Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 748
  • 935
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък оставам с впечатлението, че думите заговор и конспирации не са достатъчно разбирани като смисъл.

Защото и аз обичам приказките за русалки, ама не вярвам в съществуването им  Peace

# 106
  • Куциндрел
Децата ми са ваксинирани, но аз не се реимунизирам. Големият ми син го ухапа куче и не го заведох на ваксина, бяха му сложили на 6 г. в детската против тетанус, съгласно имунизационния календар и четох, че има действие 5 г.
Като те ухапе куче не се ли бие противобясна ваксина?

# 107
Децата ми са ваксинирани, но аз не се реимунизирам. Големият ми син го ухапа куче и не го заведох на ваксина, бяха му сложили на 6 г. в детската против тетанус, съгласно имунизационния календар и четох, че има действие 5 г.
Твърдо съм убедена, че ваксините могат да отключат болест като епилепсия и аутизъм, но нямам достатъчно смелост да не слагам ваксини и децата ми да се разболеят от детски паралич например.
Вярвам в конспирации и като цяло нямам доверие на никого.
Но за сега не се поддавам на паранои, някак си живея с убеждението, че каквото и да ти се случи, то е извън моята воля и няма правилен и грешен вариант. Тоест ако не си ваксинираш детето, то може да се разболее от някоя от тези болести и да има фатален край, ако го ваксинираш то пак може да отключи болест, която да има фатален край. Няма правилен избор.

Твърдо си убедена? И как се убеди твърдо, защото лекарят, който публикува "изследването" за връзката на ваксините с аутисмът сам призна, че е лъгъл и няма нищо вярно в изследването.

# 108
  • Ямбол
И аз съм любопитна да разбера, откъде е тази твърда убеденост.

# 109
Кучето беше домашно, на съседите. Случи се миналата година, мисля, че ако имаше бяс или нещо друго щеше да се е проявило. Както и да е, не твърдя че съм постъпила правилно, просто не исках да ходя в спешното и да му бият ваксина. Убедена съм, че ваксините отключват автоимунни заболявания. След като на големия ми син на 6 г. му поставиха задължителната ваксина, му се появи псориазис, по принцип и майка ми има, това е наследствено заболяване и не мога сега да твърдя, че е от ваксината, аз лично съм убедена че ваксините отключват болести, които са генетично заложени.
Даун не съм лекар, но чета доста книги на здравна тематика, тъй като имам две деца, голямото много бледуваше, обиколих де що чух доктори, хомеопати, натуропати, аз лично се измъчих с тия болести,прочетох много книги и това го вярвам абсолютно. Не твърдя, че е заговор срещу човечеството, а че просто е странична реакция, която може да се прояви, може и да не се прояви.
В онзи период ходих на лекари, купувах лекарствата, четех опаковките и не ги давах на детето знам, че звучи налудничаво, но така беше.

# 110
Аз съм си ваксинирала децата, тоест мача е свирен, но мира не ми дава факта, че в другите страни ваксините не са задължителни. Защо е така според вас?

# 111
Защото крият рискове и за да направи родителя информиран избор . Ако реши да ваксинира, подписва едно листче , че е запознат с възможните усложнения и така отговорността е изцяло негова и не може да вини или съди доктора, поставил ваксината.
Аз също ваксинирам със свито сърце. Като изчитам листа с възможните негативни последици , направо ми прилошава... ooooh!

# 112
  • София
Защото са демократични? Wink

# 113
Защото са извоювали правото си на лична свобода,свободата да решаваш сам какво да правиш с тялото си. Защото не сме стадо овце,което да ваксинират.

Иначе по темата не съм запозната с повечето конспирации и не ме вълнуват особено

# 114
Кристина, не знам какво четеш, но е по-добре да спреш. Тетанус няма нищо общо с бяс, както и боледуването с другите ваксини.

Аз за бяс не бих ваксинирала ако не се налага също, защото има много рядки случаи и са при диви животни.

# 115
В бг при ухапване от домашно куче слагат ваксина за тетанус и съветват ухапания да наблюдава кучето една седмица.
Даун, благодаря за съвета, но няма да го последвам.
Лиляна, каква е теорията за членовете в този форум, интересно ще е.

# 116
Тетанус няма връзка с бяс! Тетанус ще сложат и ако се одере на нещо, а и ако друго дете го ухапе   ooooh!.

Поне ги ваксинираш, защото много от "четящите" не го правят и се появи пак детски паралич и разни други заболявания, за които бяхме забравили.

# 117
Даун, наясно съм че тетанус няма връзка с бях. Казах ти тук как процедират в спешното при ухапване от куче и аз какво направих, защото имах еди какви си съображения. Това са си мои размишления по темата. Не очаквам хората да постъпват като мен.
Това същото куче тази година ухапа и тяхното си дете. Майката го заведе на ваксина, въпреки че не бяха минали 5 г. от поставянето на предходната. Всеки си преценява как да действа.
Аз пък сечудя ако ваксините не бяха задължителни, какво щях да правя. Един вид правителството в бг ми е направило живота по-лек.

# 118
  • Ямбол
...
Лиляна, каква е теорията за членовете в този форум, интересно ще е.
Не е рядко срещано да се говори, че някои били платени. За мен специално съм го срещала често. Една потребителка беше се изцепила, че не съм учител, а някаква, която много ѝ се иска да бъде и си измислям, скоро ми казаха, че аз и Тарталета сме един и същ човек с два профила и твърдящият го бил 100% убеден в това. Не е рядко срещана теорията и че някои потребители се ползват с привилегии тук, особено силно е застъпена у тези, които трайно напуснаха този форума и се подвизават в един овчарник. При отделянето им имаше още доста създадени конспирации.

# 119
Лиляна чувала съм го това, но аз не обръщам чак такова внимание на форума, разсейвам се с него, но не вярвам много много на хората тук. Имам чувството, че някои хора пишат неща, които им се иска да бъдат реалност, но това е друга тема. И понеже те самите не са искрени, търсят неискреност от другите, като общи профили и не знам какви други щуротии.

Общи условия

Активация на акаунт