Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 821
  • 935
  •   1
Отговори
# 750
Фактите от талавизора са забавни.
Аааа, не така. Еди кой си факт от телевизора не е верен, защото еди какво си и представяш доказателства, че не е верен. Не е верен, защото мразиш американците нищо не означава.
Както и верен е, защото харесвам американците и го казаха по телевизора, също нищо не означава.

Стегни се, дори най-големите им почитатели виждат, че 11-ти септември не е това, за което ни го представиха отначало.

# 751
Скрит текст:

Много странен изглежда репортажа на британския телевизионен канал BBC. В телевизионната новина, която се излъчваше в 10:00 ч. лондонско време, тоест в 17:00 ч. нюйоркско време, водещият казва на зрителите, че сградата на WTC-7 в Ню Йорк се е срутила.

Но оставаха още 20 минути, преди тя да се срути.

Сто пъти се почудих да поствам ли в тая тема или не, най-вече защото после непрекъснато ще ми се появяват известия. Но това просто изби рибата.

Колко е времевата разлика между Лондон (GMT+1) и Ню Йорк (GMT-4)? В каква посока е? В десет часа сутринта лондонско време в Ню Йорк е пет сутринта, пет часа назад. Кулите, и двете, бяха атакувани сутринта на 9/11 - около 8:45 първата, около 9 втората. И двете се струтиха след около час - час и половина горене. Колко часа е било в Лондон в 10:30 сутринта нюйоркско време, когато падна втората кула?

Изключително интересен феномен това конспиративно-податливите мозъци....

Аз познавам лично мъж (момче тогава), загубил и двамата си родители в катастрофата в Пентагона. Учихме заедно. Университетът ми беше загубил и преподавателка, заедно с децата й, в един от самолетите. Снимката й още беше в катедрата, когато започнах да уча там 2003та година.
Ние тук живеем, САЩ не ни е абстракция по телевизора или нета, познаваме реални хора, пострадали или видели лично 9/11, ние лично сме виждали разрушенията след това на една ръка разстояние. Все мислех, че съм се наслушала на конспиративни теории по повода, но досега никой не беше се изцепвал, че всъщност нямало било жертви, те сградите били празни... това определено грабна приза за най-креативна теория.

Точно хора, които възприемат света само от екран (телевизор или компютър) могат да съчиняват подобни конспирации.

Да, 9/11 конкретно за нас българите няма нищо общо с това, което е за американците.

# 752
  • Мадрид / София
Да, 9/11 конкретно за нас българите няма нищо общо с това, което е за американците.

Националността няма значение, а мястото където живееш и времето, което си живял/живееш в дадена страна за възприемане по определен начин на дадено събитие.

# 753
Както и верен е, защото харесвам американците и го казаха по телевизора, също нищо не означава.

Стегни се, дори най-големите им почитатели виждат, че 11-ти септември не е това, за което ни го представиха отначало.
Да, аз съм напълно съгласен, че когато кажат нещо по медиите не трябва да се приема веднага за чиста монета.
Например ето един случай:

Цитат
РБК ✔
⚡️Официальное сообщение от МЧС о гибели министра

«С прискорбием сообщаем, что при исполнении служебного долга, находясь в Норильске на межведомственных учениях по защите арктической зоны от чрезвычайных ситуаций, спасая жизнь человека, трагически погиб глава МЧС Евгений Зиничев».
Тук точно така казват нещо. След това се установява, че са отишли да разглеждат някакъв резерват и там са се претрепали, а не на учението. Следователно, веднага се вижда разминаване между официалната версия и това което се е случило. И понеже няма никакво свидетелство какво действително се е случило, остава едно голямо съмнение. В такива случаи "така казаха" нищо не означава.

Когато различни източници ти покажат картина на живо от различни ъгли и когато имаш множество очевидци на мястото на събитието, имаш снимки,записи и т.н. и всички показват едно и също, вече е различен случай.

# 754

Да, аз съм напълно съгласен, че когато кажат нещо по медиите не трябва да се приема веднага за чиста монета.
Например ето един случай:

Цитат
РБК ✔
⚡Официальное сообщение от МЧС о гибели министра

«С прискорбием сообщаем, что при исполнении служебного долга, находясь в Норильске на межведомственных учениях по защите арктической зоны от чрезвычайных ситуаций, спасая жизнь человека, трагически погиб глава МЧС Евгений Зиничев».
Тук точно така казват нещо. След това се установява, че са отишли да разглеждат някакъв резерват и там са се претрепали, а не на учението. Следователно, веднага се вижда разминаване между официалната версия и това което се е случило. И понеже няма никакво свидетелство какво действително се е случило, остава едно голямо съмнение. В такива случаи "така казаха" нищо не означава.

