

# 96

Еее това" поне съм в крак с рептилите" ме засегна  Crazy трябва ли да се чувствам идиот като не ги знаех, попрочетох вече де, човек все нещо изпуска и на нещо се учи  Embarassed Hug
newsm78 Защо се засегна? Нямала съм предвид теб, ами просто това ми хрумна да напиша. Като не ти е интересна дадена тема, то е нормално да нямаш познания по нея.

Не съм се засегнала " навътре", ама нали споменах на предната страница/ че хал хабер си нямах от рептили( това звучи като динозаври Laughing)
Иначе част от конспирациите са верни,друга преувеличени. Истинс има във всеки намек,но не съм жадна за такава информация,че да имам дълбоки познания. Интересно ми е да го коментираме,иначе. Peace
ПП: Преди малко мъжа ми ми вика" Айде бг мама" да си лягаме... ( ох тая бг мама, днез я разцъках яко Joy)

# 97
  • София
тези като Дан Браун и другите наясно с рептилите, не са сектанти, а по-скоро запознати с LSD реалността Simple Smile
не се наемам да коментирам нейната достоверност Wink

# 98
  • София
Принципно теми от този род са малко неприятни, защото от един момент нататък се състоят в обиди от страна на невярващите към вярващите в конспирации.
Аз лично не вярвам за рептилите и че примерно кралското семейство били наследници рептили и др. такива.
Но що се отнася за политически и икономически заговори - абсолютно си вярвам, то не е въпрос на вяра това, а на очевидни неща. Да не би да е тайна, че големите корпорации дърпат конците на цели правителства и държави? Даже си има официално име - лобизъм. А кои са собственици на най-големите корпорации? Който се интересува ще потърси информация и ще разбере.

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 01:28 от Maidenly

# 99
Не вярвам. Нямаме случаи на параноидна шизофрения в рода.

# 100
Вярвам в конспирациите, дотолкова доколкото вярвам, че масовото съзнание може да се манипулира. Дори от темата е видно, че това не е мит. Хората лесно се поддават на внушения и в голяма степен не мислят рационално.

Едно от доказателствата е отказът от ваксинации. Теорията за връзка между ваксините и аутизмът са смехотворни и отречени дори от авторът им, но продължава тенденцията, а и се засилва.

Много ми хареса един цитат, че хората, вярващи в конспирации вярват, че не сме стъпили на луната, но и че американците крият какво са открили там Simple Smile.

"Ерин Брокович" е пример за конспирация и такива има, но да се дава Дан Браун за източник е несериозно, макар че аз го чета с удоволствие, както и Дж.К. Роулинг Simple Smile.

# 101
Според мен повечето конспиративни теории са продукт, целящ дезориентация на хората. Изключено е да повярвам за машини на времето, рептили и други влечуги, властващи над хората.
Откритата мумия с Адидас не е никакво доказателство. Носила е обувки, наподобяващи Адидас, но никой не може да докаже, че това са Адидас от Съвремието. А "инструменти, изпреварили времето си" са си съществували и в миналото, да. Но те не са там от Съвремието. Нали не си мислите, че сме единствената развита цивилизация, а всичко преди нас е било бушмени. Много изчезнали цивилизации са имали технологии, инструменти, канализации, изключителна архитектура и т.н.
За ваксините - не е случайно, че в някои развити държави са препоръчителни, а не задължителни. Родителят подписва един лист с рисковете от ваксината преди да имунизира детето си. Аз рискувам и имунизирам, но разбирам отказа на други хора да не го правят.
А между правителства и корпорации няма как да няма заговори - все пак там става въпрос за власт, пари и его. И това не е чудо на чудесата. Никой нормален не си мисли, че "Арабската пролет" , подпомогната от Запада наистина е била с цел "благото на народите". Всичко за пари и интереси се прави на международно и политическо ниво.

# 102
  • София
Цитат
целящ дезориентация на хората
Които трябва да вярват в точно определени закони,политици,религии,компании,марки,правила за живот

Лично аз не бих рискувал да Не сложа ваксина /на детето да кажем/

Дан Браун ,защото го споменах, никъде не съм го давала за достоверен източник на каквото и да е било. Но щом сте решили ,да се хванете за това - Окей.

# 103
Лобизмът не е конспиративна теория. Всички са наясно, че в политиката се извършват тайни договорки, разменят се пари и т.н. Peace

На мен са ми смешни такива подскоци в логиката - 3 черти на oбувката, значи е адидас. newsm78

Ами тези хора, които под лупа гледат всяка снимка от Марс и откриват мечки, нацистки каски, движещи се фигури? Crazy Помните ли за лицето на Марс колко се спекулираше, преди да се появят нови снимки?  А тук била изобразена жена, която си цъка на лаптопа. Mr. Green Имало и дупки за USB.

Сигурно едно 90% от теориите се крепят на факта, че хората са проспали часовете по природни науки в училище.

# 104
Децата ми са ваксинирани, но аз не се реимунизирам. Големият ми син го ухапа куче и не го заведох на ваксина, бяха му сложили на 6 г. в детската против тетанус, съгласно имунизационния календар и четох, че има действие 5 г.
Твърдо съм убедена, че ваксините могат да отключат болест като епилепсия и аутизъм, но нямам достатъчно смелост да не слагам ваксини и децата ми да се разболеят от детски паралич например.
Вярвам в конспирации и като цяло нямам доверие на никого.
Но за сега не се поддавам на паранои, някак си живея с убеждението, че каквото и да ти се случи, то е извън моята воля и няма правилен и грешен вариант. Тоест ако не си ваксинираш детето, то може да се разболее от някоя от тези болести и да има фатален край, ако го ваксинираш то пак може да отключи болест, която да има фатален край. Няма правилен избор.

Общи условия

Активация на акаунт