Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 12

• 135 210
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Има - няма година, откакто го гледах, свалих го от Замунда.
Явно съм доста назад с информацията.Мерси 💐

# 166
  • Бургас
И аз гледах Война и мир, но нещо не ми допадна. Личи си че доста пари са хвърлили има доста скъпи сцени, но някак не можаха да ме убедят, че действието се развива в Русия. Доста го бяха поангличанили. А костюмите според мен не отговаряха изобщо на истината, особено дамските. Както казва една приятелка чужденците не могат да правят филми по руски класики. Освен това смятам, че някои актьори не бяха съвсем подходящи. Например Наташка. В първите епизоди имах чувството, че е някаква умствено изостанала Simple Smile толкова се напъваше да пресъздаде жизнерадостна невинна девойка. Даже мислех да го зарежа след първата серия, но стоически го изгледах само заради Болконски и Безухов. Историята също се отклонява доста. Поправете ме ако греша, но Безухов не се ли развежда в романа и Долохов не умира ли в дуела?

Разбира се това е лично мое мнение.

Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 09:07 от Irene Adler

# 167
   Последният исторически сериал, който гледах беше "Версай". Беше ми много интересен.

# 168
   Последният исторически сериал, който гледах беше "Версай". Беше ми много интересен.

Вчера изгледах 2 епизод,образа на Луи и Орлеанския херцог особено са блестящо изиграни, в сериала има дълбочина и смисъл.

# 169
  • Пловдив
Поправете ме ако греша, но Безухов не се ли развежда в романа и Долохов не умира ли в дуела?

За Безухов не помня, чела съм отдавна книгата, но помня, че Долохов участва в плановете за отвличане на Наташа от Курагин, така че е останал жив.

# 170
Доллохов не умира в дуела, аз съм я чела преди една година и малко.

# 171
  • Бургас
Значи моя грешка. Извинявам се. Чела съм я преди 20год.

# 172
  • Варна
Поправете ме ако греша, но Безухов не се ли развежда в романа и Долохов не умира ли в дуела?

За Безухов не помня, чела съм отдавна книгата, но помня, че Долохов участва в плановете за отвличане на Наташа от Курагин, така че е останал жив.
Безухов се разделя със жена си и след това жена му умира Това са моите спомени Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 10:29 от don domat

# 173
  • Пловдив
Да, това го помня, но имах предвид, че не помня дали се развежда преди тя да умре или не.

# 174
  • На топло
Много добра изненада е 2 сезон на Полдарк.
Някой чел ли е книгите?
И на мен ми липсва Даунтън  Rolling Eyes кога ще направят нещо подобно, дали ще има
някога достоен заместник, такива филми никога не могат да ми омръзнат.

# 175
Аз пък Даунтъна отдавна го зарязах, имам този навик, по някое време спирам да гледам. Не знам, някъде трети сезон може би ми стана безитересен и спрях.  Rolling Eyes може би трябва да му дам пак шанс

# 176
  • Вестерос
Липсват ми коледните им епизоди на Даунтъни край на сезона  Cry

# 177
  • Бургас
Много ми харесват коледните епизоди на английските сериали - и Даунтън, и Call the midwife, и Гранчестър.

# 178
  • София
Много ми харесват коледните епизоди на английските сериали - и Даунтън, и Call the midwife, и Гранчестър.

Аз изгледах първия сезон на "Гранчестър" - 6-те серии и сега зъпочвам вторите шест. При първите обаче нямаше коледен епизод. Да не би да съм пропуснала нещо?  Rolling Eyes

# 179
  • Бургас
Коледния епизод е след втория сезон. На 25-ти го даваха по Foxcrime. Трети сезон започва през 2017г.

Общи условия

Активация на акаунт