Когато различни източници ти покажат картина на живо от различни ъгли и когато имаш множество очевидци на мястото на събитието, имаш снимки,записи и т.н. и всички показват едно и също, вече е различен случай.
Забравяш обаче, че “ама те в САЩ бият черните!” все още е валиден аргумент

# 755
Забравяш обаче, че “ама те в САЩ бият черните!” все още е валиден аргумент
О, няма такова нещо. Сега черните бият белите, подстрекавани от организации и кампании, замислени от едни престарели бели чичковци. Въобще едни хубавини са настанали в лидера на свободния свят.

Трети, добри ми човеко, аз почти не те чета, бре, ще ме извиняваш. Не се хаби.

# 756
Не ме четеш, но не спираш да ми отговаряш на постовете. Щом казваш, може и да ти повярвам, ама надали. Smiley

# 757
Интересно е как хората, които повтарят “не вярвайте на това, което показват телевизиите”, вярват на това, което са чели в някой сайт...
Както казах познавам двама души, които са гледали отстрани, и един който тъкмо е излизал от кулата, когато втория самолет се в забил в нея, но виждате ли, в едикой си сайт било писано, че не било самолет, а крилата ракета, следователно тия трима души лъжат, а сайта поддържан от някой, който още не е бил роден през 2001-ва е прав.
Логиката е не чугунена, направо е от легирана стомана!

# 758
Не ме четеш, но не спираш да ми отговаряш на постовете. Щом казваш, може и да ти повярвам, ама надали. Smiley
Е, да, прав си - чат-пат прочитам, като видя името си вплетено в някакъв цитат. Но разгърнат чаршаф като видя от теб, на общи основания си подминавам, не се ласкай.

Извън последно писалите господа, да се обърна към другите... нямаше ли някаква хава около 11-ти септември, че една черна кутия беше изгоряла?

# 759
Интересно е как хората, които повтарят “не вярвайте на това, което показват телевизиите”, вярват на това, което са чели в някой сайт...
Така работи вярата. Игнорираш всичко, което противоречи на това на което си си наумил да вярваш и започваш да търсиш някаква малка сламка за която да се хванеш. Може и да е нещо абсолютно безумно/като ракета Томахоук например/, но ако подкрепя това в което вярваш започваш да го възприемаш като истина.

# 760
  • инфантилно и разглезено хлапе
Както казах познавам двама души, които са гледали отстрани, и един който тъкмо е излизал от кулата, когато втория самолет се в забил в нея, но виждате ли, в едикой си сайт било писано, че не било самолет, а крилата ракета, следователно тия трима души лъжат, а сайта поддържан от някой, който още не е бил роден през 2001-ва е прав.

Eй, ама лоши терористи бе!! Angry
Сринаха му на добрия Лари Силвърстийнчо хубавите кули! И то само месец и половина след като ги нае!  Weary
Б@си наглеците!  Rage Ама-ха!

Ей! Само да видя някой терорист да шофира отвлечен самолет - ШЕ МУ СКЪСАМ УШИТЕ! Rage

# 761
Не ги разбираш тия неща. Телевизорът лъже, защото е квадратен, сайтовете които BlueIce чете са на триъгълен екран и затова са истински. Всичко е въпрос на геометрия Sweat Smile

# 762
нямаше ли някаква хава около 11-ти септември, че една черна кутия беше изгоряла?
И четирите CVR-а на самолетите бяха разчетени и публикувани. До колкото си спомням единият FDR на самолета който се разби в Пентагона е бил унищожен. Не и двата

Каква хава се търси?

# 763
  • София
Вярвам, че има конспирации и световни заговори.

# 764
  • инфантилно и разглезено хлапе
Аз тогава го гледах на живо. Пуснах по случайност телевизора и по почти всички канали това вървеше.

Твърдиш, че атентатите на американците били истина, а не конспирация, защото ти си ги гледал по телевизора.
И шкафа на Борисов с пачките евра го даваха по телевизията, и стотици хиляди хора го видяха.
 Това истина ли е, или конспирация?
Отговори на въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт